Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a kisgyerek beteg és a...

Ha a kisgyerek beteg és a szülő(k) dolgoznak olyat lehet, hogy ápoló vigyáz rá?

Figyelt kérdés
Csak elgondolkodtam milyen lehetőség van, ha a szülő kénytelen dolgozni és lebetegszik a kisgyereke, nincs nagyszülő, sem ismerősök a közelben ilyenkor milyen megoldások vannak?
2021. márc. 16. 10:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
36%

Egyetértek azokkal akik szerint a beteg gyereknek a szüleire van szüksége. Ha megteheted, hogy napi 8-10 órában fizetsz egy bébiszittert, akkor persze, mikor már jobban van, de még mindig nem mehet közösségbe mert mondjuk kicsit köhög még, akkor akár jöhet is más. Ha a vírus helyzetben ezt bárki be meri vállalni.

Amúgy jobb ha tudod, hogy a vírus miatt pont, hogy szigorúbb a rendszer. 3 heteket vagyok itthon a bölcsis gyerekemmel, mire végre eléri a jelenleg elvárt 3 tünetmentes napot. És ebből igazából mondjuk egy hétig beteg.

Nekem a munkahelyem nagyon toleráns, így ez szerencsés helyzet. És még mindig több a bevételünk így, mintha csak simán gyesen ülnék itthon.

2021. márc. 16. 11:43
 12/17 anonim ***** válasza:
84%

8 Dettó ezt nem értem én sem, van aki tavaly óta otthon ül mert “jaj a gyerek”. Kozben meg a pasija sem keres valami sokat ( épp egy ismeros cégénél dolgozik, tudom mennyit fizet. ) vígan otthon ül mert jaj a gyerek , aztán meg már nincs olyan közüzemi dolog amin ne tartoznának.

Én se azért járok dolgozni ( és viszem a gyereket ugyeletbe vagy ismerősnek fizetik h vigyázzon rá ) mert munkamániás lennék, dehogy, egyszerűen csak kell a pénz.

Nem lenne jobb otthon ülni mellette és nézni a sok kifizetetlen csekket. Szóval én sem értem a lincshangulatot.

2021. márc. 16. 11:46
 13/17 A kérdező kommentje:
Úgy értettem h nem akkora a szigor, hogy a munkahely jobban tolerálja ha sokat van betegszabin a szülő a gyerek miatt. Vagyis ezt nem tudom biztosra melyik munkahelyen hogy van jelenleg..
2021. márc. 16. 11:53
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Beteg gyerekre nem fog apolo vigyazni mert o nekik nem ez a feladatuk. Foleg ha ok betegszenek meg, elkapjak a gyerektol.

Valodi beteg emberektol venned el a segitseget akiket pelenkazni, sebet kotozni pl felfekves, gondozni kell.

Esetleg bebiszitter, egyetemistak is segitenek ilyenkor ok pl olcsobbak

2021. márc. 16. 11:56
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
13 Ne legyenek illúzióid a munkáltatók többsége nem jótékonysági egylet nálunk is azokat küldtek el először akik állandóan tp-n voltak.
2021. márc. 16. 11:56
 16/17 anonim ***** válasza:
70%

Milyen cuki a kérdezőtől, hogy azt hiszi az a gyerek sokat beteg, aki 2 havonta elkap valamit.. Az én gyerekem havonta 2x kap el valamit:)

Hogy lehet mellette dolgozni? Sehogy. Beteg gyereket nem vállalnak bébiszitterek, mert ők is kiesnek a munkából, ha megbetegszenek. Ápoló hát nem tudom.

Jelenleg ha a gyerek egyet köhint vagy tüsszent, kiírják 10 napra és egészséges igazolással viheted vissza.

2021. márc. 16. 12:32
 17/17 anonim ***** válasza:
83%
Igen en is megmodolyogtam a 2 havonta egyszeri betegséget 😊 azok nagy mázlisták ám.
2021. márc. 16. 14:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!