Akik masodik gyereket vallalnak azert teszik hogy az elsot lefoglalja/jatszon vele, hogy ne a szuloknek kelljen?
Már elnézést, de közel sem biztos, hogy lefoglalják egymást. A nagyobbik borzasztóan irigy lesz (vannak csodálatos kivételek is) és "bántani" fogja a testvérét. Ezt inkább úgy értem, hogy kissé gonoszul és lekezelően bánik vele. Sokan úgy gondolják, hogy ha leraknak pár random gyereket egymás mellé, akkor azok majd ellesznek egymással, nem is kell rájuk annyira figyelni. Hát nem. A valóság kicsit más.
Valószínűleg egy ilyen "a gyerek elsősorban testvér" tervnél ahelyett, hogy
-Anyaaaaaaa, játsz veleeem!
azt lehet majd hallani, hogy
-ANYAAAAAAA, az XY elvette az én bábumaaaat!
-NEM IGAZ! Nem vettem el, Anyaaaaaaaaa!
Testvére amkatt lett, mert soha nem tudtam volna elképzelni, hogy csak egy gyerekem legyen..
A testvér csak egy plusz, tulajdonképpen én / mi szerettünk volna még gyereket.
Kis korkülönbség.
Mi számít annak?
Nyilván önmagam ellensége nem vagyok, tehát jó, ha tudnak egással játszani.
A másik véglet az, amikor nagyon nagy a másik.
Egyébként azt látom, hogy akik maguk döntenek és nem sikertelenség miatt húzódik 5 évre vagy azon túl, azok nehezen vágnak bele.
Pont minden, ami nehéz egy “babával” màr elmúlik. A dac korszak is lecsendesül.
Baromi nehéz visszaállni, és már a munka világába is visszakóstol az ember.
Nálunk:
Nem tudok visszamenni a munkahelyemre.
Nem mert nem várnánàk, hanem úgy alakult, higy gyerekek mellett nem tudok bejárni abban a munkarendben, amit a cég elkíván (nyitvatartási idő)
Tehát vissza kellett volna menni valahova dolgozni, ott valamennyit nem 3 hónapot dolgozni.. nem is 6-ot vagy 1 évet, hogy visszavárjanak.
Persze az életkoromba sem nagyon fért volna bele.. mert nem 2 hanem 3 gyerekben gondolkodtunk..
Az elsőt is 30 felett szültem /26 évesen akartuk.. de rajtunk kívülálló okok miatt elhalasztottuk/
Tehát így lett 1,5 év köztük..
A 3. Gyereket viszont 3 évre szeretnénk.. vagy 2,5..
Baromi nehéz időszak volt.
És az elején nem játszanak el..
Naggggyon nem
Sőt, a legjobb, ha egymás közelében sem voltak..
1 éves múlt a kicsi.. most kezd könnyebb lenni.
De nekem átmenetileg a férjem kilépett a sorból ( nem lelépett, csak a munkából kifolyólag átmenetileg duplán terhelt lett 1,5 szeres időben, amit nem kalkuláltunk a tervekbe)
Az eljátszanak együtt példát csak annak szoktam mondani, aki azt hozza érvnek az egy gyerekhez, hogy azzal az eggyet is egész nap szórakoztatni kell.. 1 percre sincs el.
“És ez így is marad 8-9-10 éves koraig, mert egyedül unatkozik. Ha van testvére, akkor ők eljátsznak időval együtt”
Ez nem jelenti azt, hogy könnyebb, de gyereknek gyerek a barátja..
Hát persze, mi más okom lenne rá? Eleve azért akarunk több gyereket, hogy ők neveljék fel egymást, és nekünk semmi dolgunk ne legyen velük. Mondtam is a kisebbik tanárának, hogy ne engem zaklasson ha nincs meg a házi, ott a nagytesó, majd megoldja. A nagyobbiknak is mondtam hogy ne az apjával menjen biciklitúrázni, hanem a kistestvérével, hát neki szültem! A védőnőnek is megmondtam, hogy oké, terhesen még velem tarthat kapcsolatot, de amint megszületik a baba, a két nagyobb gyerekkel egyeztesse az időpontokat. Hát hol érek én rá ilyen hülyességekre mint a gyereknevelés??
(irónia volt)
19
Nevetsz
De egy ismerősöm
“Nah jön a tesó... legalább megneveli xy-kát.. úgyis olyan elkényeztetett”
Ezt saját maga mondta
Majdnem képen nevettem
Gondoltam:
“ Álmodj királylány!”
De megoldotta
6 hét után ment melózni a 2. Után..
Gyerekek mamával és babysitterrel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!