Ha a kisgyerek beteg és a szülő(k) dolgoznak olyat lehet, hogy ápoló vigyáz rá?
Egyetértek azokkal akik szerint a beteg gyereknek a szüleire van szüksége. Ha megteheted, hogy napi 8-10 órában fizetsz egy bébiszittert, akkor persze, mikor már jobban van, de még mindig nem mehet közösségbe mert mondjuk kicsit köhög még, akkor akár jöhet is más. Ha a vírus helyzetben ezt bárki be meri vállalni.
Amúgy jobb ha tudod, hogy a vírus miatt pont, hogy szigorúbb a rendszer. 3 heteket vagyok itthon a bölcsis gyerekemmel, mire végre eléri a jelenleg elvárt 3 tünetmentes napot. És ebből igazából mondjuk egy hétig beteg.
Nekem a munkahelyem nagyon toleráns, így ez szerencsés helyzet. És még mindig több a bevételünk így, mintha csak simán gyesen ülnék itthon.
8 Dettó ezt nem értem én sem, van aki tavaly óta otthon ül mert “jaj a gyerek”. Kozben meg a pasija sem keres valami sokat ( épp egy ismeros cégénél dolgozik, tudom mennyit fizet. ) vígan otthon ül mert jaj a gyerek , aztán meg már nincs olyan közüzemi dolog amin ne tartoznának.
Én se azért járok dolgozni ( és viszem a gyereket ugyeletbe vagy ismerősnek fizetik h vigyázzon rá ) mert munkamániás lennék, dehogy, egyszerűen csak kell a pénz.
Nem lenne jobb otthon ülni mellette és nézni a sok kifizetetlen csekket. Szóval én sem értem a lincshangulatot.
Beteg gyerekre nem fog apolo vigyazni mert o nekik nem ez a feladatuk. Foleg ha ok betegszenek meg, elkapjak a gyerektol.
Valodi beteg emberektol venned el a segitseget akiket pelenkazni, sebet kotozni pl felfekves, gondozni kell.
Esetleg bebiszitter, egyetemistak is segitenek ilyenkor ok pl olcsobbak
Milyen cuki a kérdezőtől, hogy azt hiszi az a gyerek sokat beteg, aki 2 havonta elkap valamit.. Az én gyerekem havonta 2x kap el valamit:)
Hogy lehet mellette dolgozni? Sehogy. Beteg gyereket nem vállalnak bébiszitterek, mert ők is kiesnek a munkából, ha megbetegszenek. Ápoló hát nem tudom.
Jelenleg ha a gyerek egyet köhint vagy tüsszent, kiírják 10 napra és egészséges igazolással viheted vissza.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!