Túlsúlyos gyerekek szülei, nektek milyen étrend/mozgasfoma segitett, tudnatok néhány jó tanacsot adni?
1es,8as vagyok.
Pontosan, 7 évesről van szó, nem a kalóriát kell számolni nála. Ha így működne, akkor etess meg vele 1700 kcal-nyi táblacsokit naponta, meglátod mi lesz az eredménye!
El lehet készíteni a klasszikus ételeket is egészséges, finom módon és még laktat is pl al dente módon megfőzött tészta, házi paradicsomszósz, szárított fűszerek, sovány otthon ledarált hús, pici sajt és kész a normális bolognai spagetti. Ez csak egy példa... Nézd meg az egészségesnek gondolt termékek leírásában, hogy mennyi cukor meg adalék van benne. És nézd meg mekkora adagokat eszik, egy 7 évesnek nem kell akkora adag ételt betolnia mint egy felnőttnek. A másik pedig, hogy nem szabad ülni egész nap, a mindennapi tevékenységetek legyen mozgással teli. Pl vigyétek el együtt sétálni a kutyát, játszatok xbox kinecttel just dance-t például, járjatok gyalog vagy kerékpárral és válasszon valami sportot ami szimpi neki. És ha sportolt, akkor edzés után ne dörmivel meg kólával kínáld meg. Egy vasárnapi süti, fagyi stb nem a világvége pedig.
Fontos nézni egyébként a genetikát is, milyen testalkatot, csontozatot örökölt. Átalában a lányok az apjuk alkatát öröklik, persze vannak kivételek. Lehet nagyszülő is.
Illetve, én is a 13-assal értek egyet, egészségesen kell elkészíteni az ételeket, amikből nem baj, ha kétszer kér. Szerintem semmiképp sem szabad éreztetni a gyerekkel, hogy visszafogjátok az étkezését. Az visszaüthet. Inkább sok testmozgás kellene, szaladgálás is jó barátokkal a játszin, egyéb sport, tánc. Bármi, ami tetszik neki, de rendszeresen kellene, pl heti 2-3 irányított edzés. Az úszás is jó, még akkkor is,ha eszik utána.Az kell is.
45 perc masszív úszás nagyon hatásos, pláne ha heti hároszor is tudnátok járni.
Akiket én ismerek, hogy kondiba járnak heti többször is,azok nagyon tudják mi az amit lehet enni és mi az a szemét étel,ami csak kalória és szinte semmi haszna a szervezet számára.Sot izmot se épít valaki csak úgy.Vagy külön főzöl párodnak?
Ami még eszembe jutott hogy mennyi a plusz? Megnézhetitek akár a pajzsmirigy értékeit is.Fiatal,de akár lehet ilyen baja is.
Amúgy én 8 osztályos koromig kövér voltam mint valami kis malacka, aztán onnantól csak terhesen jött rám + kg.
Kellemetlenül érzi magát a bőrében?Mert úgy könnyebb volna rávenni a mozgásra is talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!