Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létezik valamilyen eszköz...

Létezik valamilyen eszköz félrenyelés elkerülésére?

Figyelt kérdés

Nagyon félek, hogy félrenyel evés közben, és megfullad. 1,5 éves és szerencsére jó evő, de sajnos sunyiba is kóstolgat ezt azt, én meg van, hogy csak utólag veszem észre, pedig csak egy pillanatra nem nézek oda. A szívbaj jön rám, hogy megakad a torkán a falat, és már nem tudok rajta segíteni. Be lehet tetetni ezért gyomorszondát például? Nem fog hülyének nézni az orvos, ha rákérdezek?

Nagyon aggódom, olyan sok ilyen balesetről hallani.

2021. jún. 25. 13:46
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
57%

19 Hagyományos etetésről van szó, ilyen mogyorós vagy szotyis tálkát természetesen nem hagyok előtte.

A heimlich fogást ismerem.

Köszönöm a válaszokat.

2021. jún. 25. 15:54
 22/34 anonim ***** válasza:
79%

Gégefedőnek és garatreflexnek hívják azt a természet által beültetet készüléket illetve az azt vezérlő programot, ami ki van találva a félrenyelés elkerülésére.

Pár milliárd ember már elkerülte élete során a félrenyelés miatti halált, nagyon nagy valószínűséggel a te gyerekednek is sikerülni fog.

2021. jún. 25. 15:55
 23/34 A kérdező kommentje:

Az utolsó válasz is én vagyok másik fiókról.

Igen, tudom hogy mindig a vétlen fél sérül meg jobban.

2021. jún. 25. 15:56
 24/34 A kérdező kommentje:
Egyébként utána néztem már az elsősegélynek, de amilyen könnyen bepánikolok nem tudom mit csinálnék ha beüt a baj :( szerintem pont az nem jutna eszembe aminek kéne
2021. jún. 25. 16:10
 25/34 anonim ***** válasza:
69%
Miket eszik egy nap, ha ennyire félsz a félrenyeléstől? És mit tud sunyiban megenni?
2021. jún. 25. 18:08
 26/34 A kérdező kommentje:

Legtöbbször azt eszi amit mi. A mai nap például így néz ki:

Reggeli: vajas pirítós, paradicsom

Tízórai: sajtos puffasztott rizsszelet

Ebéd: vadas pulyka spagettivel

Uzsonna: babapuding

Vacsora: húsleves gazdagon (sok zöldség, főtt csirkehús, tészta)

Tízórai után például nyers sárgarépát rágicsált volna, de leturmixolom neki, ezektől (nyers kemény gyümölcsök, zöldségek) például nagyon félek, plusz a tésztáktól, amit nem győzök kisebbre tördelni. Gyerekkoromban én a tésztát rengetegszer nyeltem félre, rossz emlékeim vannak, van hogy a mai napig tördelem magamnak is.

Például ami legutóbb megijesztett a dinnye volt. Az apjával kint voltak, görögdinnyét ettek, a párom meg nem figyelt rá közben mert épp a kertet babrálták. Na az ilyenektől kiver a víz, ugye a dinnyében ott vannak a magok...

2021. jún. 25. 19:09
 27/34 anonim ***** válasza:
81%
És mi baja lesz pár dinnye magtól?
2021. jún. 25. 20:13
 28/34 A kérdező kommentje:
Például megakad a torkán és megfullad
2021. jún. 25. 20:39
 29/34 anonim ***** válasza:
81%
Tudod mi az a gyomorszonda? Kiknek adják? Mivel jár? Semmi baja nem lesz a gyereknek ha megtanul rágni.
2021. jún. 25. 20:40
 30/34 anonim ***** válasza:
71%

Tegyük fel, hogy beszondázzák-nem fogják.

Akkor pürésített ételt fogsz neki adni szondán át, szerencsétlen nem fog semmi ízt érezni, nem tanul meg rágni stb. Tényleg ezt akarod?

Másik dolog, a szonda súlyos fekvőbetegnek van, aki kb nyelni sem tud.

Szerinted egy rohangáló kíváncsi totyogó hány mp alatt tépné ki?

2021. jún. 25. 20:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!