Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miből látezik, hogy egy...

Miből látezik, hogy egy kisgyerek kiegyensúlyozott?

Figyelt kérdés
Másfél - két éves korban szerintetek milyen tényezőkből lehet ezt leszűrni?
2021. jún. 18. 08:24
 1/5 anonim ***** válasza:
84%

Az én gyerekem teljesen kiegyensúlyozott. Mosolygós, érdeklődik minden iránt, nyitott, mindenkivel barátkozik, minden érdekli, kérdez, mesél. Bárkinek. Nagyon-nagyon ritkán sír, csak akkor, ha baja van vagy tényleg megütötte magát. (bár ez lassan kezd változni, ahogy a dackorszak lassan beszivárog).

Nem tudom, mikor kezdődik az irigy korszak, más gyerekek, akik körülveszik, folyton kiszedik a kezéből a játékukat, ha meg meri fogni őket, csak úgy irigységből, de a gyerekem nem cirkuszol érte, hanem keres magának más elfoglaltságot. Elég nyugis természet alapból is.

2021. jún. 18. 08:42
 2/5 anonim ***** válasza:
72%

Kik és miért pontozták le 1-est????

Igen, az a kiegyensúlyozott baba/kisgyerek, aki sokat mosolyog, nyitott, barátkozó természetű.

2021. jún. 18. 08:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez îgy nem jelenthető ki ( nem én pontoztam!)

A mosolygósság igaz.

De vannak termèszetükből fakadóan zárkózottabb gyerekek, ők nem fognak barátkozni.

Vagy az irigység sem a kiegyensúlyozatlansàfra utal.

Szerintem kàrosabb, ha meghunyàdzkodó, beletörődő egy gyerek.

Az első esetében kicsi mèg, így nem releváns az erre vonatkozó megjegyzés, gyanítom tesója sincs.

Az én bagyobbijom egyébként pont nyitott, barátkozó, de a covid bezàrtsága miatt sokkal zárkózottabb, visszafogottabb, mint előtte.

Pont tesója született, így a kicsi immunrendszere miatt nagyon figyeltünk az elején.

Emiatt pluszban kialakult a játékfèltés.

Viszobt kérésre odaadja, amit nehezen tanul meg, hogy neki is kérni kell.

És dacos is.

Amúgy kiegyensúlyozottnak tartják( voltunk több szakembernél más miatt.)

Szóval szerintem nagyon nehéz ezt így pàr szóval leírni, de làtszik egy gyereken.. összképben.

2021. jún. 18. 09:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 1.5-2 évesen nehéz ezt megfogalmazni. Korlátozott kommunikációs képességük miatt sokszor frusztráltak, nem mindig bírnak még megbirkózni az érzelmeikkel, nem értik még meg azt, hogy most nem de 2 perc múlva már igen, stb. Szerintem normális ebben a korban a dac, a sírás, a zárkózottság, stb, és ettől én még nem gondolok kiegyensúlyozatlannak egy gyereket sem. Baj talán akkor van, ha ezek nem időszakos jelenségek, hanem 0-24.
2021. jún. 18. 14:30
 5/5 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. Azért hoztam fel az irigységet, mert ismerünk olyan hasonló korú gyermeket a játszótéren, aki totál kiborul, ha valaki hozzányúl a játékához. Szeretik a többiek is kölcsönvenni a kismotorját (amúgy is jellemző, hogy mindenki össze-vissza használja mindenkiét, mert ugye a másé mindig érdekesebb). Na, szóval ő ettől totál kiborul, és szinte fuldoklásig sír. És hónapok óta mindig ez van, sokszor vitte haza emiatt az anyukája, mert megnyugodni se sikerült. Szóval ezzel kapcsoltam össze, hogy ő pont az irigység, vagy inkább játékféltés miatt nem tűnik túl kiegyensúlyozottnak, hogy ez ennyire megviseli
2021. jún. 18. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!