Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aki gyermeke ovijában szülői...

Aki gyermeke ovijában szülői munkaközösségi tag, miket csinál?

Figyelt kérdés

Az én kislányom 4 éves,tavaly szept-ben kezdtük az ovit,és megkértek,hogy legyek szülői munkaközösség tag. Igazából sok értelmét nem látom,nem csináltunk semmit egész évben, csak 2x összeültünk,megbeszéltük mit lehetne tenni.

Ebben az évben valószínű,hogy én leszek az elnöke (hú,de nagy dolog), de ha így lesz,szeretném komolyan venni, és a gyerekek érdekében vmi hasznosat tevékenykedni.

Nálatok hogy működik ez,miket csináltok, hogy tartjátok a kapcsolatot a szülőkkel, stb? Minden érdekel a témával kapcsolatban.

2010. aug. 26. 13:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Én is voltam 2 évig SZM-elnök.

Minden évben rendeztünk jótékonysági bált az ovisok javára, a bál előtt összeültünk az SZM-tagokkal: ez évente 2 alkalmat jelentett. Tombolatömböket pecsételtünk, meghívókat készítettünk, kivittük a meghívottaknak, tombolatárgyakat szereztünk. A bálban büféztünk, teljesen lebonyolítottuk a szervezést, díszítést, zenészeket hívtunk, stb.

Farsangon koordináltuk a szülőkkel a munkát, süteményt, üdítőt, tombolát, zsákbamacskát árultunk, ez a pénz is kirándulásokra, gyereknapra, játékvásárlásra ment.

Segítettünk gyermeknapkor, palacsintát sütöttünk, sorversenyt, akadályversenyt, kirándulást szerveztünk együtt az óvónőkkel.

Év végén az óvónőknek ajándékot, virágot vettünk, pedagógusnapi verset tanítottunk be a gyerekeknek.

2010. aug. 26. 13:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én most kezdem majd a 4. évet,SZMK "főnökként"!

Hárman vagyunk tagok,az egyik anyuka a barátnőm,vele mentünk mindig ajándékot venni az óvónéniknek,mindent mi intéztünk az első 2 évben.

A 3.anyuka az első évben szült,így őt nem terheltük semmivel.

Aztán a 3.évtől mindent én csinálok,mert a barátnőm is visszament dolgozni!

A pénzt a kezdetektől én szedem,elég macerás meló:(,mert vagy könyörögni kell a pénzért,vagy azt mondja pár anyu,hogy befizették,aztán rájönnek ,hogy mégsem...

Szóval elég nyugis dolog,csak a pénz része macera!

Most az utolsó év lesz érdekes,mert én is vissza megyek dolgozni novembertől,lesz olyan alkalom,hogy a szülőikre sem tudok majd elmenni,de majd megoldják valahogy:)

Ha pénzes dolog van,akkor az adott anyunak írok levelet,és beteszem a gyerkőc zsákjába.

A mi csoportunk elég fényképezős,így csináltunk egy webalbumot,és oda tölti föl mindenki a képeit,ha meglepi van az óvónőknek,azt kör e-mailben intézzük!

A csoportpénzből veszünk szinte mindent,szól az óvónő,hogy lecserélnék a játékoskosarakat,odaadom neki a pénzt,ő hozza a számlát,ha mennek kirándulni,akkor másnap fizetem a belépőket,bkv jegyeket.

Elég hosszú lett,ha van még kérdésed,írj!

2010. aug. 28. 08:22
 3/4 A kérdező kommentje:

Csoportpénzt külön szedtek még? Mert nálunk is van csop.pénz,de azt az óvónők szedik,nálatok is van,és azon felül szedtek ti még vmit,vagy csak ti szeditek?

Arra gondoltam,hogy csinálnék 1 email-címet,amire írhatnának a szülők,ha ötletük,problémájuk van, csak nem tudom,hány családban van net. Majd felmérem az igényeket.

Köszönöm a segítségeteket!

2010. aug. 30. 15:12
 4/4 A kérdező kommentje:

Kedves első!

Ha olvasod, egyrészt azt szeretném kérdezni,hogy Ti milyen pénzekből szerveztétek a farsangot, stb-t? Külön gyűjtöttetek erre?

Másrészt nálunk az ünnepségek mindig zártak,farsang,minden,csak a gyerekeknek szól,nem közös a szülőkkel. Majd rákérdezek,hogy ezen lehetne-e változtatni.

2010. aug. 30. 15:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!