Mi a legjobb módszer arra, hogy megszerettessük a gyerekkel az olvasást?
A fiam 8 éves, szépen olvas, de nem szereti. Veszek neki korának megfelelő könyveket, ő választ, mindig megkérdezem, hogy érdekli-e. Olyankor mindig lelkes, meg mondja, hogy el fogja olvasni, aztán persze semmi. Úgy kell erőltetni, hogy néha gyakoroljon egy kicsit (ez mondjuk hétvégén félórát jelent, nem arra kell gondolni, hogy minden nap ezzel üldözöm).
Mi a jó módszer arra, hogy az olvasást ne büntetésnek élje meg? Nem szeretném, ha ez lenne.
Lefekvés előtt felolvasás mindig van, már egész kis kora óta.
Én 8 évesen nem igazán szerettem olvasni, pedig nagyon jól ment.
Kifejezettem azt mondtam másoknak, hogy utálok olvasni:D
A szüleim nem erőltették(hála Istennek).
Aztan kb 11-12 éves koromban vett nekem egy könyvet Anyukám, úgy voltam vele, hogy úgyis unatkozok kiolvasom. :D aztán kiolvastam az egész sorozatot. Elkezdtem könyvtárba járni, pdf stb.
Szóval szerintem ne erőltesd, HA nem szeretne olvasni. Amikor már kicsit idősebb lesz, próbálkozz újra, rakd le neki a szobában, aztán hátha addig szemezik vele, hogy na akkor belekezd :D
Rám is erőltették utolsó, mégis szeretek olvasni.
Képzeld, a gombát is rámerőltették, 10 évig rühelltem gyerekként az emlék miatt, kb tini kortó és most meg jó 10 éve a kedvenc ételem.
Gondolom fürdeni is utálsz, meg fogat mosni, mert azt is muszáj volt!
Köszönöm a sok választ. A Harry Potter első részét már feolvastuk együtt. Szerintem az még neki egyedül sok lenne, megunná. De egyébként maga a történet érdekli. Nem ilyen hosszú könyvvel szeretném kezdeni. Donald kacsa képregényt olvasgatott, de azt is csak úgy, ha mondjuk, hogy kellene. Így viszont nem az igazi.
Mi is szoktunk olvasni, bár nem napi szinten. Nem is ezt várom tőle sem. De szerintem az olvasás fontos, biztos mindenki talál magának megfelelőt. Hasznos a szókincshez, a helyesíráshoz, a képzelőerőhöz. Azért is szeretném, mert neki pl. nagyon nehezen megy a mesélés. Ebben segítenek a könyvek, hogy átlásson egy történetet. Mit kell beletenni, mit nem.
Remélem, még változik ez idővel. Én abszolút nem akarom megszabni, mit olvasson. Ami neki tetszik.
Erőltetni tényleg semmiképpen sem szabad, de amikor én hasonló korú voltam, a Geronimo Stilton könyvek szerettették meg velem az olvasást :)
A mai napig szeretettel gondolok vissza azokra a könyvekre. Aztán jött az Agatha nyomoz, meg az Ella és barátai sorozat, amin anyukámmal nagyon sokat nevettünk, mindketten imádtuk, pedig az is gyerekkönyv volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!