Hogyan vegyem rá a 3 éves kislányomat a szobatisztaságra?
Nálunk is hasonló a helyzet, bár éjszaka még nem száraz a pelus. Hetente max 3x ha rá akar ülni a bilire és belepisilni, amúgy mindig az a válasz hogy nem akarok, vagy hogy már pisilt a pelusba. És azt is mondja, hogy majd mikor megy az oviba akkor ő ott már wc-be fog pisilni... augusztus végén kezdi az ovit.
Sajnos eddig nálunk semmi nem vált be, itt ahol lakunk az oviban se csinálnak problémát ebből, mondták hogy ne aggódjunk ez miatt, mert a többi gyerek hatására majd ő is rászokik a wc-re. Persze hogy jön a jó idő és megyünk nyaralni a szüleimhez, majd hagyom őt pelus nélkül a kertben aztán meglátjuk, hogy alakul.
Amúgy én a fiammal együtt vettem neki alsógatyákat, ő választhatta ki, tetszik is neki, de mégis kéri vissza a pelust. Próbáltam matricákkal motiválni (bár ez nem ajánlott) de nem is érdekelte.
Viszek be könyvet, hallgattunk mesét/zenét közben, de csak egyszer-egyszer működik.
Igen, 5-ös, előfordul az ilyen, de akkor se lehet erőltetni.
Kislányom nyár végi, kezdenie kellett volna, de nem tudott, felmentést kellett kérnünk.
3 év 8 hónaposan tette le végül a pelenkát, de rögtön úgy, hogy egyszer se volt baleset.
Elhiheted, hogy megpróbáltam előtte mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!