Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jó dolog beleavatkozni a...

Jó dolog beleavatkozni a gyerekeink nézeteltérésébe?

Figyelt kérdés
Ma az oviban 2 szülő letámadott egy 3.-at.Merthogy a fia bántja az ő fiukat./Bár az ő gyerekük sem egy angyal./1 órán át veszekedtek a gyerekek előtt.Az én fiam is szokott huzakodni azzal a gyerekkel,de mi azt mondjuk neki,hogy csapjon vissza,és mondja hogy többet ne merj megütni.Az enyémet a multkor kikarmolta,szólt az Óvónő,én meg azt mondtam,hogy nem gond,mert nem ütheti a Pistikét agyon az anyja,majd a gyerekem lerendezi.Vajon helyesen jártam el?Ti szólnátok a másik szülőnek?
2008. dec. 10. 12:12
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szólnék!Nekem is ovis a lányom, ott is vannak nézeteltérések, de szerintem ha mindent megoldok helyette, akkor soha nem tanulja meg megvédeni magát.Addig nem hiszem hogy bele kellene avatkozni míg egy két karmolás van.Ez mindenhol előfordul, viszont ha a gyerkőcöd félelemmel megy oviba a bizonyos Pistike miatt akkor igen lépni kell.
2008. dec. 10. 18:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Az én kiscsajszimnak nemrég a szemébe kaptak,de olyan szinten hogy ki sem tudta nyitni a szemét. Nagyon mérges voltam,de megmondom őszintén hogy az óvónőre,mert meg sem tudta mondani,hogy a kezével vagy bottol vagy mivel kapott bele.

Én nem szóltam semmit senkinek,de a kissrác anyukája felhívott és mondta hogy bocsánat. Egyáltalán nem haragudtam meg a kisfiúra sem,hogy belekapott a szemébe,hiszen ez akarva akaratlanul megtörténhetett. Én a gyerek miatt sose veszekszek egy szülővel sem,hiszem akkor állandó haragba lehetnénk.

Mondtam a gyereknek,hogy ő nem verekedhet,de azért ha megütik üssön vissza.

Én ilyenkor inkább az óvónőnek szólok(de nem durván),hogy egy kicsit jobban is nézhetne a gyerekekre. sztem nem érdemes beleavatkozni a gyerekek dolgába...

2008. dec. 12. 13:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem is így van. Jobb ha a gyerekek maguk között rendezik le, sokkal többet tanulnak belőle, jobban fejleszti őket.

De ha súlyosabb dolgok történnek az oviba, bölcsibe, szerintem azért az ott lévő nevelők a hibásak, hiszen nekik látniuk kellett volna a cselekmény rossz irányba haladó jeleit és közbelépni, megelőzni. Hiszen ők tanulták ezt hogyan kell észrevenni stb. Bár szerintem sok nevelő van akinek fontosabb a kávé meg a pletyi a kollégával mint a gyerekek. Tisztelet a kivételnek! Tudom hogy sok gyerek van és kevés intézmény és hogy sok gyerek jut egy nevelőre , a fizu meg nem egetverő, de ez nem ok a munka, ami neki hivatás is kéne hogy legyen, arra hogy lazítson nap mint nap és nem a feladatát végezze nap mint nap maximálisan. Persze ő is ember, lehet nek rossz napjai és nagyon sok a felelősség, de ők ezt vállalták, vagy pedig menjenek eladónak vagy más területre. Olyan is előfordul hogy megtörténik a dolog pillanatok alatt mire odaér hogy szétszedje őket, nem mondom hogy nem, de ezért kell jobban figyelni, hogy hamarabb lehessen reagálni, terelni más irányba az eseményeket.

De mégegyszer mondom tisztelet a kivételnek, csak sajnos egyre kevesebb!!!

Szóval nem a szülőknek kell összeugorni, hanem először a nevelővel közösen rájönni a viselkedés okára és kérni a nevelőt hogy jobban figyeljen arra bizonyos gyerekre, de ne veszekedjen vele és ne szégyenítse meg a többi előtt, az nem megoldás, hanem ha látja hogy vészhelyzet van akkor csalja el vmilyen indokkal hogy elfeledkezzen mit is akart. Ne avatkozzon bele a nézeteltérésbe, de vegye észre (ez szokott gond lenni)(tisztelet a kivételnek harmadszor is), legyen résen és ha látja hogy veszély lehet belőle akkor kutya kötelessége elterelő hadműveletet alkalmazni.

2008. dec. 13. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!