Hogyan tudnám elérni, hogy gyorsabban jöjjön?
Sportbabakocsi, tricikli, kismotor, futóbicikli, felnőtt biciklin ülés, hordozókendő, csatos hordozó...a teljesség igénye nélkül hirtelen ennyi jutott eszembe, amit használhatsz, ha mentek valahová és siettek. Ha pedig nem siettek hadd bóklásszon, bogarásszon.
#2 #3 pedig húzza csak maga után a hisztiző gyereket, mint egy kutyát.
"Egyébként arra én is gondoltam, hogy megfogom a kezét, de egyrészt nem szeretném cibálni, másrészt nem is szereti. Jó, ha az úton való átkelésnél engedi."
Engedi??? Márminthogy örülsz, ha a 2 éves (bocs, 27 hónapos) gyerek MEGENGEDI, hogy az úttesten megfogd a kezét? Mert ő azt NEM SZERETI? Hát ne haragudj, de itt van baj rendesen, ez nem engedés kérdése, hanem megfogja és kész, nyilván anélkül nem mehet át az úton, mert veszélyes...nem?
Azért ez kicsit fontosabb, mint pl az, hogy melyik pólót akarja felvenni reggel. Abba lehet beleszólása, ebbe rohadtul nem.
Javaslom, hogy mától te legyél a főnök, ne ő. Lehet, hogy akkor minden más is gördülékenyebben menne.
Huh, komolyan ki kellett számolnom, hogy mennyi a 27 hónap, pedig az én gyerekem is ennyi idős. Szerintem hagyd el ezt a hónapozást.
Fogd meg a kezét, mondd el neki, hogy most nem értek rá bogarászni, menni kell tovább,mert siettek, majd visszafelé megnézitek (de akkor nézzétek is meg) és kérd meg, hogy most jöjjön veled. A lányom se szerette a kézfogást, de szépen lassan rászoktattam. Azért az nagy luxus lenne, ha a forgalmas úton is csak akkor fogjam meg a kezét, amikor neki kedve van hozzá.
Ha nagyon lekötné valami a figyelmét, de te tényleg sietnél tovább, akkor próbálj meg vele fogócskázni. Mutasd meg neki, hogy merre fusson és mondd neki, hogy elkapod. Kergetőzzetek a cél felé.
Az én lányom sok mindenre nem érett még meg (gond van az idegrendszerével), de ez a séta dolog nem idegrendszeri éretlenség pusztán szoktatás, nevelés kérdése.
Fogd meg a kezét és sétálj. Mi ebben a nehéz? Komolyan nem értem.
Hisztizik mert a virágot leakarja tépni? Majd megbékél. Sír mert pont a zebrán lévő kavicsot nem veheti fel? Majd megbékél.
Semmi törést nem okoz ez a gyerekben azonkívül hogy végre találkozik egy magáért kiálló szülővel.
Ez a futóbiciklizős, meg babakocsizós ötlet nem megoldás, mert ezzel csak elodázod a problémamegoldást -> nem mersz kiállni a saját gyereked előtt, hanem elrejtőzöl az ilyen ötletek mögé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!