A barátnőm nem mos kezet pelenkazas után, ez csak engem zavar?
Egy idősek a kisbabaink. Elkezdunk osszejarni a napokban. 1x nala, 1x nalam voltunk.
Pelenkazas után nem mos kezet, ez egy nagydolgos pelus csere után tűnt fel. Utána osszefogdossa a gyerekek játékát, amit a szajukba vesznek es a hamijukat.
Egyszerűen kivagyok ettől. Utólag is.
Szerettem volna szólni, de nem mertem, mert féltem, hogy megbantom. Próbálkoztam azzal, hogy látványosan, hangosan mondtam hogy elmegyek kezet mosni miután a sajatomnak cseréltem. Én mondjuk előtte is van, hogy kezet msosok, ha piszkosnak érzem.
Legközelebb fogok szólni, csak még ki kell gondolnom, hogy ne sertsem meg. Ezt egyáltalán nem szeretném.
Ti hogy vagytok ezzel? Zavarna ebben az esetben? Mostok kezet utána?
Szerintem NEM ugyanaz, mint a nagywc..
Nekem a pelenkázás takarítással volt mindig egyenlő, a popsikrémet sosem használtuk(sosem volt piros a feneke), szóval én csak azt a köteg popsitörlőt fogtam meg, ami szerintem tisztít, rá fogok majd nézni, tuti nem 99% víz a neogranormonos meg a pampers.
Olyan volt, mintha szappanos ronggyal törölgetném a fenekét, ami nem ázik át is tiszta, nem úgy, mint a wc papír, amire én eleve koszos holmiként tekintek, mivel bent áll a wcben.
Szóval mivel takarítás után sem
mosol kezek, pelusozás után sem
mostam. Ha nagy folyékony kaksi volt, akkor igen, sőt volt, hogy zuhanyoztam is utána, de úgy alap sima babakakinál nem éreztem szükségét, őszintén nem is volt olyan büdi, mondjuk lehet, hogy a 2 év szoptatás miatt..
Továbbra sem vagyok sem takarításmanias, sem egyéb hasonló, de nekem nagyon fura ez a sok nem kéz mosós válasz. Senkit semmi izgat, hogy utána milyen kézzel fogja meg a kaját, stb?
Takarítás utan sem mosol kezet? Akkor mikor mosol? Soha?
Én ha hazajövök kezet mosok. Nem kell hogy boltban legyek, vagy végigtaperolni a várost, ha csak a szemetet viszem le akkor is mosok kezet.
Mosogatás előtt és utána. Főzés előtt és utána.
Szóval majd pont a peluscsere alkalmával nem történik meg?
Nyílvános illemhely használata előtt is szoktam kezet mosni, és persze utána is.
A kovid egyik pozitív következménye volt számomra, hogy a kézfertőtlenítőket bevezették.
Köszönöm a valaszokat.
Nekem az a véleményem, mint 14esnek. Nem tisztasagmaniabol, hanem alap higiénia szempontból. Ha wc-re megyek kis, nagy dolog utan. Kezet mosok,annak ellenere, hogy nem lesz pisis, kakis a kezem. Szerintem ez alap.
Én akkor mosok, ha kijöttem a wcről vagy mielőtt főzök, vagy, ha vendégségben vagyok, vagy ha valami rámfolyt, vagy koszos vagyok látványosan, pl homokozás után. Meg más kutyájának simogatása után. Szerintem sokszor mosok kezet, de ha tehetem, inkább zuhanyzok egyet napközben.
Takarítás után soha, hát ott ázott szét a kezem a domestosban, mit mossak le még róla, a bőrt? Popsitörlőnèl is ez van, nem olyan, mint a wczés szerintem, ha tisztító rongyot fogok, akkor a kezem tiszta marad. Wcpapír nem tisztít, szóval az után koszosnak érzem magam.
A pelenkázás a gyerek takarítása fertőtlenítőronggyal, szerintem nem kell, főleg ha nem ment rád semmi.
Szerintem elég tiszta vagyok, a körmöm mindig makulátlan, nem vagyok pedáns, de mindenki szerint tiszta vagyok. Jóhogy, napi 2 zuhany megvan, nyáron több.
Plusz egy szavazat arra, hogy természetesen kezet mosok. Az évek alatt alig akadt 1-2 alkalom, hogy nem mostam, de az pisis pelus után volt, ha valami olyan helyzet volt utána, amit azonnal el kellett hárítani, de utána mielőbb mentem kezet mosni, mert számomra annyira alap, hogy peluscsere után is kell a kézmosás.
33-as, nem értem a feltevést. Én takarítás után is mosok kezet, legyen az mosogatás (szappannal, ha átmosom a kezem, nem marad meg a szárító hatású mosogatószer maradványa a bőrömön), porszívózás, felmosás, sepregetés, ablakpucolás, bármilyen tisztítószeres áttörlés, mosogatógép elindítása után. Engem zavar, ha kicsit is vegyszeres a kezem, nyilván nem egészséges, ha rajta marad ilyesmi a bőrömön, így lemosom szappanos vízzel.
Nem vagyok egyáltalán tisztaságmániás. Számomra az undorító, amikor valaki gyorsan végez ugyan a mosogatással, takarítással, csak utána minden tiszta kosz marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!