Szerintetek megfelelő a fenekelés nevelésként? Volt már hogy rácsaptam a kisfiam fenekére,sztm attól szemmi baja nem lesz. Szerintetek belefér a nevelésbe?
Előre is köszi a válszokat:)
2021. máj. 31. 07:15
1/10 anonim válasza:
És amikor majd ő ver meg valakit, hogy magyarázod meg neki hogy nem szabad bántani a társait, ha te őt megvered?
2021. máj. 31. 07:32
2/10 anonim válasza:
Veréssel nem nevelsz, may idomítasz és félelmet keltesz. Ha szerinted ettől semmi baja nem lesz, akkor majd hatalmas meglepetés fog érni.
2021. máj. 31. 07:34
3/10 anonim válasza:
Nem lesz semmi baja, ha nem állandóan történik. Csak ma hiszik ezt rossznak, Emiatt nem lesz agresszív egy gyerek sem.
2021. máj. 31. 07:45
4/10 anonim válasza:
És ti kedves válaszolók kit vertetek meg? Mert mi már bőven az a generáció vagyunk ahol nevelő célzattal rácsaptak 1x-2x a farunkra gyerekként, melyikőtök lett ettől agresszív állat? Mert én pl. még életemben nem bántottam senkit, pláne nem emiatt.
2021. máj. 31. 07:52
5/10 anonim válasza:
4!
Engem sosem vertek és a szuleiemet sem, sőt, a nagyszüleimtől se hallottam soha, hogy verték volna őket. Amúgy meg lényeges különbség van az egyszer rácsap a gyerek fenekére, mert tudom is én, kiszaladt az autók elé és a veréssel nevelés között, amiről a kérdés szól. Veréssel nem lehet nevelni.
2021. máj. 31. 08:00
6/10 anonim válasza:
Volt egy válasz egy másik hasonló kérdésnél, ami nagyon megfogott. Valahogy úgy szólt, hogy "inkább megpróbálkozom legalább egyszer az elfenekeléssel, minthogy később a temetésén sírjak, mert ezredjére is kiszaladt az útra." Kicsi, relatív szófogadó, nem önveszélyes háromévesem van, de egyet kell azzal értenem, hogy ha az épsége forog kockán, akkor egy idő után feladnám a szép szót, a magyarázást, győzködést az ő érdekében. Valamint a férjemen már most látom, hogy nem fogja eltűrni, ha nagyképűen, lekezelően próbál majd beszélni velünk kamaszként.
2021. máj. 31. 08:02
7/10 anonim válasza:
Nekem nem fer bele.
Engem kicsi koromtol veressel fenyitettek, akkor is, ha csak frusztraltak voltak a szuleim es rajtam vezettek le a feszkot.
Utalom oket ezert, ha tehetnem visszaadnam nekik es agyonvernem oket. Lelki roncs vagyok. Ferjem segitett osszeszedni az onbecsulesem amit szuleim letortek.
Ezert nalam nem fer bele.
De ha nalad belefer, az engem bem erdekel, ugy rontja el mindenki a gyereket, ahogy akarja.
2021. máj. 31. 08:13
8/10 anonim válasza:
Legvégső esetben előfordult már, nem vagyok rá "büszke". Olyan esetben ha valami veszélyes dolgot forszírozott. Egyébként nem vagyok "híve".
Azzal nem értek egyet hogy ha nagy ritkán kap egyet a fenekére akkor már verekedős lesz, nyilván nem ahhoz szokik ettől hogy így oldja meg a konfliktust. A tesómmal mi sem voltunk soha verekedősek, pedig mi többször kaptunk aputól egy-egy atyait mint amennyit a gyerekem tőlem...
2021. máj. 31. 08:27
9/10 A kérdező kommentje:
Köszi válszokat.
2021. máj. 31. 13:40
10/10 anonim válasza:
4-es: én anno pofont kaptam, nem, nem lettem agresszív, és gyerekként sem verekedtem. Ugyanakkor jól nevelt sem ettől lettem. Szerintem ez többet használ a szülőnek, aki kiadja a feszültségét, amit a tehetetlenség miatt érez, mint a gyereknek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!