Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » GYED témában várnám a segítség...

GYED témában várnám a segítségeteket. Hogy van ez pontosan? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Szeptemberben lejár a 2 év GYED-em, de közbe jött a másik baba, aki február elején fog megszületni. Én elvileg úgy gondoltam, hogy kiveszem a szabadságom, az okt. közepéig tart, majd elmegyek betegállományba, addig, míg meg nem születik a gyerkőc és utána veszem igénybe a TGYÁS-t. Azt mondták, hogy ezt így nem lehet, mert 180 napot kell dolgoznom és a szabadság után akkor vissza kéne még mennem. Sehogy sem fér bele. Valóban így van? Szeptembertől egészen februárig akkor csak a gyes jár? Más lehetőség nincs?
2010. aug. 18. 13:55
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ahol dolgoztál ott kérdezd meg a munkaügyet,ők csak jobban értenek ezekhez a dolgokhoz!
2010. aug. 18. 13:58
 2/20 A kérdező kommentje:
Szeretném úgy felhívni őket, hogy tudom mik az esélyeim, azért kérdezem itt!
2010. aug. 18. 14:00
 3/20 anonim ***** válasza:
Így van. Vagy gyes, vagy visszamész dolgozni 180 napot. Mivel a szabadságod nem lesz meg 180 nap, így nem jár táppénz sem, nincs mire adni.
2010. aug. 18. 14:01
 4/20 anonim ***** válasza:
most ugye volt egy olyan rendelet, vagy mifene, h két gyerek közt kell dolgozni x napot, nem lehet egymás után....én úgy tudom h ezt akarják megszüntetni, de még nem tették....
2010. aug. 18. 14:04
 5/20 anonim ***** válasza:
Én pont ugyan ezen rágódom. Még nincs pociban a kistesó, de terveink szerint pociban szeretnénk tudni, mielőtt a fiam betölti a 2 évet. Én is annyi féleképp hallottam már. Most akarok menni jogi tanácsadóhoz, hogy megtudjam, hogy járok jobban. Ha kell, viszamegyek melózni, de akkor csúszik a kistesó, azt meg nem akarjuk. Ha esetleg megtudsz valamit, megírnád ide? De ha esetleg hamarabb utána járok, mint te, akkor én is megírom neked ide! Köszi!
2010. aug. 18. 14:12
 6/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én mindenképp megírom, ha tudok valamit. Ma ígértek a munkahelyemről visszahívást, de még nem hívtak, lehet, hogy csak jövőhéten fognak ezzel foglalkozni.
2010. aug. 18. 14:16
 7/20 anonim ***** válasza:
66%

Jaj, dehogyis! Annyi összevissza választ kaptál, hogy elolvasni sem volt érdemes:))

Mivel a gyed alatt nem szűnt meg a munkaviszonyod, ugyanúgy jogosult vagy mindenre. Ha visszamégy kiveszed a szabikat, nyugodtan elmehetsz táppénzre, nem létezik olyan rendelet, hogy ha nincs 180 napod, akkor csak gyest kapsz:)) Sőt, táppénzre is jogosult vagy, mivel a táppénz a biztosítási jogviszonyhoz kacsolódik, az meg nem szünetel csak azért mert gyeden voltál.

A törvény a 180 bérezett naphoz köti a felső korlát nélküli tgyást, vagyis ha nincs 180 bérezett napod, akkor a tgyás maximum a minimálbér kétszeresének 70%-a lehet.

A juttatás tehát akkor is jár, ha EGYETLEN NAPOT SEM dolgoztál!

Régen annyira felhúztam magam azokon a válaszolókon, akiknek lövése sincsen a helyes válaszról, de azért írják rendületlenül a hülyeségeket, de most nagyon röhögtem. Bántás nélkül kérdezem kedves válaszolók, miért válaszoltok olyan kérdésre, amivel kapcsolatosan halvány gőzötök sincs a helyes válaszról? Komolyan érdekelne.

2010. aug. 18. 14:23
 8/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod sokat segítettél :)
2010. aug. 18. 14:25
 9/20 anonim ***** válasza:
Ja, azt még kihagytam, hogy a táppénz mindenképpen jár, ha megvan a szükséges biztosításban töltött idő, hiszen az keresőképtelenség esetén jár, vagyis te abszolút jogosult vagy. Az egyetlen veszteség a gyes lehetne, mert a táppénzed idejére nem fog járni, de ha igényli apuka, akkor azt az összeget sem veszíted el.
2010. aug. 18. 14:29
 10/20 anonim ***** válasza:

Kedves 14.23-as. Arról tudnál esetleg felvilágosítás adni, hogy ha én pl ha a nagyfiam betölti a 2 évet, lejár a gyed és én kiveszem a szabikat, majd táppénzre megyek, akkor más, pl az anyósom igényelhetné e a gyest a fiam után, aki egyébként rehabilitációs járadékot kap (ami ugye nem nyugdíj)?

14.12-es voltam, bocs az offért!

2010. aug. 18. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!