Mikortól tud megtanulni dalokat, verseket egy kisgyerek?
Az én lányom 2 éves múlt nemrég, 1 hónapja kezdett el beszélni "mondatokban" (Baba eszik. Anya gyere. stb)
Mondókákkal kb 2 szóig jutottunk idáig. (Hinta palinta. Tente baba)
Érdemes már ilyenkor tanítani neki hosszabbat is?
Tanítgatni, mesélni, énekelni neki soha nem kár=) Érdemes persze, hipp hopp megmarad majd a kis fejecskéjébe a szöveg vagy a dallam!
Az öcsém ennyi idősen szintén ilyen kis szótagokban beszélt,de mi folyamatosan dalolásztunk neki,mondókáztunk...ő nem nagyon érdeklődött látszólag,de azért figyelt mindig.Aztán egyszer(kb 2 és fél éves volt) elkezdte dúdolni az Indiana Jones zenéjét=) Majd betojtam a nevetéstől=) Amúgy akkoriban állandóan dúdolgattam neki,mert tetszett a dallama,és megmaradt benne.Utána rájöttünk,hogy ha mondjuk neki,hogy "ha eldúdolod nagyon meg fogunk ám tapsolni" és ő mindig eldúdolta! Majd a kiskarácsonyt kezdtem el neki nyomatni és azt is megtanulta(sok félrehallással ugyan=)) és karácsonykor egyedül énekelte el nekünk=D Szóval csak hajrá!!!
Nagyon korán. Csak nagyon sokszor el kell neki mondani és mozduladokhoz v képekhez /mesekönyv/ kell kötni. Fiam 20 hónaposan számtalan mondókát tudott, pl a Bóbitát is, 2 versszakát. Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy ő már majdnem folyékonyan beszél.
A fenti 2 módszert ajánlanám.
22 hónapos a lányom elég sok mondókát mond el egyedül, vagy kis segítséggel. Tízig számol, mondatokban beszél. Most tanuljuk a színeket, azokkal még bajban vagyunk.
Nagyon sokat foglalkozunk vele.
Szerintem érdemes minél többet mondókázni, készségfejlesztő játékokat játszani velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!