Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves kislányom rászokott...

3 éves kislányom rászokott hogy ki szalad, a játszótérről mikor nem figyelek? Nálatok volt ilyen ?

Figyelt kérdés
Van egy kis tesója 1,5 éves totyogó hogy értessem meg vele, hogy nem szabad ,hiába futok utánna ki nevet és mintha fogócskáznánk.Tegnap hirtelen fel pattant a motorjára mikor ki nyílt a kapu és úgy el motorozott mint a szél az volt a szerencsém hogy a tesója a babakocsiba ült .De ma is fogadta magát és kiszaladt a testvérét ott kellet hagynom a játszó míg utánna futottam szörnyű volt. Segítségem az nincs eddig se volt ezután sem lesz.
2021. febr. 24. 17:57
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
73%
végső megoldásként adj rá gyerekpórázt (nem tudom mi a rendes neve). ha nem tetszik hogy nem mehet ahova akar, majd megtanulja, hogy magától hova mehet és hova nem
2021. febr. 24. 18:49
 12/30 anonim ***** válasza:
56%

Most, hogy leszóltad az egy gyerekeseket, lássuk, mit mondasz nekem. 4 gyerekem van, az első 2 és az utolsó 2 közt is 1 év a korkülönbség, a 2. és a 3. közt is alig 2,5. Amikor a legkisebb 1,5 éves togyogó volt (fél éve, ergo nem emlékszem rosszul), akkor velünk volt a 2,5 éves, az 5 éves és a 6 éves. És soha, egyetlen egyszer sem szaladt ki egyikük sem az útra, mert figyeltem rájuk. Ha nem tudsz többfelé figyelni, akkor ne indulj el több gyerekkel sehová, mert baj lesz. Ha viszont felpakolod őket és elmentek valahová, akkor kutya kötelességed rendesen odafigyelni mindegyikre. Még a saját, zárt kertünkben is tudom folyamatosan, hogy melyik merre van és mit csinál, csak akkor állok neki bármilyen kerti munkának, ha a férjem is itt van.

Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha van egy gyorsan futó, szófogadatlan 3 éves, meg egy lassan közlekedő totyogós, akkor fontosabb a nagyot követni...

2021. febr. 24. 18:51
 13/30 anonim ***** válasza:
60%
Hiába fényezed magad, attól még a te gyerekedet fogja elütni az autó, nem az egy gyerekesét, aki másokkal beszélget, mert tudja, hogy az ő gyereke nem szalad ki. És mivel az egy gyerek otthon megkapja az anya 100%-os figyelmét, lehet, hogy a játszótéren a többi gyerekkel akar játszani, nem az anyjával, akivel otthon is tud.
2021. febr. 24. 19:01
 14/30 anonim ***** válasza:
63%
Nem volt ilyen, mert mindig figyeltem.
2021. febr. 24. 19:11
 15/30 anonim ***** válasza:
86%
Nem, sosem volt ilyen. Inkább egy másfél éves próbálkozik ilyenekkel, nem egy 3 éves nagy gyerek. Persze az enyémnek is vannak babás dolgai, de ezt egyszer játszaná el, napokig ki se vinném az biztos.
2021. febr. 24. 19:18
 16/30 anonim ***** válasza:
86%

Mi az, hogy rászokott? Mert hagytad!

Az első ilyen eset után azonnal fogtam volna és indultunk volna haza. Nem érdekelt volna, hogy ha hazáig húznom kell és üvölt közben. Otthon pedig elmagyaráztam volna neki, hogy ez miért nagyon veszélyes és nem vicces! És ha még egyszer próbálkozik, soha többet nem viszem el!

“Hogy értessem meg vele, hogy nem szabad?” Úgy, hogy nem kisbaba már! Leülsz mellé és megbeszéled vele. Látok én 4 picivel is anyukákat a játszón. Szerinted ők hogy oldják meg? Megnevelik a gyerekeket.

Ha meg nincs kapacitásod két gyerekre figyelni, akkor ne indulj el két gyerekkel, mert ebből nagy baj is lehet.

Következetesnek kell lenned!

2021. febr. 24. 19:43
 17/30 anonim ***** válasza:
91%
Az első ilyennél kellett volna irdatlanul lecseszni és hazamenni. A következő alkalommal amikor mentek jászótérre, figyelmeztetni, hogy még egy ilyen és hazamentek abban a percben. Hamar leszokna róla.
2021. febr. 24. 19:48
 18/30 anonim ***** válasza:
34%
Aki szidják a kérdezőt, örüljenek, hogy nem ilyen a gyerekük. Nyaranta Balatonon vagyunk, nekem mindkét fiam eljátszotta olyan 3 éves korukban, hogy elindultak ki a strandról, semmi nem hatott. Következő nyáron megszűnt. Addig figyeltem és a.nyomában voltam, ha láttam, hogy menni akarnak.
2021. febr. 24. 19:49
 19/30 anonim ***** válasza:
83%

Az èn fiamnak is volt kiszaladòs korszaka. Kèsőn dacolt, ès durvàn. Bankbòl, boltbòl szaladt el mellőlem , szàndèkosan olyankor, mikor nem tudtam utàna szaladni. Rögtön kint megàllt, csak annyi volt a cèlja, hogy felbosszantson/ magàra hìvja a figyelmet.

Kinőtte, de volt pàr veszèlyes helyzetünk.

Szerintem is jó ötlet, amit màr ìrtak, hogy előre figyelneztesd, hogy ha elszalad, azonnal hazajöttök, ès tartsd is be.

Pròbàlj meg több időt szemèlyesen rà szànni. A leìràsodbòl làtszik, hogy nem sok ,,plusz időd" van, de a gyerekre szànt idő ezerszeresen megtèrül.

2021. febr. 24. 20:01
 20/30 A kérdező kommentje:
Aki el olvasta oda írtam tegnap és ma csinálta és nyilván le szidtam tegnap azt mondta jó anya bocsánat .Ma megint meg csinálta .És mint írtam torkig vagyok az utálatos emberekkel mint ti.Akik a játszótéren pletykálnak otthon meg kiteszik az udvarra a gyereket.
2021. febr. 24. 20:26
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!