Mikor jönn el a kis gyereknél az az idő amikor a bilibe végzi a "nagy" dolgát? Illetve kell ezt eröltetni náluk?
Nem ,erőltetni nem szabad, az is lehet a vége, hogy visszatartja és orvos lesz a vége.
Gyerek függő, van akinek gyorsabban megy, van akinek lassabban. A fiam nem volt 2 és szobatiszta volt a lányom majdnem 4. Ez egy érési folyamat nem tudod siettetni, bölcsődei gondozónő vagyok sok olyan volt akinek eszeágában nem volt ráülni a bilire pénteken, hétfőn meg pelenka nélkül jött, mert ő nem kérte már a pelenkát, és ilyenkor alig volt baleset, de amikor a szülő gondolta úgy, hogy leveszi csak a gatyába ment a dolog.
A lányomnak egyáltalán nem tetszett a bili. Se pisire, se kakira.
A kaki amúgy is sokáig pelusba ment, de amúgy mi egyből wc-re szokattuk emiatt, hogy a bilit elutasította. Vettem lépcsős szűkítőt, és hajrá :).
Azóta is szúkítővel vécézik, csak már külön van a fellépő és külön a szűkítő.
Ha eléri az idegi érettségnek azt a szintjét, akkor nem kell szoktatni.
Tudnia kell mire való a bili, tehát legyen itthon vagy szűkîtő.
2,5 éves kora előtt a lányom érett volt, azóta időszakosan előfordul baleset, amikor lusta elmenni pisilni.. mert a jàtk érdekesebb.
De 0 szoktatással lett szobatiszta
Lanyom 2.ev 5honapos.a hónap elején még volt pelus. Hónap közepétől már le vette, és bele pisilt a bilibe, utana bele kakilt.
Igaz, elsőnek kellett vagy 4nap mire kakilt, már azt hittem baja van, de nem, csak nem mert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!