Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akik masodik gyereket vallalna...

Akik masodik gyereket vallalnak azert teszik hogy az elsot lefoglalja/jatszon vele, hogy ne a szuloknek kelljen?

Figyelt kérdés
Mostanaban "divat" lett a kis korkulonbseg. Tenyleg konnyebb kettovel mint eggyel? Azert erdekel mert az elso harom ev egy gyerekkel is embert probalo. Esetleg a kis korkulonbseg amiatt van mert keson vallalnak a nok gyereket? Vagy semmi koze ezekhez, es egyszeruen szeretnenek meg egy gyereket a szulok?
2021. ápr. 16. 22:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
86%

Már elnézést, de közel sem biztos, hogy lefoglalják egymást. A nagyobbik borzasztóan irigy lesz (vannak csodálatos kivételek is) és "bántani" fogja a testvérét. Ezt inkább úgy értem, hogy kissé gonoszul és lekezelően bánik vele. Sokan úgy gondolják, hogy ha leraknak pár random gyereket egymás mellé, akkor azok majd ellesznek egymással, nem is kell rájuk annyira figyelni. Hát nem. A valóság kicsit más.

Valószínűleg egy ilyen "a gyerek elsősorban testvér" tervnél ahelyett, hogy

-Anyaaaaaaa, játsz veleeem!

azt lehet majd hallani, hogy

-ANYAAAAAAA, az XY elvette az én bábumaaaat!

-NEM IGAZ! Nem vettem el, Anyaaaaaaaaa!

2021. ápr. 16. 23:39
 12/24 anonim ***** válasza:
74%
Kedves utolsó, a 4es válaszoló vagyok. Biztos sok olyan ember van aki azért vállal tesót hogy lefoglaljak egymást a gyerekek. Mivel nagyon kimerito tud lenni az első pár év, örülne az ember ha van valaki akivel tudna játszani a gyermeke és nem csak a szülőkkel tud lenni vagy egyedül. Én nem azért vállaltam több gyermeket hogy nekem könnyebb legyen, de néha jól esik ha elvannak bizonyos ideig, sztem ezt nem tagadja senki mert kell az a kis pihenő a szülőknek is. A pénz is biztos közre játszik manapság főleg a gyerek vállalás téren, de ez is egyén függő. A gyerek felelősség, igényeik vannak, egyel se könnyű, nem még több gyerekkel, de sajnos azzal én se értek egyet ha valaki azért vállal babát hogy pénze legyen belőle na meg amúgy az a pénz se sokat ér. Nekem sajnos van olyan ismerősöm ahol a pénz miatt gyarapodott a család. 😔 Lehet ott is szép életük van a gyerekeknek de ha csak a pénz volt a lényeg az adott párnak akkor azok a gyerekek biztos nem azért születtek mert szerették volna őket.
2021. ápr. 16. 23:41
 13/24 anonim ***** válasza:
76%
Bocsi, nem utolsó hanem 10es válaszolonak írtam 😊
2021. ápr. 16. 23:43
 14/24 anonim ***** válasza:
76%
Ahogy írják, nagyon változatosak az okok. Valaki tényleg csak másodikat szeretne, és így jön ki a lépés. Más a karrierje miatt letudja egyben az otthonmaradást. Valaki tényleg a nagyobbnak szül kistestvért, vagy éppen felveszi a csokot. Meg vannak akiknél becsúszik a gyerek, mivel terhesség után gyakran sokkal könnyebb teherbe esni. Talán olyan is van, akinél az első gyerek megviselte a házasságot és kutyaharapást szőrével gyógyítana (most pont egy ilyen van rokoni körben, és nem találtunk más magyarázatot az újabb gyerekre).
2021. ápr. 17. 05:38
 15/24 anonim ***** válasza:
72%
Mondjuk nem úgy fogalmaznék, hogy ezért vállaltam... :) De nekem is van tesóm, akivel ma is jóban vagyunk, és az én gyerekeim is hál'Istennek nagyrészt jóban vannak. Nem nonstop persze, van verseny meg vita is, de amolyan bajtársias a kapcsolatuk, nagyon össze tudnak fogni. Pl. ellenem :D és szerintem sokat tanulnak egymástól is, lévén elég más személyiségek. Szerettem volna, ha gyerekként átélik ezt, az igazi gyerekkalandokat, későbbi emlékeket, nagyobb közösségben szociálizálódnak, felnőttként meg szerintem egy plusz szociális háló. És persze magam miatt is akartam őket, hogy önzőn tudjak szeretet adni és kapni is, sőt talán még a kíváncsiság, kihíváskeresés is közrejátszott. Több "kosz" és pénz, de most van az a korszak, amikor tényleg könnyebb, ha ketten vannak itthon, mint amikor egy unatkozik, ha nincs se haver se képernyő. 4 év sikerült köztük, fiúk.
2021. ápr. 17. 05:56
 16/24 anonim ***** válasza:
63%
A kis korkülönbség a gyes bevezetése óta "divat". A gyes ugyanis 3 évre jár, így ha a 3. év végefelé szült vagy szül valaki, 6 evet maradhat egyben otthon a gyerekeivel.
2021. ápr. 17. 07:21
 17/24 anonim ***** válasza:
0%

Testvére amkatt lett, mert soha nem tudtam volna elképzelni, hogy csak egy gyerekem legyen..

A testvér csak egy plusz, tulajdonképpen én / mi szerettünk volna még gyereket.

Kis korkülönbség.

Mi számít annak?

Nyilván önmagam ellensége nem vagyok, tehát jó, ha tudnak egással játszani.

A másik véglet az, amikor nagyon nagy a másik.

Egyébként azt látom, hogy akik maguk döntenek és nem sikertelenség miatt húzódik 5 évre vagy azon túl, azok nehezen vágnak bele.

Pont minden, ami nehéz egy “babával” màr elmúlik. A dac korszak is lecsendesül.

Baromi nehéz visszaállni, és már a munka világába is visszakóstol az ember.

Nálunk:

Nem tudok visszamenni a munkahelyemre.

Nem mert nem várnánàk, hanem úgy alakult, higy gyerekek mellett nem tudok bejárni abban a munkarendben, amit a cég elkíván (nyitvatartási idő)

Tehát vissza kellett volna menni valahova dolgozni, ott valamennyit nem 3 hónapot dolgozni.. nem is 6-ot vagy 1 évet, hogy visszavárjanak.

Persze az életkoromba sem nagyon fért volna bele.. mert nem 2 hanem 3 gyerekben gondolkodtunk..

Az elsőt is 30 felett szültem /26 évesen akartuk.. de rajtunk kívülálló okok miatt elhalasztottuk/

Tehát így lett 1,5 év köztük..

A 3. Gyereket viszont 3 évre szeretnénk.. vagy 2,5..

Baromi nehéz időszak volt.

És az elején nem játszanak el..

Naggggyon nem

Sőt, a legjobb, ha egymás közelében sem voltak..

1 éves múlt a kicsi.. most kezd könnyebb lenni.

De nekem átmenetileg a férjem kilépett a sorból ( nem lelépett, csak a munkából kifolyólag átmenetileg duplán terhelt lett 1,5 szeres időben, amit nem kalkuláltunk a tervekbe)

Az eljátszanak együtt példát csak annak szoktam mondani, aki azt hozza érvnek az egy gyerekhez, hogy azzal az eggyet is egész nap szórakoztatni kell.. 1 percre sincs el.

“És ez így is marad 8-9-10 éves koraig, mert egyedül unatkozik. Ha van testvére, akkor ők eljátsznak időval együtt”

Ez nem jelenti azt, hogy könnyebb, de gyereknek gyerek a barátja..

2021. ápr. 17. 07:25
 18/24 anonim ***** válasza:
76%
Én nem ezért vállaltam kettőt. De tény, hogy lefoglalják egymást. Viszont ami időt ott nyerek, hogy néha elvannak, azt 1000x elveszi tőlem az, hogy 2 gyereket kell ellátnom.
2021. ápr. 17. 07:30
 19/24 anonim ***** válasza:
30%

Hát persze, mi más okom lenne rá? Eleve azért akarunk több gyereket, hogy ők neveljék fel egymást, és nekünk semmi dolgunk ne legyen velük. Mondtam is a kisebbik tanárának, hogy ne engem zaklasson ha nincs meg a házi, ott a nagytesó, majd megoldja. A nagyobbiknak is mondtam hogy ne az apjával menjen biciklitúrázni, hanem a kistestvérével, hát neki szültem! A védőnőnek is megmondtam, hogy oké, terhesen még velem tarthat kapcsolatot, de amint megszületik a baba, a két nagyobb gyerekkel egyeztesse az időpontokat. Hát hol érek én rá ilyen hülyességekre mint a gyereknevelés??

(irónia volt)

2021. ápr. 17. 07:38
 20/24 anonim ***** válasza:
31%

19

Nevetsz

De egy ismerősöm

“Nah jön a tesó... legalább megneveli xy-kát.. úgyis olyan elkényeztetett”

Ezt saját maga mondta

Majdnem képen nevettem

Gondoltam:

“ Álmodj királylány!”

De megoldotta

6 hét után ment melózni a 2. Után..

Gyerekek mamával és babysitterrel..

2021. ápr. 17. 07:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!