Illetlenség a 3-9 éves gyereket az utcán pisiltetni?
Szoktam látni gyerekeket az utcán, városban pisilni, de nem egy bokorban, hanem csak elrohannak velük egy füves területre. Egy kutyasétáltatás alatt bekanyarodok az utcába és az a látvány fogad, hogy a 8-9 év körüli kislány épp könnyít magán, mellette meg áll egy felnőtt.
Csak én vagyok vele úgy, hogy ezt nem az utcán kéne?
Hát én se szeretem, de istenem, szükség nagyúr, megértem. Azért ez sem olyan, hogy egyszer szól a gyerek, hogy pisilnie kell és már rohannak a fűbe, hanem megpróbálja tartani, a szülő is biztatja rá, de ekkora mennyiséget ennyi időn belül, egy ekkora hólyagocskában nem lehet. Hát pisiljen a fűben akkor, egy ekkora mennyiségtől hosszútávon nem lesz probléma.
Én felnőtt vagyok, közelebb a 30-hoz, mint a 20-hoz, de van hogy nekem is a természetben kell megoldanom. 🤷🏻♀️
Szerintem nem kerül ilyen helyzetbe az anyuka/apuka, aki odafigyel arra, hogy biztos pisiljen a gyerek indulás előtt.
Hosszabb utakra van bugyipelenka, ami olyan mint egy bugyi, de, ha nem sikerül eljutni a wcre, nem lesz minden tiszta pisi.
6-7 év felett meg durva, hogy nem bírja ki az utcán, amikor az iskolában 45 perceket kell kibírnia wc nélkül. Ráadásul városban van sok hely wcvel meg nyilvános wck.
A másik meg - ovisoknak is ki kel bírnia. Nekem sem tépték le azonnal a gatyámat és öntözték meg a földet, amikor azt mondtam, hogy pisilnem kell, hanem gyorsan kerestek nekem wct.
Mondjuk ehhez az is kéne hogy minden főbb csomópontnál legyen wc. Sajnos nagyon sok helyen nincs akkor kénytelen az ember megoldani a természet lágy ölében. De mondjuk az is igaz hogy nem ország világ előtt meg lehetne oldani szolidabban is. Keresni egy bokrot s úgy hogy ne vegyék észre.
Én pl. csodálkozom hogy pl. Szent Gellért tér kirándulóhely nincs wc s ott még bokor se nagyon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!