Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves kortól hagyod a...

Hány éves kortól hagyod a gyerekednek, hogy hallja a "rossz" híreket, történeteket?

Figyelt kérdés

Tehát mondjuk egy mezei híradót amiben x ember megölt valakit, valakit elütöttek, az országban háború van, gyerekek halnak éhen, xy lopott, ő meg prostituált, ez az ember meg megerőszakolta a nevelt gyerekét, itt ott melegek ellen tüntettek, meg ilyenek.

Hány éves kortól hagysz ilyesmit hallani a gyereknek?

2021. júl. 14. 13:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
11%
13 éves a nagy, neki még nem hagyom.
2021. júl. 14. 13:46
 2/13 anonim ***** válasza:
88%
Én sem nézek híradót. Szűrt híreket nézek, írásban. Szerintem a felnőtteknek sincs szüksége ilyen hülyeségekre, mint a tv.
2021. júl. 14. 13:49
 3/13 anonim ***** válasza:
80%
Màr òvodàs koràban hagytam, azt hiszem kicsit korai volt.
2021. júl. 14. 13:49
 4/13 anonim ***** válasza:
78%
Nem nézünk Híradót, de érti, ami történik, mert én elmesélem neki, ami fontos. Tudja, mi az a Covid és miért fontos, mit kell tenni ellenes, stb. Tudja, hogy vannak rossz emberek is, nem csak jók. Tudja, hogy mit jelent melegnek lenni és transzneműnek (ezt kiemelten fontosnak tartom, hogy tudja, mert a legtöbb primitív ember azért tüntet ellene, mert fingja sincs). De nem a Híradóra bízom, hogy elmondja neki, én mondom el. 6 éves.
2021. júl. 14. 13:51
 5/13 anonim ***** válasza:
92%

Nem nézünk tévét

Sosem volt előfizetésünk

Úgy, mint rossz dolgok, és hírek.

Haláleset vagy valaki bánt mást

Ezek nem tabu dolgok.

A halállal is szembesült már a 3 évesem is.

2021. júl. 14. 14:06
 6/13 anonim ***** válasza:
91%

Ha nézzük a híradót (ami azért nem túl sűrün forsul elő), a gyerekek is ott vannak. 4 éves a legkisebb. Őt főleg a tüzoltós, rendőrös hírek érdeklik, a balesetek.

Ez is az élet része. Ha a családból valaki nézi, a gyerekek is hallják játék közben.

2021. júl. 14. 14:19
 7/13 anonim ***** válasza:
88%

A tévében elkapcsoltatom a híradót apjukkal, ha véletlenül bejön. Főleg a tv2-n olyan stílusban tudják nyomni, hogy menten felvágom az ereimet magam is.

Saját interpretációmban a 13 éves bármit hallhat, a 8 éves kicsinek még nem mesélek katasztrófákról, ha nem muszáj.

2021. júl. 14. 14:21
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem nézünk híradót.

Amikor autóval megyünk a rádióban hallhat híreket, azt születése óta, nem szoktam gyorsan lenémítani a híréknél.

2021. júl. 14. 14:45
 9/13 Derjaderja ***** válasza:
100%

Mi sem nézünk tévét, még én se bírom lelkileg. Olvasom hírként, ami érdekel.

Nalunk a párom fia 14 éves, vele is az van mindkét otthonában, hogy mindenről beszélgetnek/beszélgetünk vele, de a korához adaptálva, ami az ő korában nem is az, hogy hú, megöltek valamit, hanem az értelmezés és reménykeltés.

Most a klímaváltozás miatt is ez egyre fontosabb lesz, nem lehet rájuk tolni, hogy 30 év múlva összeomlik az ökoszisztéma és kész...

2021. júl. 14. 15:04
 10/13 A kérdező kommentje:

Jajj, nem tudom mit kell fennakadni a tévén, alapból nálunk sincs, de üzletekben, másoknál, ha olvasok a neten, rádióban, nagyszülőknél mindig kikapcsoltam, elvittem a gyereket onnan.

Most is elkapcsolok, ha beleolvasna, látna valamit(most pl egy holokausztos képet néztem és el kellett nyomnom) eszembe jutott, hogy nem ártana már felvilágosítani az élet dolgairól, lassan. Szexről is alig tud valamit, olyanról, hogy pedofilok, nemi erőszak, kínzás elképzelése sincs.. A "miért rabolnának el" kérdést sem érti, ő is csak "bántás" meg "meghalt" címszó alatt hall ilyet szökőévente, fogalma sincs rasszizmusról, gyilkosságokról és tragédiákról, arról meg pláne semmi, hogy ezek mennyire gyakran történnek a világban. Nem akarok, hogy suliban sokkolja valaki félinformációkkal, szeretném, ha tőlem hallana ilyesmiről először. A busz, amivel járunk prostik mellett megy el, kint ülnek, azt mondtam neki, hogy a nénik ott dolgoznak, prostitúciókról meg ilyenekről sem tud semmit.. A háborúkról is annyit, hogy "meghalnak emberek". Azt hiszem ideje lenne képbe helyezni lassacskán, mennyi veszély van a világban és mennyi tragédia történik naponta és mennyire óvatosnak kell lenni akár a zebrán is, mert naponta több ember hal meg csak ebben az országban autók miatt és mégtöbbet ütnek el, akik kisebb nagyobb sérülésekkel megússzák.. Meg kissrác leforrázta magát, vagy szülőktől elveszik a gyerekeiket, vagy kilakoltatnak szegényeket, hajléktalanok, függők.. Egyáltalán nem tud semmit semmiről, már olyan nagy, de még olyan kicsi..

Amúgy a 13 éves biztosan teljesen képben van már az osztálytársaktól és az internetről, olyan 10 éves korra mindenki képben lesz, de hogy elsőtől negyedikig mikor kellene elkezdeni ezeket bevezetni..

Szeretném ha óvatosabb lenne, tapintatosabb, gondolkodna ilyesmiről magában egy kicsit..

Gondolkoztam valami lájtos természeti katasztrófa filmen is, vagy valami dokumentumfilmen háborúról, persze mindegyiket gyerekbarát formában. Az biztos, hogy 10 éves korára szeretném, ha képben lenne, többé kevésbé, legalábbis ismerné a fogalmakat, tudná milyenek az emberek és mimkre kell figyelni, mi veszélyes és mi nem, és hogy mi miért veszélyes.. mielőtt másoktól hallja vagy beleszalad, kipróbál valami marhaságot.

2021. júl. 14. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!