Engeded lecsúszni a strandon a 4 éves gyerekedet?
4 éves lesz a kislányom 1 hónap múlva. Szombaton strandra mentünk, én rossz gyerekkori emlék miatt nem szeretek csúszdázni. A férjem azt mondta kisérjem fel, ő lent elkapja a kislányunkat.
Végül nem engedtem, sírt a kislányom de inkább ő sírjon mint én.
Érdekelne hogy ki mikor engedte csúszni?
Viszonylag közepes, tekergős csúszda, ahol nem volt felügyelő sem én pedig azt láttam hogy távolságot nem hagyva csúsztak le egymás után a legtöbben.
Igaz, vannak a csúszdaparkokban szabályok, amiket be kell tartani.
Egy strand, és csúszdapark honlapján ezt találtam:
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a beltéri csúszdát min. 1,2 m magasságú személyeknek, és csak 12 éves kor felett lehet igénybe venni.
A kinti kamikazecsúszdát pedig 14 éves kortól szabad használni.
Ezek a csúszdák egy 4 éves gyerekhez képest mély vízbe vezetnek. Még túl kicsi, szerintem nem is tudná, hogy mikor érkezik a vége felé, be kellene csukni a száját,hogy ne nyeljen vizet. Az is lehet,hogy mikor leérkezne bepánikolna.
Amúgy számomra megdöbbentőek egy szülőtől ezek a gondolatok... Meg se fordulna a fejembe,hogy ilyet megengedjek!
Pont az előbb olvastam,hogy egy 7 éves fiú megfulladt a szülők hibájából 😔
A mi strandunkon van 0-4 és 4-8 éveseknek való gyermekmedence. A 0-4-esben játszótéri csúszdákkal megegyező magasságú vizi csúszdák vannak, a 4-8 éves részen van 4 komolyabb, de azok is a korosztálynak tervezve. 80 centis az érkező víz.
Na ezeken, ha akarna, alapvetően normális mozgásfejlődésű lenne, leengedném.
De nálunk az 5 éves is csak velünk csúszik, igaz a mozgása kb. egy 3 éves szinten van, mivel izomtónus miatt megkésett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!