Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létezik valamilyen eszköz...

Létezik valamilyen eszköz félrenyelés elkerülésére?

Figyelt kérdés

Nagyon félek, hogy félrenyel evés közben, és megfullad. 1,5 éves és szerencsére jó evő, de sajnos sunyiba is kóstolgat ezt azt, én meg van, hogy csak utólag veszem észre, pedig csak egy pillanatra nem nézek oda. A szívbaj jön rám, hogy megakad a torkán a falat, és már nem tudok rajta segíteni. Be lehet tetetni ezért gyomorszondát például? Nem fog hülyének nézni az orvos, ha rákérdezek?

Nagyon aggódom, olyan sok ilyen balesetről hallani.

2021. jún. 25. 13:46
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
62%
Saját magát a másik profilról hogy felpontozta, mindenki mást meg le 😀
2021. jún. 25. 20:54
 32/34 A kérdező kommentje:

A szonda csak példa volt, ilyen drasztikus eszközhöz nem nyúlnék azonnal.

Azért is kérdeztem, hogy van e erre már valami modern eszköz. Majd ha legközelebb megyünk az orvoshoz rákérdezek, mit lehet tenni, hogyan lehet megelőzni.

Utolsó, eddig nem pontoztam senkit, de a kedvedért nyomtam mindenkinek egy zöldet. 30%-os vagyok.

2021. jún. 25. 21:30
 33/34 anonim ***** válasza:
65%

A fiam naponta többször félrenyel sokszor a saját nyálát is.

Ha most nem tanul meg rágni, akkor 25 évesen fullad meg 1 falattól.

2021. jún. 26. 00:52
 34/34 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező, azzal lehet megelőzni, ha hagyod, hogy megtanuljon rágni és nyelni.

Illetve ha mindig nyugodtan ülve eszik. Nem beszél evés közben. Meg ilyenek.

Rohangálás és sírás közben nem adunk enni a gyereknek, ezek alap szabályok.

Ezen kívül nagyon más megoldás nincs, de ezek évmilliókon keresztül megfelelő biztonságot adtak az emberek gyerekeinek, szóval talán csak a tiéd is túléli.

Amúgy ilyen kicsiknél még nem jó a Heimlich-fogás. Tényleg javaslok egy babaelsősegély-tanfolyamot, mert ott megtanítanak a jó technikára. Egyébként is hasznos, de ha meg ennyire parázol, akkor talán ad neked egy kis biztonságérzetet.

2021. jún. 26. 07:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!