Jó dolog beleavatkozni a gyerekeink nézeteltérésébe?
Az én kiscsajszimnak nemrég a szemébe kaptak,de olyan szinten hogy ki sem tudta nyitni a szemét. Nagyon mérges voltam,de megmondom őszintén hogy az óvónőre,mert meg sem tudta mondani,hogy a kezével vagy bottol vagy mivel kapott bele.
Én nem szóltam semmit senkinek,de a kissrác anyukája felhívott és mondta hogy bocsánat. Egyáltalán nem haragudtam meg a kisfiúra sem,hogy belekapott a szemébe,hiszen ez akarva akaratlanul megtörténhetett. Én a gyerek miatt sose veszekszek egy szülővel sem,hiszem akkor állandó haragba lehetnénk.
Mondtam a gyereknek,hogy ő nem verekedhet,de azért ha megütik üssön vissza.
Én ilyenkor inkább az óvónőnek szólok(de nem durván),hogy egy kicsit jobban is nézhetne a gyerekekre. sztem nem érdemes beleavatkozni a gyerekek dolgába...
Szerintem is így van. Jobb ha a gyerekek maguk között rendezik le, sokkal többet tanulnak belőle, jobban fejleszti őket.
De ha súlyosabb dolgok történnek az oviba, bölcsibe, szerintem azért az ott lévő nevelők a hibásak, hiszen nekik látniuk kellett volna a cselekmény rossz irányba haladó jeleit és közbelépni, megelőzni. Hiszen ők tanulták ezt hogyan kell észrevenni stb. Bár szerintem sok nevelő van akinek fontosabb a kávé meg a pletyi a kollégával mint a gyerekek. Tisztelet a kivételnek! Tudom hogy sok gyerek van és kevés intézmény és hogy sok gyerek jut egy nevelőre , a fizu meg nem egetverő, de ez nem ok a munka, ami neki hivatás is kéne hogy legyen, arra hogy lazítson nap mint nap és nem a feladatát végezze nap mint nap maximálisan. Persze ő is ember, lehet nek rossz napjai és nagyon sok a felelősség, de ők ezt vállalták, vagy pedig menjenek eladónak vagy más területre. Olyan is előfordul hogy megtörténik a dolog pillanatok alatt mire odaér hogy szétszedje őket, nem mondom hogy nem, de ezért kell jobban figyelni, hogy hamarabb lehessen reagálni, terelni más irányba az eseményeket.
De mégegyszer mondom tisztelet a kivételnek, csak sajnos egyre kevesebb!!!
Szóval nem a szülőknek kell összeugorni, hanem először a nevelővel közösen rájönni a viselkedés okára és kérni a nevelőt hogy jobban figyeljen arra bizonyos gyerekre, de ne veszekedjen vele és ne szégyenítse meg a többi előtt, az nem megoldás, hanem ha látja hogy vészhelyzet van akkor csalja el vmilyen indokkal hogy elfeledkezzen mit is akart. Ne avatkozzon bele a nézeteltérésbe, de vegye észre (ez szokott gond lenni)(tisztelet a kivételnek harmadszor is), legyen résen és ha látja hogy veszély lehet belőle akkor kutya kötelessége elterelő hadműveletet alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!