Mikor ivott a gyereketek először kólát?
2!
Nem a szénsav a probléma a kólával, hanem a koffein és a cukor.
4 évesen amikor hányt és nem maradt meg benne semmi akkor kapott pár korty hideg kólát, az jól esett neki. Ezen kívül soha (most 6 éves). Továbbra sem tervezzük, cukros, koffeines, szénsavas italokkal itatni.
Nyilván tök más szitu hogy kint felejtetted és beleivott. Majd máskor elteszed előle:)
Zéro kólát kóstolta már 2 évesen. Sajnos izlik neki igy előtte nem iszunk kólát.
Másik gyermekem szerencsére utálja a szénsav miatt.
Lehet, hogy ufó vagyok, de a 8 éves kisfiam még sosem ivott kólát. Ha én iszom is, Ő nem kér, megtanulta, hogy a felnőttek itala, én is buta vagyok, hogy iszom, mert egészségtelen. Megérti, elfogadja, stikában sem itta meg sosem a kólámat.
A 6 éves kislányom viszont 2 hónapja kapott egy kispohár kólát, amikor covidos volt és brutál sokat hányt. De az volt az első alkalom, meg az utolsó is egyelőre.
Én is szeretném kivezetni a háztartásból a kólát, de az a helyzet, hogy nagyon szeretem. Sz.rügy.
A nagy lányom most 6 éves és előfordul hogy kér szénsavas üdítőt, kólát ritkán merek adni, de narancs vagy ízesített víz heti pár alkalommal előfordul, attól is függ van e itthon. Persze alkalmanként 1 kis pohár max.
Kisfiam 2 éves és hát neki nem adok de előfordult már a kérdező helyzete velünk is és nem tiltakozna érte, sőt.. Meginna bármit.. Max fintorog kicsit. De ő még nem kap. A középső lányom kifejezetten utalja a szénsavas üdítőt. Maga a szénsav nem jön be neki. Neki csíp 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!