Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy kössem fel a haját?

Hogy kössem fel a haját?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék lányos, vagy hozzám hasonlóan "vegyes" anyukáktól. 🙂

Kislányom két hete töltötte be az 1 éves kort. Szép hosszú haja van, lassan a szemébe fog lógni, plusz hőség is van, így evidens volt az elhatározás, hogy kössük fel, csináljunk neki pálmafát. Na, a gyakorlati része hamar megakadt, pedig mindent próbáltam a kezébe adni, játékot, babakekszet, még olyan dolgokat is, amiket amúgy nem szokott megkapni (pl telefon), hátha a tiltott gyümölcs lebilincseli. De nem, teljesen esélytelen, hogy nyugton maradjon, amíg megcsinálom.

Nektek hogy sikerült? Örömmel olvasnék pár tippet. A nagyfiammal nem voltak ilyen "problémák", de lányos dolgokban még nem vagyok annyira jó. 😅

2021. jún. 25. 17:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
97%

Én mindig beültettem az etetőszékbe, és tetszett nem tetszett neki, nem szállt ki addig, míg fel nem volt tűzve valahogy a haja. Ha 20 perc volt, 20 perc volt és akar 15. alkalommal is újrakezdtem. Persze ment a mese mellette vagy valami, de eleinte nem érdekelte. Pár kínlódós alkalom után megszokta hogy ez a napi rutin része és kész, azóta sem szedi ki a hajából a gumit, csatot. Ez nálam kb olyan volt mint a pelenkázás, fürdés, azt sem a gyerek dönti el, hogy van-e hozzá kedve vagy sem.💁🏻‍♀️

Egy ideig vágtam a frufruját kisebb korában, volt hogy ébren volt, volt, hogy alvás közben. Ha nem hagyja tényleg ez a legjobb opció, akkor is, ha neked nem tetszik a frufru. És jól írja valaki, egy gyerekekkel is foglakozó fodrász seperc alatt vág neki egy frufrut, ha te nem mersz nekikezdeni. A szomszéd kisfiú (1,5 eves) haját is ollóval vágja formára (nem tüsire!) a fodrász, tehát nem a megoldhatatlan kategória.

2021. jún. 25. 18:58
 12/16 anonim ***** válasza:
79%
Sehogy, utálta, a hajgumit, csatot kiszedte, utána levágattam félhosszura, aztán 3 éves korától már kellett a csat, meg a szép hajgumi. Nem kell mindent 1 évesen megszokatni vele.
2021. jún. 25. 19:13
 13/16 anonim ***** válasza:
73%
Az én lányom hozzászokott, hogy piszkálva van a haja. Már az első napokban, amikor visszabüffentette a tejet, egyből bele is feküdt. Ezt a popsitörlő nem vitte le. ( Hosszú hajjal született) Mindig mentünk hajatmosni, majd szárítani. Aztán amikor már gumiztuk meg csattoztuk, nem volt neki szokatlan. Később, mikor már próbálgattam fonásokat, meg frizurákat, mindig bekapcsoltam valami mesét.
2021. jún. 25. 20:32
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Az etetôszékben gumizom fel, reggeli közben. Az elején persze bénáztam vele, így volt, hogy elmozgott, de már én is rutinos vagyok, így 15 másodperc alatt megvan. Most 1 éves és 8 hónapos, reggel magától jön, és mondja, hogy "haja, haja", vagyis maga kéri, hogy kössem be.
2021. jún. 26. 11:55
 15/16 anonim ***** válasza:
30%
Vágd vissza neki. Nem kell rövidre, csak hogy ne érjen a szemébe.
2021. jún. 26. 19:57
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat. Kedves utolsó, nem lóg (még) a szemébe, azt nem hagynám, de 1-2 hónap múlva már lehet bele fog, ezért kezdtem el keresni a megoldást. A csat is jó ötlet, ki fogom próbálni.
2021. jún. 26. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!