Létezik valamilyen eszköz félrenyelés elkerülésére?
Nagyon félek, hogy félrenyel evés közben, és megfullad. 1,5 éves és szerencsére jó evő, de sajnos sunyiba is kóstolgat ezt azt, én meg van, hogy csak utólag veszem észre, pedig csak egy pillanatra nem nézek oda. A szívbaj jön rám, hogy megakad a torkán a falat, és már nem tudok rajta segíteni. Be lehet tetetni ezért gyomorszondát például? Nem fog hülyének nézni az orvos, ha rákérdezek?
Nagyon aggódom, olyan sok ilyen balesetről hallani.
Nem igaz, hogy nem fogjátok fel, miről van szó. Egy olyan baleset teljesen más, ahol akaratodon kívül megtörténik a gyerekkel valami, pl. lezuhan a repülő amin utaztok. De minek szándékosan hülyeségeket csinálni, az esélyt megadni a tragédiának, ha lehet ellene tenni?
Az élet nagyon törékeny. Egy falat kenyérbe is bele lehet fulladni. Nem abból kell kiindulni, hogy sérthetetlenek vagyunk. Főleg nem egy gyerek.
" Egy olyan baleset teljesen más, ahol akaratodon kívül megtörténik a gyerekkel valami"
Mert te direkt fullasztod meg a gyereked? Mert nekem úgy jött le, hogy nem fojtogatni akarod, hanem csak annyit kockáztatsz, mint mikor beülsz vele egy autóba. Eszik. 10000 alkalommal minden megy normálisan, 10001. alkalommal meg félrenyel.
Én kicsit tartottam tőle, de alapvetően egyetlen egyszer nyelt félre úgy, hogy megijedtem, akkor anyatejet, 1 hónaposan. Utána be voltam parázva a "száraz fulladástól"..
Előtte meg az alvás közbeni csecsemőhaláltól, most meg hogy nagyobb, attól tartok, hogy valami perverz betalálja, ugyanis ez sokkal valószínűbb, mint a fulladás.. Nem merem szem elől veszíteni..
Egyébként aki nem rág hosszú ideig, annak kihullanak a fogai.
13 Nem. Láttam a kérdést de nincs köze hozzá.
Azért az más, amikor beülök vele az autóba. Jó, az is veszélyes, de a saját képességeimben bízom, ott többnyire az én kezemben van az irányítás.
3 hónapos korában, reflux problémáknál kezdtem el parázni, sajnos volt annyi szerencsém, hogy a védőnő is elültette bennem a parát :(
Pedig komolyabb baj még nem történt, de félek hogy fog. Mint mondtam is, 1000-szer minden rendben van, aztan 1001.-re megtörténik a baj.
A gyomorszonda nem sokat segít, ha félrenyel, ugyanis ott pont az a probléma, hogy a légcsőbe kerül a kaja, ami köztudottan nem a gyomorba vezet :)
Kérdező, bízz a gyerekedben. És végezz el egy elsősegély-tanfolyamot. Mi BLW-zünk a gyerekkel, 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, foga se volt még, de egyből darabosan kapta a kaját. Öklendezett egy kicsit az elején, de most már 11 hónaposan totál magabiztosan nyammog. Ha nem hagysz neki lehetőséget megtanulni enni, akkor később is ezen fogsz agonizálni.
"de a saját képességeimben bízom, ott többnyire az én kezemben van az irányítás."
Egy francokat. A legtöbb balesetben mindig a vétlen fél sérül meg jobban.
De tény, hogy sokan hiszik azt, hogy ha jól vezetnek, nem lehet bajuk.
De ha ennyire parázol, miért hagysz elő neki elérhető távolságban veszélyes ételt?
Inkább beszondáztatnád a gyereket nehogy el kelljen tenni a földimogyorós tálkát?
Vagy a hagyományos etetéstől félsz? Ez most nekem magas.
Remélem, hogy troll vagy.
Ha nem, akkor beszélj a gyerekorvossal, és írd meg, mit ajánlott neked...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!