Miért önti ki az innivalót a 2,5 éves fiam?
Nem téged neveztelek elborult elmének, azt írtam nevetségesnek tartom, hogy némely elborult elme szerint egy fenékre csapás is bűncselekmény és bántalmazás. Egyéni szoc.problem, hogy te ezt egyből magadra vetted. Akinek nem inge ugye..
De vicces, hogy ezen felhördülsz, miközben továbbra is te/ti kezdtétek a személyeskedést, mert biztos engem is vertek gyerekként és az egy darab pofont biztos heti többet jelent stb stb. Olvasd inkább vissza magadat, ahelyett hogy másra mutogatsz. Az egész személyeskedést ti kezdtétek, nem én.
24es kommentre szeretnék reagálni.
A törvényt nem unatkozó gyakoris anyukák írták. A zéró tolerancia az zéró tolerancia. Igazad van abban, hogy a hatóságoknak nincsenek eszközei szankcionálni ezt, és sokszor akkor sem tesznek semmit amikor kellene. Szomorú.
Az mindenkinek a maga erkölcsi dilemmája,hogy a saját értékrendje szerint mennyire fogadja el a saját gyerekének a fizikai bántalmazását. Van aki szerint belefér egy pofon /tasli /seggrecsapas. Van aki szerint nem.
"Lassan már ott tartunk, hogy a gyerek fogja a szülőt nevelni."
Azt sokadjara szeretném elmondani, kérlek értsd már meg, hogy attól ha valaki nem pofozza meg egyszer, vagy többször, vagy nem üt a fenekére egyszer, vagy többször a gyerekének, attól nem fogunk lassan ott tartani, hogy a gyerek neveli a szülőt. Tanulható és jól működő pozitív fegyelmezesi módszerek vannak. Megértem ha valakit nem érdekel és elfogadom, hogy másképp nevel, de viszont elvárom, hogy fogadd el azt, hogy attól, hogy mi így fegyelmezunk, attól nem lesz a mi gyerekünk kevesebb/neveletlenebb stb.
"Azokkal a szülőkkel sem történik érdemben kb lószar sem, akik valóban bántalmazzák a gyereket”
Ez azért ne legyen jogosítvány. Attól, hogy ezt lehet csinálni zárt ajtók mögött, és nincs következménye, nem legitimizalja a tettet.
A tény, hogy egy fenekre csapást bántalmazásnak hív bárki, az nem megkérdőjelezhető. Egyszerűen ha tetszik, ha nem, mivel a törvény zéró toleranciat enged, így ami attól eltér az bántalmazás. Gondoltam ezt tisztázzuk már. a "gyengébbek kedvéért", ahogy te fogalmaztal.Nem lehet másképpen hívni, ezt nem bántó / sértő célzattal nevezik így, nem az anyát minősíti, hanem ez a neve, a megnevezése. Uaz mintha lenne egy fehér lepedő, az nem színes. De ha már kicsit árnyalata van valami pasztell színnel az már nem fehér, azaz színes.
És de, engem neveztél elborult elmének, trágár szupernyaukanak vagy minek.. már nem is emlékszem. Konkrétan tok személyeskedő vagy de kikérése magadnak hogy mi ne legyünk.. tehát.. én írtam jó pár kommentel ezelőtt azt amire reagálsz. A másik anyuka aki a gyermekvédelmis az nem én vagyok. De kar magyarázni. Tenyleg. Ez elvi dolog. Nem muszáj megtenni valamit ha valaki nem akarja és azért sem mert esetenként úgysincs következménye. Aki ezt elítéli az eliteli minden formajat. Én részemről ezt a beszélgetést befejeztem mert egyrészt nincs kedvem elszarni erre a vasárnapon masreszt én akkor sem fogok bologatni arra hogy valaki megüti a gyerekét egyszer vagy kétszer ha még 10uzenetet váltunk. Nekem így jó, bevált és örülök annak is hogy a testvérednek nem lett baja még nem lett bantalmazva tovább. Na szia
Köszönjük az újabb rendkívül hasznos okfejtésed, majd ha nem indítasz élből személyeskedéssel meg nem jelented ki konzekvensen ismeretlen emberekről egyetlen cselekedet alapján, hogy bántalmazó és agresszív szülők, talán lesz is, akit érdekel a mondandód. Engem mondjuk biztos.
Továbbra is egyet tudok tanácsolni: foglalkozz a saját gyereked nevelésével, máséhoz ugyanis továbbra sincs közöd.
Felőlem leírhatod negyvenhatszor, akkor sem lesz közöd, ahhoz mas hogyan neveli a gyerekét, de tessék, próbálj csak meg idegen embereknek beszólni, hogyan neveljék a gyereküket, aztán majd mikor visszatessékelnek a nénikédbe (teljes joggal), megnézzük mekkora lesz a szád. 🙂
A személyeskedés pedig továbbra is téged minősít “drágám”, de nyugodtan égesd magad tovább. A lehető legmesszebb állsz az igazságtól, de hogyan is tudhatnál bármit is rólam vagy bárki másról, amikor még csak nem is ismersz. Tescos kristálygömbből en is profin tudok halandzsázni.
Ne erőlködj tovább, szánalmas. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!