Szobatisztaságra nem érett gyereknél erőltetnéd erőszakkal a pelus levételét, csak azért, mert itt az ideje?
Másik kérdésemben kifejtettem a problémát. Ha szeptembertől ovi,de a gyerek idegrendszerileg éretlen,akkor mi van? Erőlteti a bölcsi a szobatisztaságot,de a lányom nem érett rá. Nem is érzi,ha pisil. Nem is szól,nem toporog stb.
Több problémája is van,fejlesztésre hordom.
Én levenném. A nyár a legjobb gyakorolni
Meleg van,nem fázik meg ha mégis bepisil. Azt kell megtapasztalnia,milyen ha pisis a ruhája. Emellett kb óránként bilire kell ültetni. Előbb vagy utóbb magától is szólni fog.
Amúgy pisilt már bilibe?
Éjszakára én még tennék pelust, ha szobatisztaságra érett, reggelre száraz lesz a pelusa.
A legfontosabb hogy ne görcsölj rá,mert ezzel a görcsösséggel ártasz a legtöbbet a gyereknek.
Igen, az oviban ezt nyomatják az óvónők,hogy legyen szobatiszta,mert 30 pisit agyrém lenne pesztrálni, de ha nem lesz a gyermeked szeptemberre szobatsziszta akkor se lesz semmi. Átöltöztetik ha bepisil.
Mi is így voltunk mint ti. Én nyáron levettem a pelust mert imád meztelenkedni és megvártam hogy bepisiljen egyből szólt,utána eltelt pár nap és már bilizett is mert nem szerette hogy végig folyt a làbán.
Ne görcsölj rá vedd le nyugodtan meglátod hogy gyorsan megfogja tanulni :)
Gabica!
Pszichológus mit mond? Mennyi most a lemaradás hónapokban?
Annyit nyugodtan számolj rá az átlagos 3 évre.
A bölcsi fejlesztő bölcsi vagy sima? Ha fejlesztéő, tudniuk kellene. Ha sima, akkor (is) beszélj a vezetővel.
Egyébként maradhat, nem tehetik ki. Erről is a vezetővel kell beszélned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!