Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kellene egy két jó gyerekeknek...

Kellene egy két jó gyerekeknek való képregény? NEM MANGA!

Figyelt kérdés

Hanem kis gyerekeknek való iskolás, nyáriszünetes, kalandos, fantasy(nem szuperhősös) képregény érdekelne olvasni gyengén tudó gyereknek..

Szívesen olvas(lassan), de még a kép a lényeg számára és mindenhol csak felnőtteknek meg tiniknek való mangák és képregények vannak. Nem szerelmi történetet keresek és nem is gyilkolós verekedőset!

Ez a Geronimo stilton nem rossz, de nem nyerte el a tetszését mellesleg drága, 5000 egy könyvre..

2021. júl. 13. 12:11
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Itt van a polcon a makrancos hercegnő több kötete például, ami nem manga(kínai változata), eléggé képben vagyok, köszi, ezért is írtam, hogy MAJDNEM mind, a többség. Legalább 18 darab van összesen, és el is ajándékozgattam már párat.

Na most gyorsan átpörgettem a bincho tant, ez sem kisgyerekeknek van, hanem olyan felnőtteknek, tiniknek, akik élvezik a cukiskodást és a szépen kidolgozott képi világot. Mondom ne ajánlgass ekkora korosztálynak, ha nincs közöd a korosztályhoz.. Vagy olvass egy mágikus állatok iskoláját, vagy ruminit, ez a két legnépszerűbb, sokan szeretik, az események pörögnek, csupa kaland és meglepetés, kevés leíró rész, és csak annyi konfliktus, amennyi még belefér egy ekkora gyereknek. Ha nagyobb lesz, rászabadulhat minden másra(mértékkel), de most nem erre van szüksége.

2021. júl. 13. 19:10
 22/28 anonim ***** válasza:
86%
van egy olyan érzésem, hogy szegény kölyök azért nem szeret semmit, mert semmit nem hagysz neki megismerni, csak rámondod hogy az hülyeség és kész. többe próbálnak segíteni neked, láthatóan olyanok, akik értik miről beszélnek, te meg csak húzod a szád, hogy a te fennkölt nevelésedhez és ízlésedhez úgysem érhet fel semmi. minden manga és képregény felnőtteknek való lesz, ha nem vagy hajlandó elengedni az előítéleteidet.
2021. júl. 13. 21:17
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
(Nekem az első önálló olvasmányom a Monte Cristo grófja volt valamikor első osztály végén, amikor megtanultam olvasni. Apám kedvenc könyve volt, kb folyamatosan olvasta és engem nagyon izgatott, mi olyan érdekes benne, hogy ahogy befejezi a 3. kötetet már veszi is újra elő az elsőt... Engem is éppenúgy rabul ejtett, az elmúlt 40 evben nem múlt el úgy egy hét se, hogy ne olvastam volna belőle. Emellett még alsoban kivégeztem az összes Magyarorszagon kiadott Dumas művet, miközben azért időnként meséket is olvastam, meg Fehér Klára kamaszoknak szóló műveit. Ennyit arról, mi való vagy nem való egy kisgyereknek... )
2021. júl. 14. 06:33
 24/28 A kérdező kommentje:

22, nem ártott volna elolvasni, a gyereknek egy rakás kedvenc KÖNYVE van, csak KÉPREGÉNYE nincs, csak a tőlem maradt régi. A ruminit úgy vettem amúgy, mint isten ajándéka, gondoltam az lesz az, ami majd betölti a harrypottert, lehet várni az új részeket.. hát már az elején nem jött be a lányomnak.

Azért nem szereti mert vontatott és fiús és a szereplők nevei sokáig nem bukkannak fel újra, nem tudja még követni az eseményeket.

A monte cristo grófja megvan, meg a koldus és királyfi, meg az emil és a deketívek, meg a két lotti, ezeket majd később, a május 35 is sok volt neki, átlátni ekkora sztorit nagy lépésekben.

És írtam, nem az lenne a bajom a képregényekkel amúgy, hogy neki nem jön be, hanem én nem hagyom, hogy elolvassa!

Szerintem 4 2 méteres könyvespolccal a házban, amiből egy a sajátja a könyveivel, bőven elég lehetősége van kisgyerek létére olvasni, az összes "menő" könyvből szereztem be legalább egy kötetet, hogy eldönthesse mi tetszik. Tök normális, hogy nem engedem bármit olvasni, illetve hogy nem tetszik neki minden azokból, amiket én választok neki(ugyanis mindet én választottam vagy hagytam jóvá, a ruminit is). Nem tudom sikerült e megérteni, hogy nem az a baj, hogy kevés könyvet szeret, sok könyvet szeret, KÉPREGÉNYT nem találok neki amit egyedül tudna olvasni, de szerintem azért, mert egyszerűen nincs sikerképregény ekkora gyerekeknek, csak régen volt, hogy lehetett várni az aktuális menőt..Ha meg már tud olvasni rendesen folyékonyan, akkor nem fog kelleni a képregény, mert bármelyik másik könyv beszippantja.

2021. júl. 14. 07:20
 25/28 anonim ***** válasza:
80%

" Mondom ne ajánlgass ekkora korosztálynak, ha nincs közöd a korosztályhoz.."

Honnan veszed, hogy nr volna közöm a korosztályhoz? :) Fogalmad sincs, mi a végzettségem.

A Bincho-tan mangát én viszont, veled ellentétben nem csak cukiságot kedvelő idősebbekmnek ajánlom, hanem mint utaltam rá: a pici gyerekek számára nem csak aranyos, de nevelő jellegű, és esztétikai érzékkel mint mondanivalóval is meg van áldva. Mindezeken túl egyszerű, kicsiknek való.

Nem kell feltétlenül a hivatalos műfaji megjelöléseket figyelembe venni, mert sokszor eladási szempontok is közrejátsznak abban. A Bincho-tan, véleményem szerint kodomo műfajú elsősorban.

2021. júl. 19. 14:41
 26/28 A kérdező kommentje:

Anyááám.. Képen láttál csak 6-7 évest?:)

Most olvastam el neki a Matildát(könyvben bejött neki, halálra kacagta magát, egyébként a könyv jobb, mint a film, kevésbé ijesztő), ehhez képest egy kis bumszli mászkál az erdőben altató zenére, nézelődik és nincs cselekmény, max megköszöni, hogy a kacsa a hátára vette.. ÉS ennyi a sztori.. Ez nem elsősöknek vagy nagycsoportosoknak való történet! Véleményem szerint:)

Ezért csak felnőttek meg max 2-3 évesek rajonganak.

Nem nagyon izgat, mi a végzettséged, de biztosan nem figyelsz oda erre a korosztályra rendesen, nem ismered fel az igényeiket, ha át is jutottál valamiből önszorgalomból, az nem azért van, mert azon a pályán lenne a helyed.

2021. júl. 19. 14:55
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ha végignéznéd az anime változatot, megtapasztalnád, hogy esztétikailag, és mondanivalójában elsősorban 6-7 éveseknek való a Binchou tan. Ne haragudj, semmi értelme, hogy személyeskedsz, és a gyermekekkel kapcsoaltos hozzáértésembe kötsz bele te mint laikus (ezek szerint). Szakmabeli vagyok.

Vagy, mondom, egész egyszerűen látatlanban ítéled meg a Binchou-tan mangát/animét (is). A manga verziót csak részben olvastam, az eleje, úgy rémik, követi az anime verziót, az anime sorit láttam végig.

Erkölcsi mondanivalója is van.

Látatlanul ítélsz meg engem is, és a mangát/animét is, és nem is tagadod. Akkor miért írsz alaptalan lejrató sorokat rólam? Miért szeméyleskedsz?

2021. júl. 19. 15:12
 28/28 anonim válasza:
cserkeszterek. Vicces, könnyed, nyári táboros képregény. Én így 16 éves fejjel olvasva, is nagyon élveztem, de a 7 éves unokahúgomhoz viszonyítva tetszene egy ennyi idősnek.
2021. aug. 17. 18:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!