Egy 5 - 6 éves gyermek tud loom band karkötőt csinálni egyedül?
Attól függ, hogy érdekli-e.
Mikor én kicsi voltam, nem voltak ilyen gumicskák, de vastagabb cérnából és papírból sokat kézműveskedtem.
Bár ahogy így YT-on elnézem, az egyszerűbbek túl egyszerűek, a szebbekhez meg oktató videót kell nézni. Ráadásul nagyon sok gumicska kell.
Szerintem jobban jársz, ha megtanítod karkötőt bogozgatni. Az egyszerű, bármikor abba lehet hagyni és lehet folytatni, a színeket meg lehet variálni míg a világ s 2 nap. Ráadásul egy gurigányi színes vastag cérna nem fog egyhamar elfogyni.
Az én gyerekemet egy óvónéni tanította meg rá, azóta gyógypedagógusként én is használom ovisokkal a módszert.
Nem a gumikhoz mellékelt pálcikával dolgoztak, hanem két egymás mellé tett ceruzára hurkoltak rá 8-as alakban három gumit. Aztán a legalsót oldalt megfogták, átemelték a ceruzán, és "beejtették" középre, először az egyik oldalról, aztán a másikról. Utána feltették a következő karikát, megint nyolcasban.
A legnehezebb lépés a ceruzára feszülő gumi megcsippentése, ezt eleinte segíteni kell, de ahogy látják a gyerekek, hogy ebből tényleg egy érdekes mintás valami lesz, egyre inkább próbálkoznak. Addig meg a gumik 8-as alakba csavargatása is ügyesíti a kezüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!