Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsöde megkezdésével kapcsol...

Bölcsöde megkezdésével kapcsolatban tudtok információt adni?

Figyelt kérdés
A bölcsödénkben azt mondták, h legkésőbb novemberben meg kell kezdeni a bölcsit, mert nem tartják fent a helyet, mert sokan várnak. De engem a munkahelyemre csak februártól vesznek fel, és ha megkezdjük a bölcsit, vissza kell mondani a GYED-et, de a GYES-ből meg nem élünk meg. Most mit csináljak? Nem tudjátok a jogi hátterét ennek? Tényleg nem kezdheti meg a gyerekem februárban a bölcsödét?
2010. aug. 17. 21:57
 1/8 anonim ***** válasza:
Én nem tudom a jogi hátteret, de szerintem, ha te csak februárba mész vissza dolgozni, attól még a gyerek nyugodtan megkezdheti szeptemberben, v. novemberben a bölcsődét.
2010. aug. 17. 22:05
 2/8 anonim ***** válasza:
jah és a szabadságot kiveszed.
2010. aug. 17. 22:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Februártól veszem ki a szabadságomat, tehát ráérne akkortól járnia a gyereknek. Ha előbb kezdi meg, akkor le kell mondanom a GYED-et, és GYES-re kéne mennem. Ez az én nagy bajom. Nem akarok hónapokig GYES-es lenni, mert az elég nagy érvágás lenne nekünk. Mindenképpen a jogi háttér érdekelne, ill tapasztalatok!
2010. aug. 17. 22:12
 4/8 anonim ***** válasza:

Hát én annyit tudok, hogy a bölcsikben is van olyan időszak, amikor el kell kezdeni a gyereknek a bölcsizést. Vagy na, hogy mondjam értelmesen, szóval általában úgy van, hogy szeptember és november között van a beszoktatás, meg nálunk asszem máskor is van, talán a tél végén ha jól emlékszem. És ezen kívül máskor nem lehet kezdeni a bölcsit, és valóban megtehetik, hogy akinek akkorra nem kell a hely, annak a helyére más bekerül.

Az viszont teljesen biztos, hogy ha a csemete bölcsibe jár, akkor a GYED-et le kell mondani.

Azt nem lehet megoldani, hogy novembertől vagy szabadságon, és akkor utána kezdesz a munkahelyeden? Velük próbálj esetleg egyezkedni, hátha megértik a helyzetet.

2010. aug. 17. 23:52
 5/8 anonim ***** válasza:
Sajnos így van, ahogy többen is írták. Ha a gyerkőc bölcsibe van, akkor gyed nem jár, át kell váltanod gyesre. Nálam ugyanez a helyzet, én azért megyek hamarabb vissza dolgozni, mert a márciusban született kislányom vagy megkezdi ősszel a bölcsit, vagy ugrik a helye. Esetleg a bölcsődét fenntartó önkormányzatnál kérdezősködhetnél, de szerintem nem sok esélyed van. A mi bölcsinkbe az 50 helyre mintegy kétszáz gyereket akartak beíratni, majdnem kiröhögtek, amikor mondtam, hogy én akkor jövő márciusban hoznám a lányomat..
2010. aug. 18. 12:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Nálunk ilyen nincs. Amikor beirattam, megkérdezték,mikortól jönne. És ennyi. Van aki januárban hozza a picijét. Nem iskola ez,hogy csak szeptemberben lehet kezdeni. Hisz nem csak a te kicsidnek jön ki úgy hogy akkor tölti a kettőt. Ez teljesen hülyeség. Járj utána!Ha időben beirattad akkor..., Hívd fel az önkormányzatot, sztem csak a bölcsi nem rugalmas. Akkor aki nem nyáron született annak kötelező előbb menni bölcsibe, vagy éhen halnia a családnak....nem hiszem.
2010. aug. 18. 14:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is sokan kezdik januárban, és márcuisban is. Azért a helyet ne hagyd elveszni. Legrosszabb esetben kezdjétek el novemberben a bölcsit, te még legalább egy hónapig úgyis szabin vagy. A februárhoz képest így azért nincs olyan sokkal hamarabb.
2010. aug. 18. 21:31
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!!

Még a héten felkeresem az Önkormányzatot (18. ker.) és megérdeklődöm, h mihez van jogom!! Mert azért nekem is legyenek már jogaim, ne csak kötelességeim!! Nem-de-bár??

:)))

2010. aug. 24. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!