Tényleg káros, ha egy kisgyerek (2 év alatti) látja az anyját betétet/tampont cserélni?
29.. az én gyerekem is ezt mondta. Vagyis.. azt hogy kistesoja lesz. Nekem is gratuláltak. Tök kellemetlen volt. Ilyenek ezek a gyerekek. Elmondják hogy anya pelenkas. Vagy hogy a fenekebe dug ezt azt. (Legalábbis az én fiamnak minden lyuk fenék)
Ha nektek ez kell... Azért sztem nem lehet senki sem biztos abban, hogy a gyereke óvónője vagy a sarki boltban a pénztáros is úgy vélekedik a témát illetőleg és nem fog megrökönyödni attól, hogy a gyerek megosztja vele a részleteket.
Nem mondják el?
Soha az életbe nem csináltuk nyitott ajtóval. Konkrétan kulcsra is rázárom, véletlen se nyisson ránk a gyerek. Úgy állunk neki, hogy ő már alszik, saját szobájába, sosem kel fel éjjel.egyik este ránknyitott. Pont az az 1 alkalom volt a 100ból, mikor nem zartam be.
Gyors felkaptam a ruhám, visszavittem aludni, elaludt. Nem mondott semmit.
Másnap mentünk anyáekhoz, anyámnak nagy buzgón mesélte, hogy anya lovagolt apán... ilyenkor összeteszem a kezem, hogy nem bölcsis.
Áprilisban múlt 2 éves, folyékonyan beszél....
Én szoktan előtte pl azért mert reggelre nekem van hogy az este 23kor feltett super tampon meg ejszakai always betét tele van teljesen, összezárt lábakkal ugrálok el a wc-re hogy ne öntsön el a vér a szobában, és van h jön utánam, nincs időm az ajtóval kínlódni. De nem hiszem hogy sebeket ejtenék benne ezzel, direktben nem viszem magammal, de ha meglája se pánikolok.
Látott már vért máskor is pl a lábán stb..
Az én 2 éves lányom teljesen folyékonyan beszél, és mindent elmond a bölcsibe, hallom néha én is. Néha kreál sztorikat is ő is mint írták :D
De engem nem izgat ha elmondja h betétem tamponom van, a bölcsis nőknek szerinted nincs?
36os. Itt nem arról van szó, hogy nekik is van vagy nincs betétjuk/tamponjuk. Nem a nőiesség vagy a menstrualas a tabu és nem is a meztelenség vagy nem is a szex.
Beszélünk róla ha majd itt az ideje. Tudja majd, hogy mi az. Tudja, hogy családon belül mit teszünk meg és mit nem engedünk egy idegennek. Tudja majd, hogy lesz a kisbaba, de tudja azt is, hogy mi az az intimitás. Az, hogy vannak dolgok ami egy és vannak ami ketto emberre vagy csak a családra vonatkoznak. A tapasztalatom az, hogy ha azt nem tanítjuk meg egy gyereknek, hogy van ami csak ránk vagy csak rá tartozik, nincs intimitás, privát szféra, akkor ezzel inkább rosszat teszünk neki, mintsem előnyére válna a dolog.
Tapintatlanna válhatnak. Szerintem, meg ha egy 2 éves nem is de egy 3-4 éves meg kell hogy értse, hogy az anyukajanak nem kell közönség ehhez.
Akkor én kakukktojás leszek, mert én a férjemmel egy légtérben is simán cserélek betétet. Szólok neki, hogy forduljon el ilyenkor, de csak ő miatta, felőlem láthatná.
Gyerek előtt amíg ennyire pici, nem hiszem h számítana ilyesmi, meg a pisilés.. anyukám mesélte, hogy én mindig mentem utána a wc-re, de nem is emlékszem rá, és semmi nyomot nem hagyott.
Nagy wc-vel bajban leszek, ha sírós lesz, az nálam a határ (vannak párok akik kakilnak amíg a másik zuhanyzik 🥶)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!