Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van 2 fiam, és már nekem is...

Van 2 fiam, és már nekem is feltűnt, hogy a kisebbiket elnézően kezelem a nagyobbikkal meg túl szigorú vagyok és ha nem csinál meg valamit elsőre vagy másodikra akkor jön a veszekedés kiabálás. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem szándékosan piszkálom, hanem olyan mintha tudat alatt lenne így. Hírtelen zsigerből jön a piszkálás.
2021. márc. 29. 07:34
 1/5 anonim ***** válasza:
93%
figyelj oda rá, számolj 3ig mielőtt veszekedni kezdenél a nagyobbal, és kérd meg újra hogy csinálja meg amit kértél. csak odafigyeléssel tudsz ezen változtatni..
2021. márc. 29. 07:42
 2/5 anonim ***** válasza:
70%

Nem tudom, mire gondolsz, de azért egy nagyobbtól többet vár el az ember. Mármint ami még nagy teljesítmény totyogóként, az ovisan már megszokott, iskolásként meg már érthetően senki nem tapsikol érte.

Ha meg arra gondolsz, hogy a kicsire ráhagyod, ha nem figyel (itt is kérdés, mekkora), az tényleg rossz pedagógiailag. Ahogy az is, ha a naggyal veszekszel - bár mérthető, többre mennél veszekedés helyett büntetéssel (nem kell komoly dologra gondolni, de pl. elindultok nélküle, ha nem készül vagy 10 guggolás, ha csúnyán beszél). Akkor pár hét után elég lenne egyszer mondanod. Mert így arra szocializálod őket, hogy megvárják, amíg felemeled a hangod, addig meg nem kell téged komolyan venni és időt nyert. Persze ez csak az elmélet :)

2021. márc. 29. 08:19
 3/5 anonim ***** válasza:
88%

Utálni fogja a tesóját. 😞 Nálunk is ezt érte el anyám velem és a húgommal. Köztünk is 2 év van. Engem mindig elzavarta, amikor az ölébe akartam ülni, őt meg babusgatta, kényeztette.

Persze felnőtt korunkra már jóban lettünk, de gyerekként nem volt az igazi a kivételezés miatt. Neki mindent lehetett, később is, nekem mindent tiltott. Pl. emlékszem, amikor könyörögtem már 14 évesen az első magassarkú cipőért, és nem engedte. Pár héttel később a 12 éves húgomnak vett egyet. 😡

Ezt a helyzetet még most kezeld, mert nem lesz jó hosszú távon.

2021. márc. 29. 08:49
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt tudod, hogy miért csinálod ezt? A kisebb esetleg rád hasonlít, a nagyobb meg mondjuk az apjára és a kevésbé jó tulajdonságokat is örökölte? Ha rájössz az okára, az sokat segíthet.
2021. márc. 29. 09:53
 5/5 anonim ***** válasza:
76%
Az én és a férjem családjában is ment a kivételezés. Nem mi voltunk a szeretett gyerekek. Ezért lesz nekünk csak 1. Így ki van zárva, hogy kivételezzünk. Így is meg fogja tapasztalni a dolgot, mert lány. Nem volt a nagyszülők részéről felhőtlen az öröm. Gyanítom ha valamelyik testvérünk fiú unokát ad, durva lesz a kivételezés. Ezt is tapasztaltam gyerekként. Unokatesóm biciklit kapott én Kojak nyalókát. 😁
2021. márc. 29. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!