Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Illetlenség a 3-9 éves gyereke...

Illetlenség a 3-9 éves gyereket az utcán pisiltetni?

Figyelt kérdés

Szoktam látni gyerekeket az utcán, városban pisilni, de nem egy bokorban, hanem csak elrohannak velük egy füves területre. Egy kutyasétáltatás alatt bekanyarodok az utcába és az a látvány fogad, hogy a 8-9 év körüli kislány épp könnyít magán, mellette meg áll egy felnőtt.

Csak én vagyok vele úgy, hogy ezt nem az utcán kéne?

2021. júl. 29. 13:29
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
93%
Hát, 3 vagy 9 éves, nagyon nem mindegy. És tényleg kell egy picit előre gondolkodni, indulás előtt pisilni, megnézni az útvonalat, ha hosszabb az út, közlekedés, hogy hol lehet kimenni wcre. Persze ha nagyon kicsi, de már nem pelenkás a gyerek inkább pisiljen valahol, eldugott helyen, mint hogy a bugyiban menjen. Ami viszont engem rohadtul kiakaszt, amikor strandon az apukák a tök pucér kisfiúkat a fáknál pisiltetik vagy csak simán a földre, ahová mások aztán a cuccokat rakják. Pláne, hogy a fizetős strandokon WC is van, de a szabadstrandon is meg kellene oldani valami kulturált módon, ott is, ahol esetleg nincs nyilvános WC.
2021. júl. 29. 20:30
 22/26 anonim ***** válasza:
82%

Nem mindenkinek egyforma a hólyagja. Nekem 1 osztályból nincs m@s emlékem, hogy minden óra felétől csak a csengőt vártam, mert majd bepisiltem. A Moszkva tér 30 percre volt tőlünk, de már alig tudtam leszálni a buszról majd bepisiltem, ott volt wc.

Amúgy tényleg nagyon kevés a nyilvános wc, csak kajáldákba mehetsz, de kell kód ahoz meg venni kell bármit ami nem gond, de várj 10 percet a sorba na addigra be is pisil a gyerek.

Ezt úgy mondom, hogy sosem pisiltek a gyerekeim össze vissza ahol eszükbe jutott.

2021. júl. 30. 00:44
 23/26 A kérdező kommentje:

22, de, ha beszalad úgy az ember a kajáldába, hogy bocsánat, de a gyereknek wcre kell mennie, engedjék előre?

Magamból kiindulva ha egy anya így rohanna hozzám, szó nélkül engedném előre.

Sőt, ha normálisak az ott dolgozók, lehet ingyen el is mehetne a gyerekével a mosdóba.

Múltkor én egy faluban már nem bírtam volna ki a vonat érkezéséig és egy kocsmába bementem. Mondtam, hogy a mosdót használnám, de természetesen veszek bármit vagy kifizetem a wc használatot. Mondták, hogy ne vicceljek, menjek nyugodtan.

Ugyanúgy egy másik eset: külföldön megcsípett valami a tengerben és útban a hotel felé rám jött a hasmas. Bementem egy étterembe, hogy a mosdót használhatom e. Azonnal mutatták merre van, egy centet se kértek el.

És én nem is egy kisgyerek vagyok.

2021. júl. 30. 01:26
 24/26 anonim ***** válasza:
84%
Az ötévesem néha még szokott. Ez van. Biztos valamit rosszul csinálok, de még nem jöttem rá, hogy lehetne kivedeni. Kisvárosban lakunk, sokszor kell bemenni a megyeszékhelyre. Itthon természetesen pisil indulás előtt, és ha a városban (Pécs) kell neki, az esetek többségében ott is megoldjuk, mert a belvárosban mozgunk ilyenkor, ott nem nagy mutatvány. Mondjuk azért ha nem a központban vagyunk éppen, akkor ott is lehet ilyen helyzet, ott éltem 30 évig, szóval tudom, mekkorák a távolságok, annyira nem kicsik, főleg ha nem autóval van az ember. Na de ha letudtuk a kötelező köröket, és már jövünk hazafelé, és a vonatról leszállva, az állomástól félúton találja ki a gyerekem, hogy neki itt és most azonnal pisilnie kell, én bizony hagyom, hogy ezt egy bokorban tegye meg, mert tudom, hogy hazáig még negyed óra séta van vissza, itt meg nemhogy közvécé, de még egy bolt sincs útközben. Csak az utca, meg először kertes házak, utána panelok. Azért nálunk több óra, amíg indulastol hazaerkezesig eltelik, ma is elindulnunk majd 9-kor,mire hazaérünk, kb 1 óra lesz, és bár lesznek olyan pontjai a napnak, amikor el tud menni pisilni, ha akkor éppen nem kell neki, nem tudok mit csinálni. Ettől én proli lennék?
2021. júl. 30. 07:52
 25/26 anonim ***** válasza:
35%

Felháborító. EGy 9 éves meg aztán végképp tudja szabályozni.

A te feladatod, hogy odafigyelj, indulás előtt mindegyik menjen

mosdóba. Ha pisilni kell, szóljon időben, és viszed nyilvános wc-be.

Minden plázában ingyenes, de nagy bevásárló csarnokokban (attól függ, melyik városban élsz), szintén mindenütt van. Gondos anyánál mindig van

apróban 1-2 200.-Ft-os, hogy vészhelyzetben be tudja vinni a gyereket.

Ez is hozzá tartozik a neveléshez. Ha rászoktatod a 9 éves fiadat, akkor

kamasz korban, felnőtt korban is megáll, és valamelyik bokorba csinál.

2021. aug. 17. 00:26
 26/26 anonim ***** válasza:

25.

De ez az. Miért kell nekem a bevásárló központba menni amikor mondjuk nincs is a közelemben? Miért nem lehet a főbb csomópontokra nyilvános wc-t tenni?

Még ha fizetős is az se baj de legyen. Pl. külföldön ezeket olyan jól megoldották hasonló van pl. a Margitszigeten is ha jól emlékszem 200 Ft bedobod s nyílik az ajtó mehetsz is be.

A Gellért térnél mondjuk rád jön a hegy tetején ott nem nagyon van bokros terület. Ott hogy?Szállodák vannak, kisboltok. Ha wc re kell menned elmehetsz az Alleba vagy az Europeumba (mindkettő bevásárlóközpont) mire odaérsz valamelyikbe lehet már be is ment.

Lehet itt szépítenina dolgot. De ez igenis a kormány hibája. Hogy nincs kellő számú wc.

Nem tudom rémlik- e esetleg. A nálunk nyaraló olaszok focimeccs után a Stadionoknál sort álltak és egy utca házfalára intézték el. Nyilván azért mert nem ehhez vannak szokva. Lehet náluk van minden sarkon wc. Itt nincs. S igazuk van valamelyest.

2021. aug. 17. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!