Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Teljesen tanácstalan vagyok...

Teljesen tanácstalan vagyok 1éves fiam étkezését illetően, ötletek?

Figyelt kérdés

Még szopik reggel meg este és éjjel is ha ébred.Mindig is nehezen evett úgy kellett beleimádkozni mindent.Szigorúan betartottam a hozzápótlási lépéseket.Csak 6hónaposan kezdtem el, és 1évesen kapta azt amit mi eszünk.vagyis kapná.Nem kell neki.Így néha becsempészek ezt-azt a régebbi ételei közül.Tejpépet sem kapott még, igaz tegnap vettem 1 dobozzal,ma kóstolta de csapta a fejét.Virslit, péksüteményt,kenyeret,kiflit,tejet,kakaót,felvágottakat nem eszi meg.Már az őrület határán vagyok,hogy ennyire nem eszik.délután talán beletudok tömni 1 Dörmi kismackót némi túródesszerttel.De ez nem kevés neki?Igaz többet úgysem hajlandó enni.Csak az én fiam ennyire bonyolult vagy azért vannak sorstársaim?

Van valami ötletetek,hogy mit adjak neki enni?Mit kóstoltassak vele?

2010. aug. 25. 17:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Csak, mint sorstárs írok :(

Az egy éves lánykám étkezése a következő: reggel ébredés után tápszer, reggeli 2,5-3 órára fél adag tejpép/pár katona vajas zsemle, ebéd: ma végre megevett egy fél üveg bébikaját + egy kis rakott krumplit, de az elmúlt napokban 2-3 kanálnál többet nem evett, uzsi: érdeklődés hiányában általában elmaradt, ha mégis van, akkor gyümölcs, vacsi: pár falat husi köret nélkül, lefekvéskor tápszer.

Ez az utóbbi három-négy hétben van. Előtte mindenből teljes adagot evett, sőt volt olyan, hogy még repetát is kért. Én most ezt az időre fogom, meg arra, hogy most kezd el menni és minden fontosabb, mint az evés.

Nálunk egyébként nagy kedvenc a lekváros étkek: lekváros kenyér, lekvárral turbózott tej/rizspép, lekváros tészta. De ha egész nap nem eszik (vagy szerintem nem eleget), akkor nem adok neki édességet.

Még az olyan kajákat szereti, amit magának tud adagolni pl. virsli.

Meg azt vettem észre, ha jól le tudom foglalni evés közben, akkor többet eszik. Pl. kezébe adok egy ruhacsipeszt, kiskanalat stb.

2010. aug. 25. 20:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Én is úgy etettem, hogy közben vagy mesekönyvet nézegetünk, vagy adok neki is kanalat,hogy ügyeskedjen ő is, sajnos ilyenkor eszikcsak jobban,amúgy nincs türelme egyhelyben ülni. Az én fiam a bundáskenyeret,rántott süllőt,virslit, fasírtot,leveseket,dinnyét,banánt,joghurtot, tejbegrízt gyümölccsel keverve szereti nagyon. Azt vettem észre vannak olyan napok,hogy nem szeret rágni,ilyenkor bébiételt kap.
2010. aug. 25. 22:11
 3/6 anonim ***** válasza:

Én is sorstárs vagyok, nálunk is rémálom az etetés!! Épp tegnap határoztam el, hogy ezentúl nem erőltetek semmit, lesz, ami lesz. Spock könyvében(új, átdolgozott verzió) olvastam, hogy pont ebben a 2. életévben lehet megalapozni a későbbi étvágyzavarokat. Úgyhogy nem görcsölök többet! Doktornőnkkel megbeszélem, szedjünk-e valami étvágyjavítót. Sajnos vékonyka a babám egyébként, másként nem is izgatna ennyire az evéstéma. Én is úgy próbálkozom, hogy mindenfélét a kezébe adok, így egy pár kanállal több lemegy:)). Ami bejött: üveges gyümölcs darált keksszel, almaszósz vaníliás tejpéppel, ilyenek.

Sok sikert, kitartás! ui: Egyébként nem lehet, hogy fogzik?

2010. aug. 26. 11:22
 4/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat.

A problémám az,hogy fiam állandóan a nem evést produkálja.Neki teljesen mindegy, hogy a foga jön vagy adok-e valamit a kezébe vagy sem, az eredmény ugyanaz= NEM EVÉS A Dr. nénink elintézte annyival,hogy próbálkozzunk ezzel-azzal. De már belefáradtam. Fiam 1évesen még nincs 9kg és ez aggaszt.

2010. aug. 26. 12:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Ne aggódj, az én kislányom is csak 8,5 kiló és elmúlt egy éves! Nincs ezzel semmi baj, csak arra kell figyelni, hogy ne fogyjon. az én védőnőm mesélte, hogy az ő lánya is rossz evő volt, és ugyanilyen idősen nem volt 8!!!! kiló!És mégis felnőtt valahogyan. Szerintem próbáld kínálni az égvilágon mindennel, amit ti is eszetk, hátha bejön valami neki!
2010. aug. 26. 19:59
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. aug. 27. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!