Anyukák veletek történt már hasonló eset,amikor a gyereked élete perceken múlt? Nem tudok szabadulni a minap velünk történtektől. Nyugtatót szedek olyan zaklatott vagyok,rémálmok gyötörnek hogy mi lett volna ha.
Együttérzésem, kérdező! Nincs saját gyerekem, óvodai és iskolai munkatapasztalatom van egy kevés, meg gyerekkori emlékeim jutnak eszembe. Különösen kisebbek esetén túllaggódó vagyok a balesetveszélyek vonatkozásában. (Más vonatkozásban nem anynira jellemző rám.) Egyik rémképem, hogy egy óvodás gyerek kezét fogom séta közben, és neadja isten, kitépi a kezemből a kezecskéjét és kirohan az útra...
Relatíve kevés munkatapasztalat van mögöttem gyerekekkel, az alatt szerencsére semmi rendkívüli nem történt, csak a szokásos, elkerülhetetlen apróságok: orrabukik, leesik a kiságyról.
Gyerekkoromból ugrik be viszont ilyesmi... óvodás korú voltam, pontosan emlékszem az egsézre, az ismerősünk ijedtsége miatt. Utánozni akartam apukámat, aki a konnektort szerelte. Fogalmam se volt, mi az a fázisceruza, de utólag tudom, h olyat dugott egy konnektorba apu. El volt foglalva a munkával, a hvarjával. Így sajos rám nem vigyázott apu eléggé. Egy valódi tollat, ráadásu lfém tollat dugtam a konnektorba. Máig ne mélrtek a villamossághoz, de utólag elmagyarázták nekem, hogy ez rosszabb volt, mint az orosz rulett, amelyben 6 az 1-hez a halál. Itt 50% volt, hogy meghalok, agyonvág az áram. Asszem nullásnak hívják, amiben a fém tollat dugtam, az nem ráz.
Apám haverja haláltmegvető bátorsággal vetette rám magát, hiszen ha a másikba dugom, akkor őt is megvágja az áram, ő esetleg túlélte volna, én akkor se. Rámugrott, nehogy a másik lukba is bedugjam, mert akkor tuti meghaltam volna.
Ennyin tud múlani egy élet.
Egy negyvenes papas vagyok jelenleg -egy élő ember :D -, aki folyton aggódik a kisgyerekekért. Talán, többek között ezen, kicsi kori esetem miatt is aggódom értük annyira. Pedig jobb volna, ha nem aggódnék olyan szinten, nehogy átragadjon rájuk.
Van egy elbeszélés, amely ilyen témáj. Régen (80-as évek táján) rádiójátékot is csináltak belőle, fent van a youtube-on (kb 50 perc):
Szakonyi károly: Milyen nap van ma?
Magyarul nem figyeltél rá, ő karikázik össze-vissza, és te a teherautóst szidod.
Megsúgom, egy kispolski is simán elgázolja a gyereket, ha ennyi eszetek van.
Amíg nem tanítod meg neki, hogy nem teker ide-oda, addig jó lenne, ha nem mennél ki vele az utcátokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!