Kellene egy két jó gyerekeknek való képregény? NEM MANGA!
Hanem kis gyerekeknek való iskolás, nyáriszünetes, kalandos, fantasy(nem szuperhősös) képregény érdekelne olvasni gyengén tudó gyereknek..
Szívesen olvas(lassan), de még a kép a lényeg számára és mindenhol csak felnőtteknek meg tiniknek való mangák és képregények vannak. Nem szerelmi történetet keresek és nem is gyilkolós verekedőset!
Ez a Geronimo stilton nem rossz, de nem nyerte el a tetszését mellesleg drága, 5000 egy könyvre..
A gyereket nevelni kell olyan tartalmakkal, amik jó hatással vannak rá. tévében sem nézhet, amit akar, nem játszat olyan xboxos játékkal, amilyennel akar, különben bezombulna horrorra, gyilkolós erőszakos filmekre, meg szerelmi szexes filmekre. Miért gondolod, hogy a nyomtatott tartalmak közül mehet minden? A geronimot annyira nem szereti, meg drága és mivel kisiskolás, a kisiskolás sztorik jönnek be neki a legjobban. Szarkazmusra meg feketehumorra nem fogok egy 6-7 éves rászoktatni, és nagyon nem is érti.
Amiket szeret: Harry Potter első kötet eleje(ezt most kezdtük), Mágikus állatok iskolája sorozat(ez a két kedvenc), Lánytörténetek meg minden "kezdő olvasó" sztori ebből a sorozatból, tündérmesék minden mennyiségben, az én régi góliátos képregényem, kacsamesék képregény, május 35 és az Olimposz eleje.
Szerintem szuper dolgokat olvas, de jobban szereti, amihez több a kép és kevesebb a szöveg, és amit nem én olvasok, hanem ő. Csak kell neki a gyors sikerélmény olvasásnál.
A maszk képregények? megnézeted vele a filmeket, s ha tetszik, akkor:
Amúgy örülök, hogy nem én vagyok a gyereked. Ha a gyerek nem szereti a horrort, akkor nem is nézi, ha meg szereti, akkor nézni is fogja, akárhogy tiltod neki. Max csak megtanul titkolózni.
Most fedezi fel, a scoobydoon is fél mégis hagyom, minecraftozni is hagyom, attól is fél,de nézni, játszani bezzeg akarja. Ennél többet nem engedek erőszak terén, a minecraft is már határeset, de hang nélkül belefér.
Gondolom nincs gyereked az 5-6-7 éveseket minden érdekli és mindenből a "menőt" akarják, mert a többi "babás".
A maszkot elkezdtük nézni, azt én is imádtam, de túl sok volt neki és eléggé kiakadt. Ilyen aceventura szint az még az, amit be tud fogadni, de már az is sok. Egyébként meg nézd csak meg az ajánlásokat, 6 éveseknek a nyúl péter szint van meg mancs őrjárat.. Ehhez képest az enyhe kalandos izgalmas "veszélyes" már hullámvasút érzelmileg.
Igaz nem képregény, de a napló regények esetleg jó alternatívák lehetnek, mivel van benne sok illusztráció, szellős szövegezéssel.
Pl: Egy zizi naplója, Egy ropi naplója sorozat
Esetleg a Geronimohoz hasonlóak hosszban és stílusban Nyulász Péter: A fürdők réme vagy A bűntény a tyúkhúsleves utcában stb.
"Kimondottan válogatós vagy....A gyereknek kell hogy tetszen amúgy, nem neked."
Egyetértek, és hozzászólásom végén konrét linket is közlök. Kedves kérdező, próbállak megérteni, de mi alapján szólod le a mangákat, ennyire sok mangát olvastál? Tapasztalatból szólod le? Amit nem ismerünk kellően alap szinten legalább, arról nincs alapunk véleményt mondani.
Szívből ajánlok mangákat -megfelelően, igényeiteknek kiválasztva a műveket-, a japán képregények (mangák) és japán animációk (animék) műfaji és korosztálybeli változatossága mindenen túltesz, amit eddig tapasztaltam, sőt, sokkal inkább találni léleképítőeket (extérmeket is, igen), összehasonlítva a nyugati képregényekkel...
Az alábbi link tele van (magyarra) lefordított mangákkal is, egyébként egy hét óta szerverük javítás alatt van, július végétől vélhetőleg teljes mértékben már használható lesz a hatalmas adatbázisuk -részlegesen jelenleg is működik-, nézz fel akár ma, vagy letöltéssel, vagy online lehet magyarul olvasni mangákat, és még RÉSZLETES keresőjük is van! Sőt, japán szótár is, ha valamely kifejezést nem ért az ember (és, mondjuk, a kereső tartalmaza az adott kifejezést).
Kéréssednek megflelően számos kaland és fantasy mangát is találsz ott, több kulcsszó egyszere beírható, mit keresel(+) és mit szeretnél kiszűrni(-). A találatoknál javaslom gondosan végigböngésznek a műfaji felsorolást, nehogy felnőtt tartalommal kevert legyen. Tudom, némi odafigyelést igényel a szelektálás, nos, ilyen a gyereknevelés is. A "kodomo" máfaji kereső szóra kiemelten felhívom kedves figyelmed, kisgyermekekre utal. Nyilván vannak folyamatban levők is (épp fordítják), és félbehagyott fordítások is. Ahogyan teljes művek teljesen lefordítva szintén.
Fekete-fehérek.
Ha színes kell, abból ott keveset találsz, a koreai és a kínai "mangák" (keresőben: manhua, illetve manhwa) többségében színes képregények.
animeaddicts.hu
Ingyen van. Rajongói fordítások.
Igen, köszi, az oldalt imádtam 15 éve, és igen, van egy csomó a polcomon és egyik sem való ekkora gyereknek, illetve nem nyerő, hogy fordítva kell lapozgatni és haladni szinte mindben, hisz kezdő olvasó, bezavar. Tudom ajánlgat valaki itt meséket is, de NEM nekik való, a chihiro is túl sok, és amiket itt szokott valaki ajánlgatni az is. Az ajánlgasson, aki ismeri az ekkora korosztályt testközelből, de legalább képben van azzal, hogy a legtöbb mangában(és animében) szexuális utalások, és mély, megrázó, nyomasztó történetek, halál van-vannak. Ha majd eljön az ideje, ilyeneket is mutatok neki, egyelőre nem. Tudom, szerinted nem sok, szerintem meg igen. Még néhány andersen mese is sok neki vagy a vuk meg a bambiban hatalmas sírás volt, mikor meghaltak, nemhogy ilyenek.. Képzeld a Matildát ki kellett nyomni, amikor a kislányt a hajánál felvette az igazgató, annyira ki volt akadva a durvaságn, pedig az aztán nagyon lájtos tényleg. A legtöbb korabeli érzékeny az erőszakra, szexre, sokkolja őket, de mivel azt hiszik menő, újra és újra megnéznék.. Tudod hányan nem alszanak a minecraft miatt a csoportjában, pedig abban az ijesztő rész csak pixeles gagyi.. és mégis akarják játszani, rettegni és felvágnak egymás előtt..
Mellesleg lapozható formában keresek, hogy tudja követni az ujjával
Nils holgerson, tényleg, a többire rá fogok keresni, a bobó és góliátból megvan néhány, az egy ropi naplójából megvettem, azt sem szerette, meg a ruminit sem annyira, valamiért nem jött be neki, Nyulásztól csak találós kérdéses könyveink vannak, majd utánanézek ezeknek, hátha.
Átnéztem a linket, de nem volt megfelelő köztük. Nem zavar, ha pénzbe kerül, de 5000 könyvenként rettenet sok, pláne ha képregény, és pláne ha gyerekönyv. Képregényekre 2000 alatt szánnék, szóval nem az van, hogy sajnálom rá.
A zizi naplóját megnézem, eddig azt hittem valami koppintás:)
Kedves kérdező, mondom, láható, hogy nem ismered a műfaji váltogzatoságát a mangáknak, jóból mondom. Attól még, hogy SAJÁT MAGADNAK szereztél felnőtt, vagy tini mangákat, abból hogyan tudnád, milyen a kodomo manga? Ott van pl a Binchi-tan. Ha valami léleképítő, és 10 év alattiaknak való, akkor például az. Nem jut eszembe további más példa, mert tudom bár, hogy 10 év alattiaknak is léteznek, de én magam se nagyon olvasok 10 év alattiaknak való mangákat, ezért nem jut most eszembe más manga. Azonban találkozom keresőkön kodomo (kicsiknek való) mangákkal.
Nem Chihiro kell az alsó tagozatosnak, az határeset. Kissé elvont még nekik. Nem kodomo a Chihiro.
Írtam a színes kínai és koreai manhwa és manhua esetét, azok "előlről" lapozósak ráadásul.
Lapozás: az animeaddicts-en eg csomó van INGYEN, maygarra fordítva, és ha kinyomtatod, ugyanott vagy anyagilag, mint ha megrendeled, megveszed. Oké, a színeset nem éri meg színesben nyomtatni kis példányszámban, ezt viszont elismerem. De akkor kinyomtathatod fekete-fehérben a színeseket is, és olyan a lapozás irány, mint Magyarországon, ha manhua, vagy manhwa (ritka kivétellel, de látni fogod példányonként).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!