Milyen Anya az ilyen ?
Semmi baj avval, hogy nem kotyvaszt minden nap. Otthonròl, szàmìtògèpen dolgozni, ugyanolyan, mintha kint kapàlna, ugyanùgy munka,nem kell bagatelizàlni. Nincs mellette ideje.
Az kifejezetten jò, hogy az apa is foglalkozik a gyerekkel.
Tudom elégedj meg ennyivel !
Kedves 12/12-es !
Konkrétan mi a kérdés? Szapuljuk mi is az anyukát? Valószínűleg te jobban ismered, mint mi, és látod, hogy "milyen anya".
Ha ennyire aggódsz, akkor nézd meg, miben tudsz segíteni nekik. Beszélj az aggodalmadról az anyukával, vagy apukaval. Többet nem nagyon tehetsz.
(Egyébként itt van pár pont, mert látom neked csak felkiáltójel van a billentyűzeteden: ............................. )
De engem is érdekel, honnan tudod mikor mos?
Honnan tudod, hogy otthon mennyit foglalkozik vele? Honnan veszed, hogy a home office nem munka? Miért baj, ha az apukája is foglalkozik a gyerekkel, meg ő megy érte? Miért lenne lelkironcs a gyerek? Körbe veszik szerető emberek... Miért baj az ha elmegy felnőtt társasággal is kikapcsolódni?
De a legfontosabb kérdés. Miért teszel minden mondatod végére felkiáltójelet?
9 es! Igen jól mondod minden csak tàlalàs kèrdèse.
Merthogy ha ugyanezt a kèrdèst ugyanezekkel az informàciókkal maga az anyuka írja le sajàt magàról miszerint van egy 3,5 èves kislànyom akit hètfötôl pèntekig reggeltôl estig bölcsiben hagyok, majd hètvègère is keresek mellè mindig valakit aki elvàlallja hogy èn tudjak jönni menni szabadon programozni, ès amugy meg nem is bírok 2 napot sem a gyerekemmel lenni egyben mert az sok nekem, naaaa akkor egybôl kapta volna az ívet itt mindenkitôl, higy minek szültèl, add oda apukànak nevelje ô vagy bàrkinek aki szereti is szegèny gyereket. Ès persze jönne is a milyen anya vagy fràzis. Merthogy itt ez megy. Igy viszont, hogy màs írja mindjàrt ez egy kiegyensùlyozott boldog tökèletes dolog lett,?? inkàbb vicc
"meg nem is bírok 2 napot sem a gyerekemmel lenni egyben mert az sok nekem,"
Ilyet sehol sem említ a kérdező, te turbóztad fel!
Ha anyuka írná magáról, hogy dolgozom, a gyerekem egész nap bölcsiben hagyom, hétvégén pedig a nagyszüleivel van vagy az apjával láthatáson, sőt az apja még napközben is van, hogy elhozza a bölcsiből, akkor is mindenki azt írná, hogy ez a normális.
Ha hozzátenné, hogy nem bírok vele kettesben lenni, akkor már nem lenne normális, de ilyet se a kérdező nem írt(csak próbálja sugallni, de nem megy neki, mert nincs alapja).
Azt írja csak, hogy a 3 éves gyerek nem megy programokra az anyjával! Ez normális szerintem, mikor kicsi volt én is hétvégén vittem a játszóra kb 2 órát az egyik napon, amikor jó idő volt és nem volt hisztis. Ez havi egy alkalmat jelentett. És én még csak nem is osztoztam apukával a hétvégén, csak a nagyiékhoz kellett vinni.
Mikor vigye el a gyereket programra?? Akkor, amikor a nagyiék unokáznak heti egyszer? Vagy akkor, amikor a láthatás van heti egyszer az apjával? Vagy hétközben gondoltad, mikor 5re érte megy a bölcsibe, hazaérnek, vacsi, fürdés, közös játék alvás helyett?
Amiket leírt tények. Ha mellé írta volna, hogy anyuka azt mondja, nem szeret a gyerekével lenni, akkor egész más lenne, de ilyet nem mond az anyuka, így a kérdező sem. Miket ró fel neki? Hogy a nap melyik szakában mos! Hogy nem programozik kettesben egy bölcsissel! Hogy nem főz!(a gyerek kap meleg étkezést bölcsiben, ha neki megfelel a szendvics napközben, bőven elég az..
Kérdező vagy írd le, hogy milyen aggasztó jeleket látsz, vagy szállj le róluk, mert ezek NEM aggasztó jelek! Ezek átlagos családi viszonyok egy túlterhelt egyedülálló dolgozó anyának az eltérő fejlődésű gyerekének az élete, tiszta jó.
Az anya nem attól anya, hogy sokat főz, nem is attól, hogy melyik napszakban mos, és nem is attól, hogy ül a padon a játszótéren.
Megvigasztalja a gyerekét? Rendben tartja a gyerek külsejét? Vigyáz az egészségére? Öleli, puszilja, dicséri(nyilván nem mindig)? Meghallgatja, amit mondani akar? Tanítja, neveli a helyes viselkedésre, értékrendre? Odafigyel, hogy beszél vele, nem mocskolódik, ugye? Szerintem ezekre mindre igen a válasz, nem folyton kell, de azért nagyrészt így kell viselkedni, ettől lesz valaki jó szülő, nem attól, hogy mennyit ült a játszótér padján(a bölcsis gyerek szocializálódik a bölcsiben napi több órát bőven), vagy mennyi fagyit evett meg a gyerekkel a tűző napon.
“meg nem is bírok 2 napot sem a gyerekemmel lenni egyben mert az sok nekem,"
Ilyet sehol sem említ a kérdező, te turbóztad fel!
4 es komment pont errôl szól ha nem làtnàd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!