Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudom 19 hós kislányoma...

Hogyan tudom 19 hós kislányomat szobatisztaságra szoktatni? Vagy még korai?

Figyelt kérdés
Szeretnénk elkezdeni a pelust elhagyi, de sajnos fogalmam sincs, hogy hogyan fogjak hozzá. Ha van tippetek megkoszonném. Kezdjuk a bilizést, vagy egyszeruen azt el lehet hagyni, és egyenesen a WC-re lehet ot tenni.
2010. jan. 25. 16:52
 1/3 anonim ***** válasza:

szia!

Én fiam is 19 hós, én nyáron fogom átszoktatni, mert sokkal könnyebb, ha az elején bepisil. Te miért akarod elkezdeni most?

2010. jan. 25. 17:10
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én is télen csináltam!Úgy láttam érett rá a lányom!Én nem adtam rá pelust, csak bugyit, és kész!Fél óránként bilire ültünk.1 hét volt hogy csak ment a mosógép, mert minden pisis volt, de aztán egyszer szólt, és volt hogy nem szólt csak ült a bilire!Mi mindig megdícsértük, és ha bepisilt sosem szidtuk le!ha bekakilt , hát bekakilt!Bugyimosás!

1 hét után este adtam rá a pelust, smondta hogy nem kell!Raktam az ágyára gumislepedőt, egyszer felkeltettem éjjel, és nem pisilt be!Onnantól kezdve nem volt gond!Igaz mi midenhová vittük a bilit!Még a tescoban is volt hogy a parkolóban biliztünk.Aki nappal szobatisztaságra szoktatja, és éjjel pedig nem, az butaságot csinál úgy ahogy én is tettem volna, de a lányom nem hagyta!

Összezavarja a gyerek reflexeit, hogy nappal tartania kell a vizeletet, éjjel pedig nem!

2010. jan. 25. 17:28
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Minden gyereknél máskor fejlődnek ki azok a záróizmok amit szabályozzák ezt, mert ha még nem fejlődött ki nála rendesen akkor hiába akarod elkezdeni, mert még nem tudja rendesen szabályozni és visszatartani. A gyerekek többsége 2 éves kor körül lesz szobatiszta, de persze lehet akár 18 hónaposan is meg eltarthat akár 3 éves koráig is ez az érési folyamat. (amugy 3 éves koráig kell szobatisztának lenni egy gyereknek, utána kell orost kérdezni) Azt csak te tudhatod, hogy ő mennyire érett rá. Ha látod, hogy tudja már szabályozni vagy már zavarja a pelus akkor megpróbálhatod, de eröltetni ne eröltesd semmiképp. Úgy is elkezdheted, hogy ha tudod, hogy mikor szokott pisilni akkor bilire ülteted. Nálunk pl fürdés elött mindig pisilt a lányom. Nála a leszokás egyik napról a másikra történt, elötte is néha bilizett, de nem láttam rajt hogy nagyon akarná igy nem eröltettem. Egyszer csak magától kezdte el levenni a pelust és többet nem kérte még éjszakára sem. Én akkor láttam rajt, hogy tényleg megérett rá és még "balesetek" is csak nagyon ritkán történtek. 2 éves volt akkor. Mi vettünk neki bilit is meg szűkitőt is a wc-re, hogy ő döntse el melyik a szimpatikusabb és ő a wc-re szavazott az elején.
2010. jan. 25. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!