3 éves kislányom rászokott hogy ki szalad, a játszótérről mikor nem figyelek? Nálatok volt ilyen ?
Most, hogy leszóltad az egy gyerekeseket, lássuk, mit mondasz nekem. 4 gyerekem van, az első 2 és az utolsó 2 közt is 1 év a korkülönbség, a 2. és a 3. közt is alig 2,5. Amikor a legkisebb 1,5 éves togyogó volt (fél éve, ergo nem emlékszem rosszul), akkor velünk volt a 2,5 éves, az 5 éves és a 6 éves. És soha, egyetlen egyszer sem szaladt ki egyikük sem az útra, mert figyeltem rájuk. Ha nem tudsz többfelé figyelni, akkor ne indulj el több gyerekkel sehová, mert baj lesz. Ha viszont felpakolod őket és elmentek valahová, akkor kutya kötelességed rendesen odafigyelni mindegyikre. Még a saját, zárt kertünkben is tudom folyamatosan, hogy melyik merre van és mit csinál, csak akkor állok neki bármilyen kerti munkának, ha a férjem is itt van.
Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha van egy gyorsan futó, szófogadatlan 3 éves, meg egy lassan közlekedő totyogós, akkor fontosabb a nagyot követni...
Mi az, hogy rászokott? Mert hagytad!
Az első ilyen eset után azonnal fogtam volna és indultunk volna haza. Nem érdekelt volna, hogy ha hazáig húznom kell és üvölt közben. Otthon pedig elmagyaráztam volna neki, hogy ez miért nagyon veszélyes és nem vicces! És ha még egyszer próbálkozik, soha többet nem viszem el!
“Hogy értessem meg vele, hogy nem szabad?” Úgy, hogy nem kisbaba már! Leülsz mellé és megbeszéled vele. Látok én 4 picivel is anyukákat a játszón. Szerinted ők hogy oldják meg? Megnevelik a gyerekeket.
Ha meg nincs kapacitásod két gyerekre figyelni, akkor ne indulj el két gyerekkel, mert ebből nagy baj is lehet.
Következetesnek kell lenned!
Az èn fiamnak is volt kiszaladòs korszaka. Kèsőn dacolt, ès durvàn. Bankbòl, boltbòl szaladt el mellőlem , szàndèkosan olyankor, mikor nem tudtam utàna szaladni. Rögtön kint megàllt, csak annyi volt a cèlja, hogy felbosszantson/ magàra hìvja a figyelmet.
Kinőtte, de volt pàr veszèlyes helyzetünk.
Szerintem is jó ötlet, amit màr ìrtak, hogy előre figyelneztesd, hogy ha elszalad, azonnal hazajöttök, ès tartsd is be.
Pròbàlj meg több időt szemèlyesen rà szànni. A leìràsodbòl làtszik, hogy nem sok ,,plusz időd" van, de a gyerekre szànt idő ezerszeresen megtèrül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!