Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden másfél éves ennyire...

Minden másfél éves ennyire türelmetlen?

Figyelt kérdés

Nem leszek népszerű, de egyszerűen megőrülök tőle.

Reggelente, amíg csinálom a reggelit, ordít, visit, üvölt, mintha attól gyorsabb lennék, pedig csak annyit ér el vele, hogy totál kiborulok és visszaüvöltök rá én is. Ettől még jobban kiborulok, ma reggel mire elkészült a reggeli, úgy ültem le vele, hogy folytak a könnyeim, mert utálom, hogy idegbeteg vagyok vele.

Máskor ha meglát valamit, ami megtetszik neki, szintén üvöltve rohan oda, pl labdáért. Már ott tartok, hogy nem akarom a játszótérre vinni mert kinéznek minket, az én gyerekem üvöltve rohangál egyik játéktól a másikig.

Mondjátok légyszi, hogy ezt is kinövi.

2021. aug. 5. 08:41
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Kinövi, de neked is kéne változni kicsit. Mit foglalkozol azzal mit gondolonak mások, ha a gyereked jól érzi magát. Tényleg az lenne a legfontosabb, hogy a Julis Maris mit gondol?
2021. aug. 5. 08:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyik türelmetlen és épp az kell neki, amit meglát. Meg kell tanulniuk várni, na meg halkabbnak lenni. Ez utóbbi típus kérdése is, vannak nagyobb tüdejűek meg vannak, akik mással vannak "felfegyverezve". Egyik napról nem megy a másikra, és nem készen születnek, hanem nevelni kell rá, aztán beérik az eredménye. Nyugodtan menjetek játszótérre, ott is lesznek még bőven hisztis totyogók, és senki nem fog kinézni, ha látják, hogy a nyomában jársz becsülettel :)
2021. aug. 5. 08:59
 3/10 anonim ***** válasza:
91%

Népszerű leszel vagy nem, én is csatlakozok.

Valami olyan hangot hallat az enyém is, amikor ételt csinálok neki, hogy azonnal bekapcsol egy gombot az agyamban és egyre feszültebb leszek. Idegroncs vagyok mire tudnánk reggelizni, egy falat se csúszik le a torkomon és nekem is volt már hogy sírtam.

Az enyém nem üvölt, hanem nyöszörög.

Normális, vagy nem, tudatosan elfogadom, vagy nem, számomra jelenleg ez a világ legidegesítőbb hangja.

Gondolom így vagyunk kódolva, így elégítjük ki az utód igényeit mihamarabb.

2021. aug. 5. 09:08
 4/10 anonim ***** válasza:
26%

1: a gyerek tanuljon meg szocializálódni, abba beletartozik hogy indok nélkül nem üvöktözik artikulálatlanul.

Kérdező: az én gyerekem is ilyen volt egyszerűen nem tud késleltetni. Én simán nem adnék neki kaját, míg el nem hallgat. Egy másfél éves már megérti, és egyre több ideig tud majd várni.

2021. aug. 5. 09:11
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Fura, hogy ő ha éhes, mindig nagyon hangosan jelzi, pedig soha nem hagytam éhezni. Éjszaka szokott kérni egyszer enni, tápszert kap. Minden este előre elkészítem a cumisüveget, csak a tápszert kell bekevernem, max 3 perc, és mégis torkaszakadtából követeli.

A játszón mindig a nyomában vagyok, vannak gyerekek, akik pl labdáznak vele, de van, aki még fél tőle. Ő meg még nem tudja elkérni a játékokat, én beszélek helyette.

2021. aug. 5. 09:16
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyik ilyen és ez még sokáig így lesz. A 4 éves lányom sem tud várni, de legalább ennyire nem hangos. Nem tudom mit csinálsz neki reggelire, hogy,ennyire kiborít, talán valami egyszerűbbet kellene.
2021. aug. 5. 09:17
 7/10 anonim ***** válasza:
63%
Igen, ilyen. Temperamentum függő is. De az, hogy màr reggel a plafonom vagy nem normàlis (èn is szoktam kiborulni, nem erről van szò). Eletkorral jàr.
2021. aug. 5. 09:52
 8/10 A kérdező kommentje:

7-es, tökmindegy, milyen napszakban csinálja, sajnos olyan, mintha jégcsákánnyal meglékelnék az agyamat. Egy ideig bírom, de sajnos előfordul, hogy elszakad a cérna.

3-as, tudom, nem segít, de amint látod, nem vagy egyedül, van sorstársad.

Abban bízom, ha beszélni kezd, megváltozik.

2021. aug. 5. 10:30
 9/10 anonim ***** válasza:
52%
Már most érti mit mondasz. Szépen rá kell szólni, hogy legyen türelemmel,ha pedig nem hagyja abba akkor késlelteted az étkezését, amibe nem hal bele. elsőre persze semmi nem fog változni ehhez tőled is következetességre lesz szükség.
2021. aug. 5. 10:46
 10/10 anonim ***** válasza:
73%

Van egy barátnőm, hármasikrei vannak (2 fiú, 1 lány). Pont ilyen korban vannak most, másfél évesek múltak. Nemrég itt voltak nálunk, direkt vettem banánt meg ezt-azt uzsonnára (nekem is van egy 5 éves fiam). Amint meglátta a 3 gyerek, elkezdték ők is ezt a vinnyogást, nyöszörgést, türelmetlenkedést, mint amit fentebb is írnak, és bizony a barátnőm addig nem adta oda nekik, amíg be nem fejezték a műsort és szépen le nem ültek.

Gondolj bele, mi lenne, ha nem "keményítene be", hanem partner lenne ebben, és 3 (!!!) gyerek csinálná neki ugyanazt a cirkuszt, mint amit neked 1 csinál. Már rég a diliházban dekkolna.

2021. aug. 5. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!