4 éves kisfiam cumi-elvonási tünetektől szenved, mi lehet a megoldás?
4 éves kisfiam nagy cumis(volt).Nyár elejétől a nagymamájánál nyaral,én kértem,hogy próbálják meg leszoktatni a cumiról.Úgy gondoltam,hogy először már csak a délutáni és az éjszakai alváshoz használja,nappal tegyék el előle.Ez még ment is nagymaminak.Aztán jött a drasztikus elválasztás,már aludni sem kapta meg.
És itt kezdődnek a problémák:már nem alszik délután csak max.egy órát,éjjel nyugtalan,folyamatosan azt sírdogálja a telefonba,hogy anya ugye otthon van cumim?....Annyira sajnálom a kisfiamat,nem tudom mit csináljunk.
Hétvégén jön haza.
És pár héten belül megszületik a kistesó,akinek vettünk cumit,és hasznlni is fogjuk...Ha ezt a 4 évesem meglátja?
Szerintetek mit tegyek?
Visszaadjuk a cumit,mert nagyo rossz lelkiállapotban van szegénykém:(
Egyébként az oviban egyáltalán nem cumizott,csak itthon és alváskor.
Mi legyen?
Ja enni sem eszik rendesen,mióta a cumi ki van iktatva.
Köszi a válaszokat előre is!
35 hetes km.
Szerencsére az én fiamnak egy percig sem kellett a cumi, kiköpte, eldobta.Viszont ő az ujját szopja.Ő is 4 éves és én is 35 hetes vagyok a kisöccsével.Babonából a kicsinek is vettem cumit, de csak végszükségben veszem elő, talán akkor se.Régen se voltak cumik, felnőttek elődeink is nélküle.
Viszont én sem értem ha ennyi probléma van a leszoktatással miért vettél a kicsinek is???Magától nem követeli, egyik sem úgy jön a világra, h ismeri a cumit és élni se tud nélküle.Ha a kicsi se kapna plusz egy jó példa lenne a nagynak.
Igen,tulajdonképp "megszokásból" vettem a kicsinek cumit.Természetesen el van téve és nem fogom születése után azonnal a szájába dugni:)
Én is arra gondoltam,hogy éjjelre visszakapná.
De így visszaszokik? Apuka eléggé kemény ezügyben,azt mondja meg ne próbáljam visszaadni a cumit.Mert hogy késöbb még nehezebb lesz leszoktatni róla.
Oké,de mi legyen éjszaka?
Vagy próbáljam meg simogatni,mesélni,stb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!