Fiam 23 hós, kb 6-7 hós kora óta nyekeg. Nincs jobb kifejezésem. Nyávogva fog beszélni is, mert már igen nehezen viselem?
Figyelt kérdés
Pár szót mond csak. Mutogat mindenre és nem őőőzik ,hanem komolyan vinnyog,őszintén hónapok elteltével már idegesit. Sokat játszunk,olvasunk, kirándulunk, sok ember veszi körül, nem gondolom, hogy információszegény környezetben lenne. Akinek ilyen kis vinnyogi gyermeke volt, a beszéde is ezt a stílust követte? Én most már szomorkodom emiatt, ugy érzem, megtorpant a fejlődésben a fiam. Beszédes babák anyukái, mit tapasztaltatok?2010. aug. 26. 17:06
21/22 anonim válasza:
szia. az enyém (20 hónapos kislány) pont ezt csinálja, ez a jelbeszéd nálunk is megvan! még másnál nem láttam, de ezek szerint van! jót mosolyogtam magamban. nálunk is: süt a nap: szemét mutogatja, és mondja nyem! jelentése: nem szabad belenézni a napba. vagy, azt hogy valamit a boltban vettünk, egy fura hanggal fejezi ki ,a mi nála a csacsi hangja, mert az intersparban ahova járunk, van egy ilyen nagy csacsi, amire rá lehet ülni, és 100 ft-ossal be lehet indítani, hogy "vágtázzon", arra mindig ráül, de nem indítjuk be neki, mert fél tőle. stb. sorolhatnám a példákat napestig. viszont nagyon értelmes, mindent megért, és ki is tudja magát fejezni. ugyanakkor ő is ilyenk is vinnyogi...nekem is aza agymra megy néha. (általában). :)) És amióta mondja, hogy anya, kb. 1 hónapja, ha egy nap 1000x el nem hagyja a száját, akkor egyszer sem. mindnre ezt mondja! ha segítség kell, ha türelmetlen, ha inni akar, ha megüti magát....anyaanyaanya.....amúgy meg nyüsznyüssz. unatkozok, játssz velem. de meg is látszik a sok foglalkozás azért....finommozgásban és nagymozgásban egyaránt megelőzi a korosztályát, ismeri a színeket, piros, kék, zöld, sárga, lila simán megy, egy db-t és többet megkülönböztet, tudja, mi az hogy gömbölyű...szóval én nem aggódom ! idegesítő, nehéz elviselni, de aggódni nem aggódom. :) Pont tegnap pórbűltam, hogy mondja-e amit kérek tőle. és mondja! de csak azt amit eddig is mondott, ami nem sok. pár szó, és hangutánzó amit mondani tud, viszont mindent megért. olyasmit is, amin néha meglepődöm elsőre, és nagyon tanulékony. sztem majd a beszéd is alakul. 1000x el kell majd mondani, lehet, hogy ne nyüszizz kérlek, beszélj rendesen, mert így nem értem....az is fárasztó lesz vsz. de talán, minél értelmesebbek, annál könnyebb lesz majd. meg ha túl leszenk a dackorszakon. alig várom. :))
22/22 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy megértő fülekre találtam, kedves utolsó:)
2010. aug. 28. 11:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!