2 éves gyerek nem eszik rendesen,mit tegyek?
Szerintem túl rágörcsölsz, és ezt megérzi a gyereked.
Nézd, ha rendesen fejlődik, vidám, jókedvű kisgyerek, akkor semmi ok az aggodalomra, akkor sem, ha hetekig savanyú uborkán élne.
Ha nem eszik főtt ételt, próbálj neki meleg laktatót adni pl. kakaót főzöl, vagy darakása vacsira.
A legtöbb gyereknek van ilyen időszaka, ez teljesen normális.
Sajnos én is ezzel küzdök. :(
Szinte semmit nem hajlandó, pedig változatosan van főzve. Szopik még, és azzal elvan szinte egész nap. Nem tudom elvenni a cicit, mikor látom, h éhes. Volt, hogy más ok miatt 18 órán át nem kapott, de akkor sem evett. :(
Nagyon vérszegény a fiam, 1 hete derült ki. Kapja a maltofert azóta. Étvágyát nem hozta meg, viszont meneszti a hasát. Tavaly nyáron 13 kiló volt, most 13.3, közben sokat nőtt. Még 2 foga nem bújt ki, látom, h szenved vele, lehet azért sem enne?
13, hány éves, milyen magas?
A semmitől nem tud hízni egy gyerek. Az igazi fényevők a nasit se eszik meg. Ott van aggódnivaló.
Egyébként meg 99 %-ban arról van szó, hogy anyukának nem tetszik a mennyiség, összetétel, de csak azért is ugyanazt rakja a gyerek elé.
Ha nem akarom hogy kiflit egyen, egyszerűen én se azt eszek. Ha nem akarom, hogy édességen éljen, nem tartok otthon. Példamutatás.
Tehát eszik rendesen, de te mégis előre aggódsz, hogy "jaj, mi lesz ha csak kiflin él majd". Ezzel a hülyeséggel egy magyar védőnő se tudna mit kezdeni.
Egyik gyerekem borzasztó válogatós, de csontsovány is mellé, mert nem, nem járja, hogy csak nasit egyen, mert azt "legalább megeszi". Ha gyümölcsön élne, egy szavam nem lenne, nem is értem, hogy azzal mi a bajod.
Másik gyerekem is szívesebben enne tortát reggelire, ez nem vitás, de nyilván nem kap. Kisebbként lehetetlen mennyiségeket megevett, nagyon jó étvágyú volt, most 2 évesen már kevésbé. De eszik, ha nem is azt és úgy ahogy korábban, de nem aggódom amíg tartja a súlyát, mert az bizony nem katasztrófa, hogy "jaj, reggelire már megint banánt evett (mert imádja)". Az volt katasztrófa, amikor a testvére csak 1 fél banánt evett egész nap.
17 nem értem ha nem olvasod el rendesen mindent amit írtam eddig minek írsz bármit is. Nem eszik rendesen nyilván ha rendesen enne nem írtam volna ide, nem hiszem h az hogy megeszik egy nap egy-két almát meg egy kiflit az rendes kaja lenne.. ( jobb esetben)nincs bajom a gyümölccsel de volt nap H bizony egy almát evett egész nap és nem fej nagyságú volt gondolhatod másnap gondolom éhesebb volt kiflit is evett az alma mellé.nem hinném h hülyeség lenne ez...
16 remélem a ő is csak dac korszakba van :)
És mellé betolt egy marék kukit, kicsi dörmit, rudikát, leküldte egy kis kubuval, igaz?
Ha csak némi gyümölcsöt enne, nem aggódnál hogy elhízik a szénhidráttól. 🙊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!