Miért önti ki az innivalót a 2,5 éves fiam?
Senkit nem kell agyonverni. Egy jól időzített pofon, közelében sincs az agyonverésnek. De mikor már százszor elmondtad a gyereknek, hogy ne csinálja, ő meg megcsinálja százegyedszer is, akkor kell húzni egy határt. Ez a könyörgéssel, alkudozással "nevelés" láthatjuk, hogy nem működik. Minden tele van neveletlen, tiszteletlen kiskirályokkal.
Nem rég láttam egy boltban, hogy egy 5 év körüli gyerek csokit lop. Anyuka nem akarta megvenni, ezért a gyerek lekapta a polcról, "eldugta" a zsebébe és elindult a kijárta felé. Erre anyuka mit csinál? Elkapja a gyereket és megregulázza? Ugyan. Kifizeti a csokit... Mi lesz abból a gyerekből, ha felnő? Hihetetlen.
Es akkor ha te láttál egy ilyet, tuti minden gyerek ilyen?
Mikor én voltam gyerek, akkor is voltak neveletlenebb kölykök, semmi nem változott.
Ezért kár testi fenyítéssel jönni, mintha a világ most lett volna gonosz.
És mielőtt jonnetek azzal, hogy akkor csakis egy neveletlen kis fa.zcsimbok lehet majd ha felnő, ha nem vertem bele az alázatot, akkor csak jelzem, hogy ez nem fekete fehér dolgog.
Számos eszközzel lehet gyereket nevelni úgy, hogy a gyereked ne egy megalázott, vert, onbecsuleseben megnyomoritott bántalmazott ember legyen, de ehhez sokan lusták, ostobak. Attól, hogy valakinek nincs annyi esze, kitartása, attól még a szép szó a racionális magyarázat meg az egyszerű és a gyerekkel közösen felállított szabályrendszer méghozza a hatást.
Bocsánat én már nem tudok finomkodni a téma kapcsán mert éppen itt lenne az ideje a gyerek verve jó elvét is kikoptatni a koztudatbol
Na csak befutott a végére trágárkodó, agresszív mintaanyu, aki egy fenékre csapást is már-már halálos bűnként titulál, hát miféle szülő az ilyen. Börtönbe az összessel. 🤦🏽♀️ Adjuk már elő, mintha minimum agyonverné a gyerekét az, aki életében rácsap kb 2x a fenekére vagy ad egy atyai pofont, amikor már rettentően kihúzta a gyufát. Parádé de komolyan. Jó hogy már nem akarjuk keresztre feszíteni őket egy seggrecsapás miatt.
Mindenki foglalkozzon a saját gyerekével és annak nevelésével, máséhoz ugyanis semmit köze!
Tény, hogy nem halálos bűn a fenekérecsapás, de ha azért valaki megüti a gyerekét, mert a gyerek kiborit egy pohár vizet, akkor mit tesz majd vele ha tényleg valami "rosszat tesz". Kiveri a fogait?
Ahogyan előttem már valaki írta, ezt minden gyerek csinálja. Azért, mert a gyerek 2.5 éves, éppen felfedezi a világot meg feszegeti a határait.
Pár hónapig tart és utána nem lesz már izgalmas.
"Na csak befutott a végére trágárkodó, agresszív mintaanyu"
Ugyan nem hozzám szóltál, de te nem érzed ezt a hatalmas öngólt?
Aki ellenzi a gyerek verését ha az kiönti a vizet az agresszív,
Aki leírja hogy büdösnagy pofont neki az nem agresszív, ja meg nem is trágár. Söt ő az igazi mintaanyu.
Jólvan, mindig tanulok itt valami újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!