Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Menetrendszerűen mentek ki az...

Menetrendszerűen mentek ki az udvarra, vagy sétálni?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom itt a kommentek között, hogy minden nap kimennek ugyanakkor, ugyanaddig. Nektek nincsenek olyan napok, amikor neked nincs kedved, vagy a gyereknek?

Pl ma alig voltunk kint délután, mert a másfél éves lányom fél óra után megunta és bejött inkább játszani (pedig nálunk még nem esik, végre Tök jó idő van, nincs dögmeleg) Kb hetente egyszer nekem sincs kedvem kimenni, ilyenkor délelőtt bent vagyunk. Nektek vannak ilyen napok?

2021. aug. 23. 17:20
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
4gyermekem van,de ezt a napirend dolgot sosem értettem.Persze van egy kb időpont mikor kelünk(főleg ugye suli időben,meg mikor dolgozni megyünk),meg kb mikor eszünk stb,de semmi sincs kőbe vésve,nem is volt soha.Tök rugalmasak a gyerekeim,nem volt soha gond a fürdés idő vagy ha mondjuk lakziban voltunk,nem volt hiszti,ha fáradtak voltak.Akkor elvittem pihenni őket és kész Ahogy írod sokminden időjárás függő is,én megbolondulnék,ha kötelező lenne mindig ugyanakkor sétálni menni pl.Biztos szar anya vagyok,(le is leszek pontozva)de nekünk ez bevált,mindenki nyugis,tud alkalmazkodni,jól érezzük így magunkat.Sokszor ha jó idő van hétvégén és mind itthon vagyunk, akkor reggeli után kitaláljuk,hogy gyerünk kirándulni valahová.Máskor meg csak lustálkodunk itthon,van hogy ki sem megyünk,idebent játszunk,a nagyobbak olvasnak,tv-zünk.
2021. aug. 23. 17:50
 2/5 anonim ***** válasza:
83%

Sosem percre pontosan mentünk ki...

Ahogy dolgunk es az idő engedi...

A 40fokba pl csak 5 után jöttünk ki. Mikor csak 25 fok van, egész nap kinn vagyunk. Ma egész nap esik, eddig ki se mentünk.

(Kertesház hatalmas udvarral, tele játékkal.)

2 éves, első napoktól így van.

2021. aug. 23. 17:52
 3/5 anonim ***** válasza:
83%
Én nagyjából szeretem ugyanúgy csinálni a napjaimat, ami nem azt jelenti, hogy ugyanazt jatszuk stb. 20 hónapos, nagy mozgásigénnyel, nem tudnánk bent lenni egesz nap, de én is megbolondulnék. Kb ugyanakkor kel, utána mindig jatszunk, kávézok, eszünk. Aztán oltozunk fel, készülünk el és kimegyunk. Nem azért mert ez a napiremd, hanem mert ő is és én is igy érezzük jól magunkat. Utána mindig atsetalunk dédihez, kávézok, ő játszik az unokatesójaval, hazajovunk, tizorai. Aztán alvás. Utana van gyors főzés, ebéd és jatszunk kint, közben házimunka bent, hol itt hol ott vagyunk. Uzsizunk, sétálunk, talalkozunk kis baratokkal, motorozik stb, 6kor mindig vacsi, 7kor fürdés, fél 8ra alszik. Mindig szól, hogy éhes vagy menjünk mamához mert neki is beáltt ez, hogy mi után mit szoktunk csinalni. Ha nem így lenne, nem tudnék mire alapozni, tervezni, utazni.
2021. aug. 23. 17:58
 4/5 A kérdező kommentje:

3mas, nekem épp az lenne a rossz, hogy ennyire meg van tervezve, hát így sokkal nehezebb spontán programokat csinálni. (De ha nektek így jó :)

Mi minden reggel úgy kelünk fel, hogy még nem tudjuk mit fogunk csinálni. Van, hogy itthon maradunk, de van hogy délelőtt vagy délután beugrunk az autóba aztán megyünk vhova. Van, hogy egész nap kint vagyunk, van hogy csak délután, van, hogy megyünk a mamához, stb.

2021. aug. 23. 18:12
 5/5 anonim ***** válasza:
91%

Laktunk kertesben, most pedig lakásban.

A kertesben sokkal spontánabb volt a kimenetel. Nyilván mert nem kellett hozzá se összepakolni (innivaló, törlőkendő, játékok...), se "rendesen" felöltözni (hátsókertbe kimentem fürdőruhában is ha úgy volt kedvem).

Lakásban ez nem működik. Ha nem indulunk el időben, akkor ki se jutunk. Hát ezért van szükség napirendre. Ami nyilván nem áthághatatlan, hanem egy rugalmas "menetrend".

2021. aug. 23. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!