Hogyan készíted a rántottát, hogy megegye a gyermek?

Remélem te is mimdent megeszel. (sült vér, csiga, stb)
#kérdező
Falatnyira aprított kenyérre rántom.

Az én fiam a főtt tojást csak a rakott krumpliban eszi meg.
Rántottát nem eszi meg magában, de úgy szoktam csinálni, hogy párolt zöldséget és főtt tésztát összekeverek, arra öntöm a tojást, és úgy sütöm meg, hogy szaftos maradjon, ne száradjon ki. Kb. mint a tojásos nokedli, csak itt tészta van és még zöldségek is. Így megeszi.

Nálunk a rántotta pont az egyike azoknak a kivételeknek, amiket eszik a gyerek xD Meg a tojáslepény nagy kedvenc. 2 tojás, 2 kanál zabpehelyliszt, 2 kanál tej, sűrű palacsintatészta az egész, kis lepénykéket sütök kevés olajon, tejföllel+sajttal+salátával isteni, imádja a gyerek is és mi is, és nem is tart tovább, mint egy istenes rántotta. Kurkumát és fokhagymaport teszek bele. Esetleg próbáld ki így is, nálunk ezt előbb ette, mint a rántottát, mert az állaga kicsit barátságosabb (azaz, szerintem ezért :D )
A rántottát amúgy hagymával kezdem, rá pár spenótlevél, paprikakarikák, arra a tojás, jó alaposan átsütöm, és még melegen sajtot reszelek rá, hogy összeolvadjon. Semmi egyéb fűszer vagy ízesítés, ha esetleg nagyon vagány kedvemben vagyok, akkor pirospaprika és fokhagymapor. Régebben is így csináltam, csak akkor még baconkockákkal kezdtem, de az baromi sós és a füstölés miatt nem adtam a gyereknek eleinte, aztán most már le is szoktam róla, de ha nálatok mennek ezek a dolgok, akkor még azt is kipróbálhatod. Kis kefírrel, friss paradicsommal ebédig nem lesz éhes utána :D
A tükörtojást is szívesen eszi a gyerek, azt is alaposan átsütöm amúgy, amint ráütöm a tojást a melegedő olajra (még nem várom meg, amíg full forró lesz), teszem is rá a serpenyő tetejét, így nem ég meg az alja, mire a teteje is átsül szépen. Itt még a vége előtt egy picivel szintén szoktam reszelt sajtot tenni a tetejére.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!