4-5 éves gyerek hányszor pisil egy nap?? Ha 2× az normális?? Ez fiúknál és lányoknál különbözik??
Szerintem vizsgáltasd ki, először szervileg, és ha negatív, akkor pszichológus. Én nem iszom másfél litert egy nap, és sokszor pisilek. Az óvodás, bölcsődés gyerekek meg még többször pisilnek, mint a felnőttek, mert kisebb a hólyagjuk, és arányosan nem sokkal kevesebbet isznak, átlagosan. A gyermeked meg, ezek szerint, az életkorához mérten átlag felet ráadásul sokat iszik, mégse pisil szinte.
Ez pangáshoz vezethet a húgyuti szervekben, hólyagban, és az nem tesz jót neki.
(Egyébként erről már nem egyszer volt itt kérdés, bár elisemrem, én se mindig használom azoldal keresőjét.)
Szerintem is vidd el dokihoz.
Az jó hogy iszik rendesen, viszont akkor pisilni is kéne.
Lehet nincs gond, de az a biztos ha kivizsgaljak
Ez nagyon kevés!
Fiúknál, lányoknál nincs különbség, legalább 4-5 alkalommal kellene egy nap!
Reggel, délelőtt, ebéd után, alvás után kb 15 óra körül, fürdés idején és alvás előtt.
Ez 6 alkalom pl a lányomnál.
De ehhez inni is kell, valamint bevezetni a pisilést a napirendbe.
Muszáj, mert megterhelődik a vese, a kevés folyadék sem egészséges, és a hólyag is kitágulhat. Nem egészséges a napi 2 pisilés.
Hozzáteszem, a lányomnál azért "ragaszkodok" a 6 alkalomhoz, mert van a bal veséjében egy kis kő, és volt azzal a vesével probléma pici korában. Szóval vigyázunk rá.
De amúgy is sok folyadék kell egy kisgyereknek. Attól meg tuti, hogy pisilni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!