Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vinnéd bölcsibe a gyermeked...

Vinnéd bölcsibe a gyermeked azért, hogy...?

Figyelt kérdés

A dilemma: ha nem megy bölcsibe, nem indul el az értelmi fejlődése, beszéde a rengeteg fejlesztés ellenére sem. Gyógypedagógus, orvos megmondta.

Ha viszed bölcsibe, "erőszakkal" szokatják a szobatisztaságra, annak ellenére, hogy egyáltalán nem érett rá, papírja van róla, hogy 3 évesen inkontinens.

Melyik a fontosabb? Az, hogy beszéljen, és ezzel fontos agyi folyamatok induljanak be (olyan gondolkodási sémák, amik csak a beszéddel kezdődnek, ő ebben el van maradva, általános fejlettségi szintje sokmindenben 1 éves szintű, de NEM értelmi fogyatékos)

Vagy megóvnád a szobatisztaságra szoktatástól (utánjelzés sincs, leveszik róla a pelust, és félóránként menni kell pisilni).

Otthon, fejlesztő foglalkozáson a további fejlődése már nem biztosítható, csak közösségben.

2021. aug. 14. 15:37
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
51%

9, az anyai kompetenciát semmibe vevő egészségügyi szakemberektől mentsen meg az ég!

Szerencsére sok olyanhoz is volt szerencsénk az évek során, aki nem tudálékosan, magas lóról beszélt velünk, hanem partnernek tekintett és nem kérdőjelezte meg, hogy a legjobbat akarjuk a gyereknek és mindent meg is teszünk ezért. Ők támogatnak a mai napig is a gyerekünk fejlesztése során.

2021. aug. 14. 16:42
 12/31 anonim ***** válasza:
52%
Normális bölcsibe vinném.
2021. aug. 14. 16:43
 13/31 anonim ***** válasza:
75%

Szia, hasonló helyzetben vagyok, leszámítva hogy nem akarják a bölcsiben szobatisztasagra nevelni erőszakkal.

Mi beadjuk most heti 3 napra, és ha nem lesz jó hatással rá akkor tok egyszerűen kivesszük. Ez nektek nem kivitelezhető?

2021. aug. 14. 17:11
 14/31 A kérdező kommentje:

Ez az esemény már megtörtént. Csak a véleményetekre vagyok kíváncsi, hogy ki hogy döntene.

Orvos, gyógypedagógus, mindenki megmondta, hogy otthon és a fejlesztő foglalkozásokon NEM fog tovább fejlődni.

3 évesen lett beadva bölcsibe.

A szobatisztaságra pedig így lett szokatva, mivel el volt maradva a fejlődésben.

De leírtam a kérdésnél.

Kérlek, ne azt vonjátok már kétségbe, amiket leírtam, hanem válaszoljatok a kérdésre.

Érdekelne, más anyuka mit tartana fontosnak.

Oviba 3.5 évesen ment emiatt.

2021. aug. 14. 17:16
 15/31 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Mivel nálunk egyéb okok miatt ez nem volt megoldható, ezért ott volt heti 5 nap.

2021. aug. 14. 17:17
 16/31 anonim ***** válasza:
49%
Tehát volt egy 3 éves gyerek, aki sokmindenben egyb1 éves szintjén volt, de csodák csodája, fél év bölcsőd e után már mehetett óvodába. Aha. Mesélj még
2021. aug. 14. 18:43
 17/31 anonim ***** válasza:
66%
DE HA ez mar megtörtént, akkor mi a kérdésed?
2021. aug. 14. 18:53
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Most akkor mi van ? Már ovis a gyerek aki amúgy 3 evesen a bölcsibe lett leszoktatva erőszakkal a pelusról.

Akkor most ez nem is kérdés, hanem csak elmesélted hogy nálatok igy volt. Jól értem?

2021. aug. 14. 18:55
 19/31 anonim ***** válasza:
70%

1, Inkontinens 3 éves nem létezik, ő max nem szobatiszta. 6 éves korban lesz ez majd probléma.

2, Ha le lehetett szoktatni fél év alatt a pelenkáról, akkor uyge megint csak evidens, hogy csupán nem volt szobatiszta.

3, Egy értelmileg visszamaradott 3 éves fél év alatt nem lesz óvoda érett.

2021. aug. 14. 18:58
 20/31 anonim ***** válasza:
52%

Picurboszi ha jól emlékszem?

Nyïregy és veseproplémák is voltak?

Azt meséld el, hogy szerinted megérte?

Érte hátràny? Lett visszatartásos probléma? Székrekedés?

Úgy érzed neurotikusabb az átlagnál?

Ha nem, nem, nem, akkor lépj túl rajta.

Anno próbáltalak lebeszélni, mert fél évvel előrébb jártunk időben, de ha nem sínylette meg, akkor most már nem mindegy?

Ha pedig igen, se tudsz vissza menni az időben.

Első voltam.

2021. aug. 14. 19:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!