Mit tanítotok a gyereketeknek, hogy köszönjön?
mindenkinek néninek, bácsinak is "Csókolom", vagy esetleg már kiskorban is a kezdetektől "Jó napot".
nekem még nincs gyerekem, csak visszaemlékezve az átmeneti időszak elég nehéz volt, amikor le kellett szoknom a csókolomról. ezért vagyok dilemmában, hogy a születendő gyerekem majd mire tanítsam.
Hát a beszédnél még nem tartunk egyelőre van az integetés és egy -egy pápá az ismerősöknek.
még senki se méltatlankodott....
nem fogom úgy nevelni hogy csókolomozzon inkább jó napot kivánok formula tetszik.
nekem a csókolom elavult...
Anyukám már 55 éves, a nővére 57. (A nagypapám kollégiumigazgató volt, tehát nagyon sok embert ismert.)
Anya mesélte, hogy kézenfogva mentek a Papámmal az utcán - olyan 4-5 éves korukig - és Anyukám meg a Nővére úgy fogták a Papa kezét, hogy benne volt a kezük a Papa zsebében.
Megbeszélték, hogy amikor jön ismerős, akinek köszönni kell, a Papa megnyomja egy kicsit a kezüket, és akkor tudták, hogy most köszönjenek!
A jó napot valóban bunkón hangzik, még ha egy férfi köszön egy idősebb nőnek így, akkor is.
Egyébként a magyar nyelvben tényleg nagyon bénán van megoldva ez a köszönés, teljesen összezavarják a gyerkőcöket. :S (Én régen sokszor azért nem mertem hangosan köszönni, mert nem tudtam, mit mondjak. Inkább motyogtam valamit, ami meg így utólag nagyobb bunkóság, mintha valami hülyeséget mondtam volna. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!