Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kapszulagardrób? Mennyi...

Kapszulagardrób? Mennyi ruhája van 5-6 éves (fiú) gyermekednek?

Figyelt kérdés

Azért emeltem ki, hogy fiú gyerekeknek, mert lányoknak biztosan több van, szoknyák, ruhák, tunikák stb. :)

Most van méretváltás és próbálok egy kicsit tudatosabban vásárolni. Sajnos eléggé jellemző volt, hogy túl vásároltuk magunkat a gyerekruhákkal, mert ez cuki, ez a kedvenc mesehős, mert ebbe majd belenő stb. aztán sosem került elő...elfelejtettük, átnőtte.

Aki egy kicsit is jártas ebben a kapszulagardrób dologban... írhatna 😊

Miből mennyit?

A mesefigurás dolgokat már kezdjük elhagyni (nem mi szülők miatt, egyszerűen a gyerkőc jobban kedveli az egyszerűbb darabokat), meg a nagyon mintásak, feliratosok is kevés számban vannak jelen, esetleg a pólókon. Azt gondolom ez már egy jó alap, mert jobban kombinálható.

2021. márc. 14. 11:25
 1/7 anonim ***** válasza:
58%

Annyira marhaság neveket adni annak, hogy vegyél keveset.

A tippem: Vegyél keveset és aztán nevezheted bárminek!

2021. márc. 14. 11:35
 2/7 anonim ***** válasza:
73%

Fontos tudni, hogy mennyi időnként mosol, mik a mosási szokásaid.

Vannak akik a farmert is egyszer veszik fel/adják a gyerekre, én 5-6 (vagy akár több) alkalommal simán felveszem ha nem lesz koszos.

Kapszulagardób esetén a kombinálhatóság szempont, szóval nem csak egy nadrággal tudsz párosítani egy pólót, és fontos mindig átgondolni hogy szükség van-e az adott dologra, ne legyen impulzusvásárlás. Ugyan nincs ennyi idős gyerekem, de én egy 7-8 pólót mondanék, 5-6 pulcsi, két kabát, 4 nadrág, vízhatlan ruhák ha kellenek, 2 kabát, alsónadrág mosástól függően, zokni szintén, abból pár plusz ha kilyukadna, 5-6 trikó

2021. márc. 14. 11:41
 3/7 anonim ***** válasza:
68%

"Vannak akik a farmert is egyszer veszik fel/adják a gyerekre, én 5-6 (vagy akár több) alkalommal simán felveszem"

Egy egészséges gyerek, ha nem 10 percre ment ki az adott ruhadarabban, biztos hogy koszos lesz. ;)

Kérdező, látnod kell, hogy mennyi volt felesleg. Vegyél minimum annyival kevesebbet.

2021. márc. 14. 12:44
 4/7 anonim ***** válasza:
7%

Hat figyelj. Szerintem az a fontos, hogy döntsd el. Pl az alsok mind minta nélküli szürke-fekete-kék (vagy amilyen szín skálát hasznaltok ez ugye lehet a barna vonal is) és akkor a felsok akar mintasak is lehetnek. Itt csak és kizárólag a színskála a fontos. Egy egyszínű nadraghoz bármilyen színben harmonizáló mintás felsőt feladhatsz és egyszinut is.

Ezzelegyutt szerintem 2 hétre való ruha kell egy gyereknek. Főleg mert oviban is hagysz ruhát stb. De en mondjuk mindent mosok egy használat után.

2021. márc. 14. 13:54
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

8 hosszù pizsamagatyàja (4 sötètkèk, 4 mintàs) ès 6 gumis derekù sortja volt. Kb. 14 rövid ujjú, ès 5 hosszù ujjù pòlója, egy-egy csomag zokni, alsògatya, boxer. 3 kabàt, egy mellèny kb. 6 pulcsi. Esőkabàt, esőnadràg, szèldzseki.

Fürdeni boxert vett fel (nyaralàson derült ki, hogy kicsi rà a fürdőgatyaja, ès mivel a tartalèk megoldàs bevàlt, nem vettünk ùjat)

1 kabàtot, 2-3 pulcsit hordott ezek közül. Trèning gatyài is voltak, de sose hordta. Hosszù ujjù pòlòt is ritkàn. Alsògatyàt, boxert (vìzen kívül ) nem veszi fel. Ìgy a kapszulagardròb nagy rèsze is hasznàlaton kívül maradt.

Oviba/suliba nem jàr, ìgy azt hird, ami kènyelmes neki. Ìgy könnyebb, mintha az intèzmèny szabnà meg, hogy mit vehet fel.

2021. márc. 14. 14:37
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiamnak külön van ovis és külön otthoni játszós ruhája. Utóbbit turban vásárolom párszáz forintért, mert âllatot tartunk, nagy a kert, folyton bemegy a kecskékhez, túrja a kertet stb. Szóval ovis ruhából van Neki mindenből 7-8 db itthon, tehát 7-8 nadrág, póló, hosszú újnú póló, pulóver. Egy nap egy ruha, tehátásnap mindíg tiszta ruhát vesz fel. Ezen kívül van az ovibam 2 váltóruháka.

Itthoni ruhából 5-6 db van/ruhadarab.

Zokniból, alsónadrágból sok van, nem tudom mennyi.

2021. márc. 14. 21:31
 7/7 anonim ***** válasza:
25%
4 vagyok. Miért is lettem lepontozva? A kérdező kapszula gardrobot akar. Az pedig pont az, amit leírtam. Kivesz egy random gatyát és felsőt és illenek egymáshoz. Mi a probléma? Kisgyereket ettől függetlenül nem lehet ellátni 3 nadragbol ha nem akarsz naponta mosni...
2021. márc. 15. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!