Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a ti gyereketek el kezdene...

Ha a ti gyereketek el kezdene feltölteni videókat a netre, hogyan mondanátok meg neki szépen, hogy ne csinálja?

Figyelt kérdés
Mostanában már a kisgyerekek is követik pl. a youtuberek példáját, és videókat gyártanak a youtubera. Szerintem ez egy egészségtelen dolog a gyerekre nézve, hiszen, ha nem ért a videózáshoz, össze-vissza beszél, nem tudja megvágni szépen a videót, vagy nem is akar belőle látszólag kellemetlen helyzeteket kivágni, akkor elég hamar ráállnak a rosszindulatú emberek, ami nem fog jót tenni se az önbecsülésének, se a lelkének. Ráadásul nem csak a vélemények, de a like, dislike arány is eléggé befolyásolhatja az önértékelését. Persze, odaállhatna a szülő mellé, hogy tökéletes legyen a végeredmény, viszont az esetek többségében ez csak rá lenne erőltetve a gyerekre, és ez látszana a videókon is. De valahogy azt sem tudom elképzelni, hogy a szülő odaáll a gyerek elé, és összetörve a vágyait azt mondja neki, hogy ezt ne csinálja, mert a rossz emberek ártani fognak a lelkének. Azt meg végképp nem fogadnám el, hogy valaki emiatt egyszerűen csak leszidná a gyerekét. Videózhat nyugodtan, csak ne ossza meg az interneten. Ti, ha komolyan el akarnátok vele erről beszélgetni, hogyan tennétek? Persze, ha nagyobb lesz, újrakezdheti, de ha nagyon elszomorodik emiatt, már szinte sír? Személy szerint én, ameddig a suli miatt nincs szüksége rá, nem engedném, hogy internethez jusson, max. felügyelet mellett egy pár órára, de hát ki tudja, mi minden változik addig. Még nincs tervben gyerek, csak kíváncsi vagyok erre.
2021. ápr. 18. 23:36
 1/4 anonim ***** válasza:
64%
Èn hagynàm hagy csinàlja. Annyi kikötèsem lenne, hogy ellenőrizhessem mielőtt kèsz.
2021. ápr. 18. 23:39
 2/4 anonim ***** válasza:
89%

Az unokaöcsém egy éve videózik, most 11 éves. Először ment a harc, titokban feltöltött egy videót, rögtön lebukott, a szülei töröltették. Sok-sok ilyen eset volt, mire megszületett a megegyezés amivel mindenki boldog.

Privát youtube csatornája van, privát videókkal. Csak az tudja megnézni őket aki engedélyt kap rá, konkrétan ketten nézzük. Senki másnak nem adja meg a linkeket, ezt vissza is tudjuk ellenőrizni. Látjuk a videói alatt a megtekintések számát.

2021. ápr. 19. 00:48
 3/4 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem hagyd neki de előtte ellenőrizd. A hozzászólásokat ki lehet kapcsolni.

A lányom tavaly a tiktokért volt oda nagyon. Hagytam neki de a videókat csak privátba menthette le. Azóta elfelejtette. Nyáron volt csak nagy sláger neki.

2021. ápr. 19. 08:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Privát videókat töltsön fel
szept. 29. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!