Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden vécézésnél kakil is....

Minden vécézésnél kakil is. Ez probléma?

Figyelt kérdés

Közel 4 éves lányom nagyon gyakran kakil. Gyakorlatilag minden alkalommal, amikor elmegy pisilni, kakil is egy keveset. Ez napi 6-7 alkalom is lehet és szinte minden nap ez van.

Jó evő gyerek, nem válogatós, mindent megeszik, oviban és itthon sincs össze-vissza idopontokban evés, betartjuk a reggeli-tizorai-ebed-uzsi-vacsi idopontokat.

Egy picit már furcsallom ezt az állandó kakilast... Azon kívül hogy néha elég kényelmetlen szitu (pl játszótéren), nem tudom hogy ez nem-e valami gasztroenterologiai probléma. Az anyagcseréje elég gyors, és hiába eszik viszonylag sokat, összesen 12 kg (mondjuk nővére meg én is vékonyak vagyunk). Forduljak orvoshoz? Esetleg volt valakinel hasonló?

2021. jún. 5. 21:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Ha nem hasmenéses, akkor szerintem az van hogy gyors az anyagcseréje, és rostban gazdag ételeket eszik, ami jó.
2021. jún. 5. 21:11
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Csak gyors az anyagcseréje. Ha nem hasmenés akkor nem kell aggódni
2021. jún. 5. 21:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy megkérdezném az orvost.
2021. jún. 5. 21:29
 4/11 anonim ***** válasza:
94%
Gyors anyagcsere meg genetika ide vagy oda, 4 évesen 12 kg az baromi kevés szerintem. Tuti nem írtad el? Van (bőven) olyan 1 éves, amelyik ennyi kiló. Hány centi a lányod??
2021. jún. 5. 21:44
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Sosem említetted még a gyerekorvosnak közel 4 év alatt??
2021. jún. 5. 22:08
 6/11 anonim ***** válasza:
91%

3 évesem szintén majdnem ilyen, annyi, hogy ő gyakrabban pisil.. de 4-6 széklete van naponta.

Viszont én magam egészen 17 èves koromig ilyen voltam, amig szét nem barmoltam az emésztèsem..

A 12 kg aggasztóbb.. a lányom 12,5 ès kicsinek tartom és így is gasztrora szeretnèm vinni.., pedig csak 3

2021. jún. 5. 22:20
 7/11 anonim ***** válasza:
71%

Nem normalis! Tessek kivizsgaltatni!

Se a szeklet szama, sem a sulya nem normalis!

2021. jún. 5. 23:26
 8/11 anonim ***** válasza:
66%

Ezt a gyereket nem látta még gyerekorvos? Hogyhogy nem küldte még gasztróra?

A percentilje sem lehet túl jó.. Pedig azt a védőnő nézi..

2021. jún. 6. 07:58
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

12 kg-san rettentően sovány, plusz az ennyi széklet lehet valamilyen intolerancia tünete is akár.

Attól, hogy egyéb panaszai nincsenek.

2021. jún. 6. 15:42
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mindenképp konzultalni fogok a gyerekorvossal.

A súlyan nem akadt fenn, mivel a tesó is vékony és én is (158cm, 45 kg vagyok, szóval a kis törékeny termet genetikai. Tesó 6 éves lesz, 110cm 16 kg, ő meg ugye 4 éves lesz, 100 cm, 12 kg).

Szóval az hogy vékony, az egy dolog, de a gyakori kaki inkább aggaszt engem..

2021. jún. 6. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!