Hogy kössem fel a haját?
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék lányos, vagy hozzám hasonlóan "vegyes" anyukáktól. 🙂
Kislányom két hete töltötte be az 1 éves kort. Szép hosszú haja van, lassan a szemébe fog lógni, plusz hőség is van, így evidens volt az elhatározás, hogy kössük fel, csináljunk neki pálmafát. Na, a gyakorlati része hamar megakadt, pedig mindent próbáltam a kezébe adni, játékot, babakekszet, még olyan dolgokat is, amiket amúgy nem szokott megkapni (pl telefon), hátha a tiltott gyümölcs lebilincseli. De nem, teljesen esélytelen, hogy nyugton maradjon, amíg megcsinálom.
Nektek hogy sikerült? Örömmel olvasnék pár tippet. A nagyfiammal nem voltak ilyen "problémák", de lányos dolgokban még nem vagyok annyira jó. 😅
Én mindig beültettem az etetőszékbe, és tetszett nem tetszett neki, nem szállt ki addig, míg fel nem volt tűzve valahogy a haja. Ha 20 perc volt, 20 perc volt és akar 15. alkalommal is újrakezdtem. Persze ment a mese mellette vagy valami, de eleinte nem érdekelte. Pár kínlódós alkalom után megszokta hogy ez a napi rutin része és kész, azóta sem szedi ki a hajából a gumit, csatot. Ez nálam kb olyan volt mint a pelenkázás, fürdés, azt sem a gyerek dönti el, hogy van-e hozzá kedve vagy sem.💁🏻♀️
Egy ideig vágtam a frufruját kisebb korában, volt hogy ébren volt, volt, hogy alvás közben. Ha nem hagyja tényleg ez a legjobb opció, akkor is, ha neked nem tetszik a frufru. És jól írja valaki, egy gyerekekkel is foglakozó fodrász seperc alatt vág neki egy frufrut, ha te nem mersz nekikezdeni. A szomszéd kisfiú (1,5 eves) haját is ollóval vágja formára (nem tüsire!) a fodrász, tehát nem a megoldhatatlan kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!