Aki 3 gyereket nevel, nem készül ki idegileg?
Sokszor csak ámulok, hogy a nők bevállalnak ekkora felelősséget, és hát sok esetben nem a legjobban szituáltak, hogy kb. egy tízfős cselédszolgálat ugrál körülöttük, akik segíteni tudják az életüket.
Hogy lehet ezt bírni cérnával?
De, néha. :D De összességében egész jól bírjuk apjukkal. :)
Cseléd nincs, nagymama 3 is, itthon dolgozunk, a gyerekeink aránylag nyugisak, túlélhető.
Én szeretem, hogy ennyien vagyunk.
Nem látok benne sok jót a környezetem alapján. Persze itt is van kivétel, máshol is lehet. Ismerek egy három gyerekes családot, minden gyerek jó modorú, rendes, kedves, sokra vitték az életben. :D Mintacsalád kb.
Viszont a többiben megy a széthúzás a gyerekek a közt, a szülő is kivételezik, sok a harc, a gyerekek szabadulnak, ahogy csak tudnak, és persze a legtöbben nem túl életképes fizetés mellett csináltak 3-5 gyereket.
Speciel én veled értek egyet. Kettő bőven elég nekem, ezt tartom optimálisnak, nem kell nekem a nagy nyüzsi. DE! Minden ember más. Valaki meg azt imádja, hogy vannak hatan a házban. Én megőrülnék. :) Anyósról meg nem is beszélve. :D Mármint én tőle.
Meg azt sem tartom jónak, ha valaki unalomból vállal gyereket. Egy barátnőm anyja 5 évente szüli a gyerekeket. Amint egy kirepül a házból, szüli a kövit. Most van hat gyereke, mire a legkisebb elhagyja a gimit, a szülők 70 felett lesznek. Ha élnek még.
Kérdésedre a válasz, szerintem sok szülő kikészül tőle, de inkább talán ők készítik ki a gyerekeket. Viszont ahol 3 vagy több gyerek van, ott inkább az van, hogy a szülőnek OKA van. Vagy az, hogy ne maradjon egyedül, vagy az, hogy simán nagy családot akar, sok gyereket. Ez egy ösztön szerintem. :)
A környezetemben több jól szituált 3 gyerekes, sőt kettő 4 gyerekes is van.
Ebből egy az akit én idegbetegnek látok, a többi tökre élvezi.
Mindenesetre nekem a 2 gyerek is elég még úgy is,hogy 8 év van köztük. Én már az elott is megemelem a kalapom aki egy 1-2 eves mellett bevállalja a tesót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!