Kapszulagardrób? Mennyi ruhája van 5-6 éves (fiú) gyermekednek?
Azért emeltem ki, hogy fiú gyerekeknek, mert lányoknak biztosan több van, szoknyák, ruhák, tunikák stb. :)
Most van méretváltás és próbálok egy kicsit tudatosabban vásárolni. Sajnos eléggé jellemző volt, hogy túl vásároltuk magunkat a gyerekruhákkal, mert ez cuki, ez a kedvenc mesehős, mert ebbe majd belenő stb. aztán sosem került elő...elfelejtettük, átnőtte.
Aki egy kicsit is jártas ebben a kapszulagardrób dologban... írhatna 😊
Miből mennyit?
A mesefigurás dolgokat már kezdjük elhagyni (nem mi szülők miatt, egyszerűen a gyerkőc jobban kedveli az egyszerűbb darabokat), meg a nagyon mintásak, feliratosok is kevés számban vannak jelen, esetleg a pólókon. Azt gondolom ez már egy jó alap, mert jobban kombinálható.
Annyira marhaság neveket adni annak, hogy vegyél keveset.
A tippem: Vegyél keveset és aztán nevezheted bárminek!
Fontos tudni, hogy mennyi időnként mosol, mik a mosási szokásaid.
Vannak akik a farmert is egyszer veszik fel/adják a gyerekre, én 5-6 (vagy akár több) alkalommal simán felveszem ha nem lesz koszos.
Kapszulagardób esetén a kombinálhatóság szempont, szóval nem csak egy nadrággal tudsz párosítani egy pólót, és fontos mindig átgondolni hogy szükség van-e az adott dologra, ne legyen impulzusvásárlás. Ugyan nincs ennyi idős gyerekem, de én egy 7-8 pólót mondanék, 5-6 pulcsi, két kabát, 4 nadrág, vízhatlan ruhák ha kellenek, 2 kabát, alsónadrág mosástól függően, zokni szintén, abból pár plusz ha kilyukadna, 5-6 trikó
"Vannak akik a farmert is egyszer veszik fel/adják a gyerekre, én 5-6 (vagy akár több) alkalommal simán felveszem"
Egy egészséges gyerek, ha nem 10 percre ment ki az adott ruhadarabban, biztos hogy koszos lesz. ;)
Kérdező, látnod kell, hogy mennyi volt felesleg. Vegyél minimum annyival kevesebbet.
Hat figyelj. Szerintem az a fontos, hogy döntsd el. Pl az alsok mind minta nélküli szürke-fekete-kék (vagy amilyen szín skálát hasznaltok ez ugye lehet a barna vonal is) és akkor a felsok akar mintasak is lehetnek. Itt csak és kizárólag a színskála a fontos. Egy egyszínű nadraghoz bármilyen színben harmonizáló mintás felsőt feladhatsz és egyszinut is.
Ezzelegyutt szerintem 2 hétre való ruha kell egy gyereknek. Főleg mert oviban is hagysz ruhát stb. De en mondjuk mindent mosok egy használat után.
8 hosszù pizsamagatyàja (4 sötètkèk, 4 mintàs) ès 6 gumis derekù sortja volt. Kb. 14 rövid ujjú, ès 5 hosszù ujjù pòlója, egy-egy csomag zokni, alsògatya, boxer. 3 kabàt, egy mellèny kb. 6 pulcsi. Esőkabàt, esőnadràg, szèldzseki.
Fürdeni boxert vett fel (nyaralàson derült ki, hogy kicsi rà a fürdőgatyaja, ès mivel a tartalèk megoldàs bevàlt, nem vettünk ùjat)
1 kabàtot, 2-3 pulcsit hordott ezek közül. Trèning gatyài is voltak, de sose hordta. Hosszù ujjù pòlòt is ritkàn. Alsògatyàt, boxert (vìzen kívül ) nem veszi fel. Ìgy a kapszulagardròb nagy rèsze is hasznàlaton kívül maradt.
Oviba/suliba nem jàr, ìgy azt hird, ami kènyelmes neki. Ìgy könnyebb, mintha az intèzmèny szabnà meg, hogy mit vehet fel.
Az én fiamnak külön van ovis és külön otthoni játszós ruhája. Utóbbit turban vásárolom párszáz forintért, mert âllatot tartunk, nagy a kert, folyton bemegy a kecskékhez, túrja a kertet stb. Szóval ovis ruhából van Neki mindenből 7-8 db itthon, tehát 7-8 nadrág, póló, hosszú újnú póló, pulóver. Egy nap egy ruha, tehátásnap mindíg tiszta ruhát vesz fel. Ezen kívül van az ovibam 2 váltóruháka.
Itthoni ruhából 5-6 db van/ruhadarab.
Zokniból, alsónadrágból sok van, nem tudom mennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!